Elin Kebert
Elin Kebert

Tipsen du behöver för en bättre rekrytering

Vill du får bättre bättre snurr på rekryteringen? Här delar Elin Kebert, kompetensexpert på Byggföretagen, sina tips på vad enskilda chefer och företag kan göra här och nu.

1) Ta tidig kontakt

”Var aktiv, visa dig ute på yrkesutbildningarna och rekrytera direkt från dem. Gärna i ett tidigt skede, för i slutet har alla redan fått jobb. Erbjud gästföreläsningar och studiebesök, sommarjobb eller praktik. Gör det enkelt att hitta till ert företag.” 

2) Berätta vad ni gör

”Förklara konkret vad som ingår i olika yrkesroller när du rekryterar. För dig kanske det är självklart, men jobbkandidaterna är inga tankeläsare. Beskriv vad projektledaren förväntas göra, inte bara att du söker en sådan, i jobbannonser, på hemsidan eller när du gästföreläser. Det har vi sett fungerar bra, men är något vi behöver jobba mer med”, säger Elin Kebert. 

Byggarbetare som arbetar

Läs också: Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

3) Lyft fram mångfalden

I den mansdominerade byggsektorn finns hela 36 000 kvinnor, vilket kanske inte alla känner till. 

”Visa upp den mångfald som finns. Se till att kvinnor och andra underrepresenterade grupper är överrepresenterade på hemsidor och liknande. Berätta vad de gör, lyft fram dem som förebilder. Vi vet att kvinnor gärna söker sig till företag där det redan finns kvinnor.” 

4) Peka på möjligheterna 

”Berätta om det som just ditt företag gör bra under intervjun. Om det på din arbetsplats är logiskt att gå i tid för att hinna hämta barnen – säg det.” 

Att det inom samhällsbyggnad finns ovanligt goda möjligheter till fortbildning är enligt Elin Kebert något som rekryterarna ibland glömmer bort: 

”Det handlar inte bara om möjligheterna att bli chef, vilket inte alla vill, utan mängder av andra typer av kompetensutveckling som köps in till personalen inom vår bransch, vilket vi bland annat sett under pandemin. Det borde vi prata mer om”, säger Elin Kebert. 

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Kandidater som väntar på att kallas in till intervju
Rekrytering

Tester inte alltid bäst – forskare oense om nyttan

Bättre än cv och intervju – eller rena tramset? Ordet ”personlighetstest” ger hundratusentals träffar på nätet. Men hur väl de går att lita på vid rekrytering är omtvistat.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Chef som sitter i ett digitalt möte med ett CV framför sig
Rekrytering

Digital jobbintervju inte populärt

För dig som chef kan det vara tidseffektivt att boka in en anställningsintervju digitalt men den arbetssökande vill kunna göra en bedömning med alla sina sinnen. Enligt Manpower Work Life är det färre än var tionde svensk, bara 8 procent, som skulle föredra en digital arbetsintervju.

tipspengarwebb
Rekrytering

Arbetsplatsen ger 20 000 till den som tipsar om en ny kollega

Hitachi Energy i Ludvika tar till udda grepp i jakten på ny kompetens: 20 000 kronor för varje tips som leder till anställning.

Geraldine von Celsing och Carolina Wikström.
Rekrytering

Spetskompetens ger pricksäkra rekryteringar

Nu får cheferna på Sveriges Radio bättre stöd när de anställer nya medarbetare. En ny rekryteringsavdelning skärper pricksäkerheten och bidrar till vidgade perspektiv. ”Vi kommer in med ny spetskompetens”, säger Geraldine von Celsing som leder den nya avdelningen.

Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.
Rekrytering

Så blir tester en väg tillbaka till jobb

Kan man lita på personlighetstester? Sjuhärads samordningsförbund ser dem inte som någon absolut sanning, men som ett underlag vid rehabilitering av människor långt från arbetsmarknaden. Med lyckat resultat: ”Att ett personlighetstest kan vara en så viktig pusselbit är fantastiskt”, säger biträdande förbundschef Pernilla Andersson.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Unga, högutbilade män känner sig trygga på arbetsmarknaden
Karriär

Trots pandemin: Unga mer trygga på arbetsmarknaden

Tryggheten bland unga på arbetsmarknaden är större än på sju år – trots pandemin. Allra tryggast är högutbildade unga män, visar en ny undersökning.