Skryt ger träningspepp

Träna med en kompis och skryt om det i sociala medier. Så lyder receptet som motiverar dig till att hålla i din träning och förbättra din hälsa.

Hälsa
Publicerad
Man som springer och har en tankebubbla med en facebook-tumme i

Det säger den amerikanska idrottspsykologen Deborah Feltz till SVT Vetenskap.

Hon konstaterar att minst var fjärde person som deltar i forskningsstudier om träning hoppar av. Men att träna med någon som helst är bättre än dig själv eller tillsammans i en grupp, samt att posta i sociala medier, leder till högre träningsaktivitet.

De försökspersoner som fick veta att resultaten skulle läggas ut på Facebook cyklade betydligt längre än de som bara fick veta att det var bra för hälsan.

Allra längst cyklade de som fick veta att ju längre de cyklade desto mer pengar skulle gå till välgörenhet och att insatsen skulle postas på Facebook.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden