ronny_color_103
Ronny Svensson är vd för ­rådgivningsföretaget Ynnor.

Tjänstebil? 7 viktiga tips inför förhandlingen

I dag har över 245 000 a­nställda en tjänstebil. Varje årsskifte ­tillkommer ­mellan 7 000 och 10 000 nya tjänstebils­innehavare, och vart tredje år ska avtalen för tjänstebilen förhandlas om. Här är 7 viktiga tips när du börjar förhandla med din arbetsgivare om tjänstebilen.

1. Behov
Läs noga igenom företagets bilpolicy. Kanske passar en tjänstebil inte in i ditt liv. Vilka inskränkningar finns? Hur får familjen använda bilen? Får den köras på privata utlandsresor?

– I de flesta avtal finns ett villkor om att bilen inte får användas i annan affärsverksamhet, säger Ronny ­Svensson, vd för rådgivningsföretaget Ynnor. Det betyder att ens make inte får låna tjänstebilen för att köra till en konferens med sitt jobb.

2. Säkerhet
Nästan alla arbetsgivare låter tjänstebilsinnehavaren själv välja extra utrustning på bilen upp till 7,5 basbelopp, eller 333 750 kronor för 2015. Då är det lätt att låta sig bländas av aluminiumfälgar och dvd-skärmar i bak­sätet.

Men Ronny Svenssons råd är att alltid välja säkerhet före underhållning.

– Om valet står mellan en radio och ett antispinnsystem, välj antispinn.

Missa inte: Så undviker du glädjekalkyl när du tecknar tjänstebilsavtal

3. Integritet
Ronny Svensson påminner om att alltid föra körjournal över tjänsteresorna. Om resan inte finns upptagen i körjournalen räknas den som privatresa och ska beskattas. I dag finns elektroniska körjournaler i bilarna, vilket gör det enkelt att föra journal, men Ronny Svensson avråder ändå från sådana. Inte minst av integritetsskäl.

– Den elektroniska körjournalen registrerar alla resor, även dina privata, säger han. Din arbetsgivare kan se alla dina bilresor, vart du har kört och när. Vill du det? Och vem äger den informationen?

Hans råd är att man bör tänka sig för både en och två gånger innan man slentrianmässigt accepterar elektronik, som vid första anblicken känns helt okej – som alkolås, som ju inte höjer förmånsvärdet. Vad händer till exempel om du ”blåser rött” – bortsett från att du hindras från att bli en trafikfara, alltså? Alkolåset har ju en logg, där allt registreras – vems är den informationen?

4. Körsträcka
Den som kör över 3 000 mil om året i tjänsten får kraftigt reducerat förmånsvärde. Om du kör så långt i tjänsten är laddhybrid med diesel förmodligen det bästa alternativet.

– Det blir inget förmånsvärde alls och låga driftkostnader, säger Håkan Nilsson, motorskribent på Autoinfo.se

Många tror att bensin/hybrid ger den bästa ekonomin, men vid landsvägskörning drar bensin­förbrukningen ofta iväg rätt kraftigt jämfört med bilfabrikanternas uppgifter.

Den som inte kör så långt bör i stället välja en hybrid, och då är det mindre viktigt om det är en bensin – eller dieselhybrid, enligt Håkan Nilsson. Försök gärna att tänka på miljön vid valet av bil.

5. Framförhållning
Se inte enbart till dags­behovet. Barnen växer upp och om ett par år kanske ni behöver en större bil. Eller kanske ska ni flytta och parkeringsmöjligheterna försämras – det kan också påverka behovet av bil.

6. Individualisering
Företagen binder upp sig för vissa bilmärken, men dessa kanske inte alls passar dig. Läs på, ta initiativ och våga visa på alternativ. Många gånger kan det löna sig både för dig och ditt företag att vara mer flexibla.

– I dag är det HR- eller ekonomiavdelningarna som vanligtvis arbetar med tjänstebilsavtalen och de tar gärna den enklaste vägen, säger Håkan Nilsson.

Samma sak gäller extrautrustningen. De färdiga paket som bilhandlarna erbjuder passar inte alla. Utgå hellre från en ”ren” bil och välj det gör livet lättare för dig, inte för bilhandlaren. Det kan dessutom bli billigare.

7. Smarta bilar
Ett område som kommer starkt, inte minst för att det höjer säkerheten. Det handlar om funktioner som drar igång utan att föraren ­behöver ­göra något. Här är ett urval: Vindrutetorkare som startar när det regnar, bromsassistans, automatisk inkoppling av fyrhjulsdrift och andra finesser som ser till att bilen körs miljö- och energi­mässigt optimalt.

Läs också: Läs alla Chefs artiklar om tjänstebilen 2015

Relaterade artiklar

osto%cc%88rd-1
 

Vårda din viktigaste resurs - ditt fokus

Det är inte du eller din dåliga självdisciplin som gör att du inte alltid lyckas med det du tänkt göra. Det är dina strategier och din miljö som behöver förändras. Lär dig att tänka och agera för att skapa en ostörd bubbla för fokuserat arbete.

I nya boken Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag visar forskaren Gisela Bäcklander hur du kan göra. Hon har forskat på självledarskap och anser att det inte hjälper att förändra oss själva och skärpa till oss när vi inte kan fokusera eller får saker gjorda. Det är smartare att ha olika strategier som minskar belastningen för dina kognitiva resurser och ditt arbetsminne. Ledarcoachen Maria Gerlofson sammanfattar Ostörd i senaste Chefboken.

Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.
Mathias Törnblom på Dustin har checklistan för bättre flyt på den digitala arbetsplatsen.
Annonssamarbete Chef + Dustin

Checklista för flow på din digitala arbetsplats

Kontor står tomma, samtidigt som flitens lampa lyser hos alla hemmajobbare. Den digitala arbetsplatsen, där vi jobbar tillsammans online, är här för att stanna. Med öppen-dörr-möten och annat nytänk kan chefer förbättra den nya arbetsvardagen.
makthavare1800x1013
Ledarskap

Världens makthavare – här är deras 7 ledarstilar under corona

Coronaviruset ställer höga krav på chefer. Inte minst om de leder ett helt land. Chef reder ut hur världens makthavare har agerat i krisen så här långt.