Spotify: Därför skrotar vi allmänna helgdagar
Är julen inte så viktig för dig? Då kan du i stället vara ledig en annan helgdag – om du jobbar på Spotify. Eftersom det finns 90 nationaliteter i företaget tror Spotify på större flexibilitet.

Snart är det jul och en efterlängtad ledighet infaller för många. Men nu kan de som jobbar på Spotify välja om de hellre vill vara ledig en annan helgdag – till exempel jom kippur (judisk högtid). Det är med andra ord inte obligatoriskt att vara ledig just på julafton.
”Det är för att ge våra medarbetare den flexibilitet och frihet de behöver för att kunna fira de värderingar och den tro som ligger dem varmast om hjärtat”, säger Katarina Berg, global hr-chef på Spotify.
Hon pekar på att Spotify i dag har 3 500 anställda med 90 olika nationaliteter. Därför vill musikföretaget också uppmuntra till att det ska finnas en större mångfald bland personalen.
”Alla ska ha rätten att fira och känna sig inkluderade. Oavsett vilka de är, vad de tror på, var de kommer ifrån eller var i världen de råka jobba för tillfället”, säger Katarina Berg.
Spotify har tidigare gjort sig kända för att ha infört föräldraledighet i sex månader – för alla anställda världen över.
”Vi tog fram en global föräldraledighetspolicy, som landade på sex månaders ledighet för samtliga medarbetare, både mammor och pappor, oavsett familjekonstellation och inga undantag för adoption eller surrogat. I policyn finns även en sjunde månad där föräldern får en chans till smidig återkomst. Förskola och hela vårt supportsystem i Sverige är ju relativt unikt, så vi vill ge våra medarbetare en flexibel möjlighet med arbete hemifrån, så att man kan lösa logistik och allt annat som är nytt”, har Katarina Berg tidigare sagt om beslutet.
Logga in för att fortsätta läsa!
Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för
0:-
- Tillgång till våra låsta artiklar gratis!
KOMMENTERA ARTIKELN
Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.