saff

Första idrottsförbund att bli HBTQ-certifierade: ”Utan mångfald finns vi inte kvar”

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, SAFF, är Sveriges första hbtq-certifierade idrottsförbund. Nu siktar de på att vara förebild för andra – till exempel de miljontals utövarna på andra sidan Atlanten.

För tre år sedan uppstod en liten men viktig revolution inom amerikansk fotboll och idrott i största alllmänhet: Marcus Juhlin, elitspelare i Carlstad Crusaders, kom ut som homosexuell i tidningen QX.

”På herrsidan i de flesta idrotter är detta fortfarande en stor sak som skapar rubriker”, säger Henric Hedberg, mångfaldsansvarig på SAFF.

Juhlins öppenhet blev mycket riktigt en världsnyhet, och är en del av bakgrunden till att SAFF nu är stolta innehavare av en hbtq-certifiering.

Mångfald har dock länge varit ett intresse för förbundet, av flera anledningar. Som en liten idrott med upp till 40 spelare och tränare i varje trupp är det viktigt att attrahera många utövare för att överhuvudtaget komma till spel.

”Oavsett vad du har för fysisk standard finns en position för dig, vi behöver alla typer av människor. Men jobbar vi inte aktivt med mångfald och inkludering kommer vi inte att finnas kvar”, säger Henric Hedberg.

Nämner man mångfald kanske många tänker på värdegrundsarbete på ett bredare plan och föreställer sig mångfald som en del av det. SAFF gjorde tvärtom, och lät hbtq-certifieringen bli ett startskott.

”Vi såg arbetet med en certifiering som en möjlighet att påbörja vårt värdegrunds-arbete”, säger Henric Hedberg.

4 tips för att lyckas med mångfaldsarbetet

1) Koppla mångfald till verksamhets- eller affärsnyttan.

För SAFF är mångfald grunden för att växa som idrott och rörelse.

2) Isolera inte projektet

Gör mångfald till en naturlig del av verksamhetsplaneringen  och inte till ett isolerat projekt eller en isolerad arbetsgrupp.

3) Ta hjälp

Extern och intern kunskap behövs för att utveckla mångfaldsarbetet. Ofta finns stor kunskap hos medarbetare/medlemmar.

4) Motsatsen är enfald

Tänk på att motsatsen till mångfald är enfald. Vill ditt företag/organisation verkligen ha det?

Efter att ha pratat med Riks-idrottsförbundet kontaktades RFSL för att med deras hjälp genomföra en hbtq-certifiering 2016. 20 styrelsemedlemmar, tränare och förbundspersonal fick genomgå certifieringen som bestod av fyra utbildningsträffar på tre timmar vardera. Några av dem fick också bilda en arbetsgrupp. Utbildarna gick igenom hbtq-historia, begrepp och hur det sett ut för hbtq-personer historiskt inom idrotten. Därefter diskuterades hur förbundet skulle ta det vidare – i mötesrum, omklädningsrum, i mötet med nya spelare, coacher och föräldrar.

”Det handlar mycket om att utgå från sig själv, vilken roll man har och vilka privilegier man har – och vilka utmaningar andra som står utanför ens egen norm kan möta”, säger Henric Hedberg.

Förbundet tog sedan fram en handlingsplan för att göra mångfald till en del av sin verksamhetsplanering. Den består av ett tiotal insatser över tre års tid – bland annat att se över tränarutbildningar för att få in inslag om mångfald, dra nytta av den kunskap som redan finns i rörelsen och jobba med inkluderande kommunikation:

”Till exempel fundera över vem som har en aktiv roll när man kommunicerar i bild, försöka spegla andra bakgrunder, regnbågsfamiljer och konsekvent använda ord som partner och hen.”

Läs också: Petter Stordalen: Heja fram de som vågar!

Ett mål är också att förbundets medlemsföreningar ska kunna genomgå en mindre variant av utbildningen ihop med RFSL – viktigt inte minst för till exempel frågan om omklädningsrum, som ligger på föreningsnivå och även är en fråga för kommunerna.

Viktig är också förbundets nytillkomna genderpolicy: att alla ska kunna träna och tävla amerikansk fotboll utifrån sin identifikation som man, kvinna eller något annat.

”Det är ju en större fråga inom idrotten i dag. Vi har till exempel många unga tjejer som tävlar ihop med killar, eftersom vi är en växande idrott för tjejer och damer. I dag har vi bara spelare till en serie.”

Utmaningarna i processen har framför allt handlat om att hitta tid och pengar. Det lilla motstånd som funnits har bottnat i åsikter om att det gått politik i frågan om hbtq-personers rättigheter.

”Jag tycker att det handlar om mänskliga rättigheter. Jag är glad att vi inte stött på mer motsättningar”, säger Henric Hedberg.

I övrigt jobbar SAFF med mångfald vad gäller jämställdhet och integration, bland annat genom att bjuda in ensamkommande till träningar. Än så länge är certifieringen och policyn för nya för att man ska kunna se några direkta effekter av dem. Men utvecklingsmöjligheter saknas inte.

”Vi har spelare som är i processen att byta kön och som funderar på hur de ska kunna fortsätta med idrotten. Hur förhåller man sig då till dopningsregler och tillåtna nivåer av hormonpreparat till exempel?”

ATT Bli en förebild för andra är också ett uttalat mål, och uppmärksamhet har inte saknats – bland annat fick förbundet Unionens pris som Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats på Pride Stockholm i somras.

Det finns idéer om att sprida kunskapen till andra länder med fler utövare, till exempel USA, Kanada och Mexiko. Men det slutar inte inom den enskilda sporten. Henric Hedberg berättar att personer från förbundet fått sitta med i arbets–grupper för andra idrotter som också vill certifiera sig.

”De närmaste åren kommer det att hända mycket på idrottsområdet inom hbtq-frågor, det är jag övertygad om.”

Det här är en artikel från nummer 10/2017. Som prenumerant får du även:

  • Tidningen Chef – direkt hem i din brevlåda.
  • Tillgång till Chef Premium, en låst tjänst på Chef.se med vårt unika ledarskapstest, verktyg, avtal och mallar.
  • Metodbanken: Smarta genvägar för alla chefer – 300 användbara metoder, modeller och guider.

Erbjudande: Prova på tre nummer av Chef + Chef Premium för endast 199 kr!

Läs också: Här är HBTQ-experten som hjälper chefer

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

borsvd
Beslutsfattande

Rekordökning: 65 procent fler kvinnliga vd:ar i Sverige

Antalet kvinnliga vd:ar i Sverige ökar rekordsnabbt. Det gör att Anna kan bli det vanligaste vd-namnet 2026, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

stordaeln
Mångfald

Petter Stordalen: Våga ta ställning!

Vi i näringslivet finns inte bara för att göra business och tjäna mest möjligt med pengar. Vi ska tycka. Vi ska ta ställning. Vi ska engagera oss, skriver Petter Stordalen.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

stock
Karriär

Trendbrott – efter 226 år: Hon blir chef över New York-börsen

Det tog 226 år – men nu är det klart. Från och med på fredag är det Stacey Cunningham som är ordförande för New York-börsen och blir därmed den första kvinnan på posten.
Alla vinnare på Chefgalan 2018
Mångfald

Här är de: Sveriges 7 bästa chefer

Under Chefgalan på Grand Hotel den 8 mars 2018 delades priser ut till landets bästa chefer. Här är alla vinnare i respektive kategori. Stort grattis! 
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

lisa_lindstrom_1200-2
Mångfald

Lisa Lindström: ”Med henne tänker jag alltid större”

Lisa Lindström, hyllad och prisad vd på Doberman, har haft en enda kvinnlig chef under karriären. Tur att det var den bästa. ”Hon är brutalt uppriktig och ger mig motstånd”, säger hon om Eva Swartz Grimaldi.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden