omslagsbild-tjanstebil2
Marie Söderqvist tog över som vd för Livsmedels­företagen, men hon tackade nej till garageplatsen och hörnrummet. Tjänste­bilen blev en Toyota Prius Hybrid. Foto: Marc Femenia.

Undvik glädjekalkyl när du tecknar tjänstebilsavtal

Var vaksam om du tecknat nytt treårigt tjänstebilsavtal i år. För trots att förmånsvärdena ser rekordlåga ut är det risk att du gör en glädjekalkyl. Dagens regler gäller bara i två år, något som bilhandlarna inte berättar.

Det finns inga nya regler på tjänstebilssidan 2015. Men det finns saker att hålla koll på. Förmånsvärdet för en tjänstebil ­beräknas utifrån prisbasbelopp och stats­låneräntan. Och den senare är just nu rekordlåg, vilket betyder att förmåns­värdena 2015 blir mellan 2 000 och 3 000 kronor lägre än förra året.

De nedsättningar av förmånsvärdena som gällde 2014 fortsätter också under 2015. Det är de goda nyheterna. Den dåliga är att dagens regler för vad som är en miljöbil och hur den ska beskattas upphör efter 2016.

– Den som i år nyleasar en bil på sedvanliga tre år har alltså ingen aning om villkoren för tjänstebilen under det sista året, säger Ronny Svensson, vd för ­rådgivningsföretaget Ynnor.

– Men det berättar inte bilhandlarna, tillägger han.

Under 2014 fanns en supermiljöbilspremie som gav 40 000 kronor till den som en köpte el-, laddhybrid- eller gasbil. Men pengarna till premien tog slut redan i september 2014, eftersom antalet registrerade supermiljöbilar blev fler än vad premien räckte till.

Läs också: Få tjänstebil? 7 viktigaste tipsen inför förhandlingen

Den så kallade FFF-utredningen (Fossiloberoende Fordonsflotta), som blev klar redan i december 2013, har föreslagit att supermiljöbilspremien ska höjas till 50 000 för laddhybrider och till 70 000 kronor för elbilar.

Det var länge osäkert hur det skulle bli med supermiljöbilspremien, men strax före jul beslutade regeringen att ge ytterligare 215 miljoner kronor till supermiljöbilarna. Pengar som räcker till över 5 000 bilar.

Branschorganisationen Bil Sweden räknar med att omkring 1 500 sålda supermiljöbilar redan väntar på bidrag, så nu kan även dessa ägare andas ut.

Regeringen beslutade också att supermiljöbilpremien ligger fast på 40 000 kronor per bil.

Men hur förmånsvärdet ska beräknas på tjänstebilen är fortfarande en osäker faktor. Fram till och med 2016 sätts förmånsvärdet ner i proportion till bland annat hur mycket koldioxid bilen släpper ut. Men efter det är läget oklart.

Utredningen vill också höja ned­sätt­­ningen av förmånsvärdet för ladd­hy­bri­­der till 50 procent och för elbilar till 70 procent, från dagens nivå på 40 procent. Dock högst 20 000 kronor för laddhybrider och 28 000 kronor för elbilar. Men också det för­slaget har blivit liggande på Närings­departementet.

Ronny Svensson är mycket kritisk till politikernas oförmåga att ge tjänstebilsförarna långsiktiga besked. Han är heller inte imponerad av vare sig den nuvarande eller förra regeringens miljöbilspolitik.

– Jag har gjort en kalkyl som visar att en Volvo V70 i krontal kostar lika mycket i dag som den gjorde 1996. Det är rent ut sagt provocerande.

Förklaringen är dels att priserna på nya bilar inte har följt den allmänna prisutvecklingen, dels att ränteläget i dag är betydligt lägre än under 1990-talet.

Läs också: 7 tips inför förhandlingen av tjänstebil

Relaterade artiklar

henrik-hammarstro%cc%88m
Arbetsmiljö

It-cheferna jobbar över 250 timmar per år

Sex hela arbetsveckor, lika mycket som en hel semester. It-cheferna på privata företag har 250 övertidstimmar per år. En tuff verklighet då det ställs allt högre krav på säkerheten. Kantar Sifos undersökning gjord i samarbete med GlobalConnect visar att it-cheferna som inte sitter i ledningsgrupper är värst drabbade.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Johan Holm
Arbetsmiljö

Dålig arbetsmiljö utan rättslig påföljd

De arbetsrättsliga kraven kring den psykosociala arbetsmiljön har inte hängt med i utvecklingen. Än så länge finns det bara domar för olyckor, och inga för arbetssjukdomar. Det konstaterar forskaren Johan Holm i en avhandling.

forskning_intervjuperson
Arbetsmiljö

Forskning: Därför lär du dig mer av att misslyckas

En stark positivitetskultur är för många organisationer en självklarhet. Men hyllandet av framgång kan stå i vägen för innovation, menar två forskare som pekar på misslyckanden som en bättre källa till lärande. 

Medarbetare som sjunger i kontorslandskapet
Arbetsmiljö

Detta stör vi oss på mest hos kollegan

Mänskliga relationer är svårt, och friktionsytorna på en arbetsplats kan innebära närmast oändliga möjligheter till irritation. Men det är varken onödiga mejl, kvarglömda kaffekoppar eller högljutt telefonerande som orsakar det värsta skavet kontorskolleger emellan, visar en undersökning från Blocket Jobb.

hybridjobb
Arbetsmiljö

Chefer och anställda oeniga om hybridjobb

Delar du och dina anställda samma syn på hur fördelningen av arbete på kontoret och annan plats ska se ut? En ny rapport från Microsoft visar att majoritet av de anställda föredrar den flexibilitet som följer med hybridarbetet men bland 50 procent av cheferna planeras det för en återgång till kontoren på heltid i takt med att covidpandemin klingar av.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
naturwebben
Arbetsmiljö

Ljuden som ska locka tillbaka medarbetarna

Hur ska kontoret bli den mer attraktiva arbetsmiljön för medarbetarna när flexibiliteten bjuder på fler valmöjligheter? I arbetet att locka tillbaka personalen till kontoret använder sig nu amerikanska företag från insikter som kommer från tidigare forskning: att rätt nivå av ljud kan förbättra arbetsprestationen.