10 tecken på att det går bättre än du tror

Känner du dig som en bluff, har du fastnat i karriären eller är vägen fram till semesterstarten som en enda lång hinderbana? Ibland är det lätt att tro att man inte gör saker så bra som man skulle kunna göra. Men för den som funderar på vad hen faktiskt har åstadkommit finns den där viktiga bekräftelsen att hämta.

Karriär
Publicerad

Här är tio tecken på att det faktiskt går ganska bra ändå, utvalda från en något längre lista sammanställd av coachen Lolly Daskal på affärssajten Inc. Även om du inte prickar in alla kanske något stämmer?

Tio tecken på att det går bättre än du tror att det gör

 1. Du lär av dina misstag. Att omvandla utmaningar till lärdomar är en viktig del i de flesta berättelser om framgång.
 2. Du letar nya möjligheter. Aktivitet är bättre än passivitet. Ett av de viktigaste stegen har du uppenbarligen redan tagit – för alla vet ju att saker inte bara händer av sig själv.
 3. Du låter det du brinner för leda dig. Om du går efter något du tycker är viktigt, meningsfullt och roligt har du kommit längre än många andra.
 4. Du tror på dig själv. Lätt att säga, men inte göra. Hänger i högsta grad ihop med att:
 5. Du har kontroll över din inställning. Klarar du av att hålla den positiv kan den till och med kompensera för misstag i längden, visar forskning i ämnet.
 6. Du ger inte upp. Oavsett vad du uppnår i slutändan är ihärdighet motsatsen till misslyckande.
 7. Du omfamnar utmaningar. När allt går som på räls kanske det känns bra, men du utvecklas inte särskilt mycket. Det är istället när du får kämpa i motvind som du tvingas tänka över varför och hur du ska genomföra olika moment.
 8. Du ser dina farhågor i vitögat. Det du är mest orolig för är vad det än må vara inget annat än ett hinder bland andra, och om du kan behandla det just så har du nått mycket längre än någon som aldrig är rädd för något.
 9. Du hjälper andra. Att lyckas har inte så mycket med egen vinning att göra, det är genom hur vi lyfter andra och får dem att växa som framgång ska definieras. Det visar till exempel en omskriven studie som Google gjort internt. 
 10. Du är inte samma person som du var för ett år sedan. Om du fortfarande lär dig, växer och utvecklas – grattis. Det är värdefullt både för dig själv och din omgivning.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

 • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden