Illustration med kvinna som blåser ut som bilder av sig själv över en man som står i vägen för henne.
Illustration Lotta Sjöberg

Står din chef i vägen för karriären?

Som chef behöver du hjälp av dina överordnade för att ta dig uppåt och framåt i karriären. Men hur gör man när stödet uteblir? Karriärcoachen Gabriella Huss tipsar.

Ledarskapsvärlden är full av anekdoter om karriärer som möjliggjorts tack vare chefer som på ett tidigt stadium inspirerat, varit förebilder, öppnat dörrar och pushat. Mindre ofta talas det om motsatsen, hur avsaknaden av stöd från nära chefer kan leda till oförtjänta problem i yrkeslivet och karriärer som aldrig riktigt tar fart.

Att kvinnor och etniska minoriteter har särskilda svårigheter på arbetsmarknaden är känt, liksom folk som passerat de 50. Bland dem som för egen maskin kämpar med att få fart på en avstannad karriär, är det nog en och annan som undrar var de där superuppmuntrande cheferna egentligen håller hus. Eller om de överhuvudtaget existerar.

Gabriella Huss är seniorkonsult på chefsrekryteringsbolaget K2 Search. Hon berättar hur ovanligt det är med klienter som anser att yrkesbanan kantats av coachande, peppande, karriärvägs-öppnande chefer. En generell upplevelse är snarare att vara förbisedd av överordnade som inte fullt ut insett ens talanger och potential.

”Ja, det är ganska sällan jag möter klienter som tydligt uttrycker att de jobbat för chefer som lyft dem. Alltför sällan, tycker jag.”

Introverta chefer har flera fördelar som ledare

Läs också: 7 råd: Så blir du som är introvert en ännu bättre chef

Vad beror det på att chefen avstår från att boosta min karriär?

”Dels kan det handla om prestige. Det kan finnas farhågor om att du ska konkurrera ut chefen i fråga. Dels uppstår ju en lucka i organisationen om du nu går vidare. Det tror jag nog är det vanligaste, att rent praktiska skäl talar emot – att fylla hålet du lämnar efter dig kan uppfattas som ett stort problem för verksamheten”, säger Gabriella Huss.

Alla chefer har inte något organisatoriskt inflytande, påpekar hon, särskilt inte de på lägre nivå. De coachande förmågorna och insikterna kan det dessutom vara si och så med. Gabriella Huss tillägger:

”Det finns i vårt samhälle en förkärlek för ett utpräglat extrovert, utåtriktat beteende. Risken är att fantastiska förmågor med en mer introvert profil går under radarn.”

Resultatpil som pekar nedåt, plus chef som pekar med hela handen

Läs också: Dåligt stöd från chefen ger 3,5 gånger sämre resultat

Tack och lov finns en hel del att göra för den som hittills inte fått den chefsuppbackning i karriären som man är värd. Det är aldrig för sent att jobba med sitt nätverk: Världen är full av intressanta människor som kan hjälpa dig att utvecklas, du har bara inte träffat dem än. Svenskar är inte alltid världsbäst på att knyta sådana kontakter, men även det går att jobba på.

”Vi är lite fega. Många gånger får jag en frågande blick när jag frågar jobbkandidater vilka personer inom spännande verksamheter de kontaktat för att föreslå en lunch, till exempel. Varför gör de inte det? De flesta som får frågan ’vill du träffa mig’ svarar ja”, säger Gabriella Huss.

3 TIPS FRÅN KARRIÄRCOACHEN

Här delar Gabriella Huss med sig av råd till dig som inte får tillräcklig uppbackning i karriären från din närmaste chef:

1. SATSA PÅ SOCIALA MEDIER.
Gör dig känd via Linkedin, ge dig in i grupper och diskussioner, dela med dig av egen erfarenhet och kunskap, var generös med insikter. Låt andra få se vem du är och vad du drivs av, vad du kan och engageras av.

2. JOBBA MED DITT NÄTVERK.
Betrakta andra som dina ”ambassadörer”. Vårda dina kontakter och håll dem levande. Få andra att berätta om dig, dina prestationer, utmärkande bidrag, kunder och -samarbetspartner.

3. VÅGA TA EGNA KONTAKTER.
Gå inte alltid den självklara vägen, vänta inte på din tur. Står en chef i vägen för dig – ta egna steg. Våga vara modig.

En kvinna står framför en Whiteboard-tavla med lappar på och talar inför en grupp personer som sitter vid ett bord.

Läs också: Ny studie: Det händer när chefen sviker

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En bild på två kontorsstolar på varsin sida av en almanacka.
Karriär

7 tips för den perfekta tiden mellan jobb

Du har fått ett nytt spännande jobb, grattis! Självklart är du ivrig att sätta igång. Men rusa inte på för fort. Nu har du ett gyllene tillfälle att ladda batterierna. Här är sju smarta tips från Harvard Business Review för att hitta den perfekta ”ställa om”-tiden.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Två soldater syns bakifrån.
Karriär

Tuff start för unga officerare

Hög arbetsbelastning, otydliga strukturer och ett glapp mellan förväntningar och utfall. Det är den bistra verklighet som möter unga officerare i Försvarsmakten, enligt en färsk studie.

Anders Sjöberg till vänster. Bild på två män som samtalar till höger.
Karriär

Viktigt med kunskap om sin personlighet

Har du kunskap om din personlighet och hur den präglar din ledarstil? I boken Personlighet i arbetet vill Anders Sjöberg, forskare i psykologi, tillsammans med kollegerna Sofia Sjöberg och Sara Henrysson Eidvall få oss att förstå hur personligheten påverkar oss på jobbet.

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.