Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Det kan vara enklare än man tror att förebygga psykisk ohälsa – när man väl vet hur man ska göra. Därför är den kartläggning av 44 vetenskapliga studier som Folkhälsomyndigheten har gjort tillsammans med Göteborgs universitet och som presenteras i rapporten ”Att förebygga psykisk ohälsa i arbetslivet – resultat från en kartläggande litteraturöversikt om universella interventioner på arbetsplatsen”, synnerligen välkommen .

”Vi valde att titta på så kallade universella interventioner som vänder sig till alla anställda, oavsett om de har problem eller är i riskgrupp”, säger Gunnel Hensing, professor i socialmedicin.

Tillsammans med forskarna Malin Axelsson och Maria Boström fann hon 32 studier som hade en positiv effekt på den psykiska hälsan.

Majoriteten av åtgärderna riktar sig till individen, där de bland annat fått lära sig tekniker för stresshantering som mindfulness, yoga och meditation men även fått hjälp med personlig utveckling och hantering av konflikter mellan arbete och privatliv.

Elva av studierna är gjorda på organisatorisk nivå. De handlar bland annat om att förändra arbetssätt, arbetsroller och att tillsammans identifiera och prata om problem i den psykosociala miljön.

”Dessa ansatser förändrar på generell nivå, vilket är mer effektivt än individuella aktiviteter”, säger Gunnel Hensing och förklarar:

”De individuella åtgärderna har också bra effekt, men eftersom du hela tiden har ett utbyte av personal riskerar kunskapen att gå förlorad. Jag har själv varit chef och vet att efter bara ett par år kan en stor del av personalen vara utbytt. Om man i stället förändrar organisationen och försöker hitta knutpunkter, såsom olika problemsituationer i processer och system, får man en mer varaktig och långsiktig förändring.”

depp

Läs också: Det avgör om chefen arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa

Vill man komma åt en speciell problematik ska man välja en insats som handlar om just det. Men det finns också generella problem som är bra att angripa. En sådan är förstås stress, som inte bara ökar risken för psykisk ohälsa utan även leder till fysiska besvär.

”Som chef är det bra att fråga sig vad det är medarbetarna har störst problem med. Var finns irritationsmomenten under dagen? Det kan vara så enkelt som att sätta sig ner och prata med personalen.”

Gunnel Hensing tar även upp att osunda relationer kan leda till psykisk ohälsa.

”Det har blivit ett större problem under pandemin när småprat och andra mikropauser har försvunnit.”

Det är framför allt fem olika sorters arbetsplatsinterventioner som har haft god effekt på organisatorisk nivå – diskussioner om psykosocial och eller fysisk arbetsmiljö, nya processer och strukturer, förkortad arbetstid med bibehållen lön, ökad delaktighet och ökade ekonomiska anslag. Även om man betonar vikten av interventioner på organisationsnivå säger Gunnel Hensing att en kombination är bäst.

”För en del kan stresshantering vara bra att lära sig men om man inte förändrar arbetsmiljön fortsätter man ha en arbetsmiljö som skapar stress. Det är därför bättre att börja i andra änden och ändra på strukturerna. Samtidigt kan man inte planera bort alla stressiga situationer, och då behöver individen kunskap om hur man hanterar stress.”

Att samla medarbetarna en gång i månaden, till exempel på arbetsplatsträffarna, och börja diskutera den psykosociala arbetsmiljön är den enklaste åtgärd som varje arbetsgivare kan börja med.

”Se till att inte ha för stora ambitioner”, betonar Gunnel Hensing. ”Ta ett steg i taget”.

Person i soffa som är hemma med psykisk ohälsa

Läs också: Ledarna som agerar mot psykisk ohälsa

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Illustration med en dubbelsäng där en kvinna sitter med dator och pratar i mobiltelefon, en sur man som ligger bredav med rosor och en champagneflaska i bakgrunden.
Hälsa

Chefs under­sökning: Trötta chefer ligger sällan

Det kostar på att vara chef. Och det finns en överhängande risk att det går ut över kärlekslivet. Varannan chef uppger att de inte har tillräckligt med tid för sin partner. Det visar Chefs undersökning.

Pigge Werkelin tillsammans med hustrun Monika Möller Werkelin.
Hälsa

Pigge Werkelin: ”Med ett aktivt sexliv får du energi”

För entreprenören Pigge Werkelin finns det en självklar koppling mellan hans prestation som chef och hans privatliv. ”Det är grunden för ditt företagande. Ungefär som när du bygger ett hus behöver du en stadig grund, och den grunden är ditt privatliv. Du behöver se till att hela hemmadelen funkar, alltifrån ungarnas skolgång till ditt sexliv.”
Vilhelm Hanzén framför en tegelvägg.
Hälsa

Chefen som satt kärleken på vänt

Som ensamstående pappa och vd för en pr-byrå tycker inte Vilhelm Hanzén att han hinner med en relation. Men visst drömmer han om att möta kärleken igen.

En dagbok på ett bord. Bild på
Hälsa

Dr Mounas 5 tips för att bli lyckligare

På Chefdagen fick Dr Mouna alla deltagarna att så väl hoppa jämfota som att rodna rejält. Allt i syfte att öka sitt välmående.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
En grupp yngre medarbetare tränar på kontoret.
Hälsa

”Skulle kunna bli maxtider för hur länge man får sitta still”

Vilken typ av fysisk aktivitet är bäst för tankemässiga förmågor och psykisk hälsa? Forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, har fått 120 miljoner kronor i ett åttaårigt projekt för att söka efter svaret. På sikt kan det leda till rekommendationer för arbetsgivarna.