Siri Wikander

Siri Wikander: ”Det känns som att leda i en låtsasvärld”

”Jag lider av det som ibland kallas för ‘pandemic fatigue’. Den kännetecknas av en känsla av vacuum, mental dimma, otydliga gränser mellan jobb och privat och en ändlös väntan”, skriver Chefs krönikör Siri Wikander.

Ibland känns det som om jag leder i ett vacuum. Jag går de tio metrarna från mitt köksbord till skrivbordet för att jobba en hel arbetsdag. Jag träffar mitt team på avdelningsmöten, i arbetsmöten och i 1-2-1. Stundtals känns allt overkligt, som att vi befinner oss i en låtsasvärld. Jag får som en impuls att sträcka handen genom rutan och se att alla andra verkligen är där på andra sidan.

Jag lider av det som ibland kallas för “pandemic fatigue”. Den kännetecknas just av en känsla av vacuum, mental dimma, otydliga gränser mellan jobb och privat och en ändlös väntan. Utmaningen för oss ledare är att vi själva, men också våra medarbetare, lider av detta. Det betyder att vi måste ha strategier för att hjälpa både oss själva och våra team genom en tid som tär på krafterna.

Vi har lite olika individuella förutsättningar att orka. Vi har olika personligheter men de av oss som har varit med om tuffa perioder och klarat av dem har ett försprång. Att klara en skilsmässa, en konkurs eller en allvarlig sjukdom ger det som på engelska som kallas “stamina” eller “grit” dvs uthållighet i tider av motgång.

Vi har alltså olika förutsättningar att hålla ut och i detta ska ledare navigera. Ledare måste gå före och visa vägen, bidra till energi samtidigt som vi fångar upp dem som har det svårt. Vi behöver vara autentiska och närvarande i vårt ledarskap. Det är en tuff uppgift för en ledare. Särskilt om man är van att styra genom instruktioner och excel-ark.

Siri Wikander

Läs också: Siri Wikander: ”Det är helt enkelt inte kul längre”

Det finns också en uppenbar risk just nu. Den att vi är så upptagna med att överleva att vi inte planerar framåt. Det har kanske aldrig varit viktigare att jobba med scenarioplanering för både medarbetare och affären. Vi kommer troligtvis att leva med pandemin i flera år. Den kommer att gå i vågor och vi behöver bemöta den med en variation av insatser. Pandemin påverkar branscher på olika sätt men en sak är säker: Under 2021 kommer vi att behöva fokusera ännu mer på att lära oss hantera det som jag brukar kalla en “hybrid-värld”. Medarbetare kommer att dela sin tid mellan att jobba hemifrån och från kontoret. Kunder kommer fortsätta att nyttja både digitala och fysiska tjänster. En ”hybrid-värld” är en värld där det digitala och det fysiska interagerar och rätt hanterat skapar hybrid-lösningar något större och bättre.

För att sammanfatta så har vi två stora utmaningar under 2021. Att hålla engagemanget uppe i teamet och att lära oss blomstra i en “hybrid-värld.

Siri Wikander

Läs också: Siri Wikander: ”Den gamla goda tiden kommer inte tillbaka”

Det mest effektiva verktyget för att hålla engagemang, hälsa och prestation på en hög nivå är täta avstämningar mellan chef och medarbetare. 15-30 minuter per vecka per medarbetare är en bra start. Som ledare kommer du att bli rikligt belönad. Jag pratade med en ledare på ett av Sveriges industriföretag som efter att ha kört täta avstämningar i några månader sa följande:

”Jag trodde det skulle ta en massa tid men istället så har de problem vi hade minskat och medarbetarengagemanget har ökat. Jag har också mycket mer information om de utmaningar vi har.”

Även ni som leder chefer behöver ha täta avstämningar med dem. Frågorna är lika enkla som genialiska. Hur har du det? Vad gör du? Är det något som hindrar dig? Kan jag stötta dig på något sätt? Chefens chef, chefen och medarbetaren – alla behöver få bli hörda, sedda och bekräftade. Då orkar vi mer.

Det mest effektiva verktyget för att lära sig något nytt och lösa en utmaning är att fokusera på den. Prata med dina kollegor om “hybrid-världen”. Identifiera vad den betyder för medarbetare och vad den betyder för kunder på kort, mellanlång och lång sikt. Synka med organisationens övergripande strategiska mål. Lägg på en möjlighets- och en riskanalys. Vad händer om vi tar tag i det här och vad händer om vi inte tar tag i det här. Dela upp er i grupper med olika ansvarsområden, testa och följ upp. Kanske lär sig teamet att arbeta på ett mer effektivt sätt? Kanske hittar ni en ny affärsmodell?

Kära ledare, jag skriver inte det här för att lägga ytterligare sten på bördan. Jag är väl medveten om hur ni sliter, men jag är verkligen helt övertygad om att både ni och teamen kommer att må bättre av täta avstämningar och ett tydligt fokus på framtiden. Det är så vi tacklar ”pandemic fatigue”. Ta hand om er!

Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell

Läs också: ”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Skryt om att inte skryta”

”Låt mig vara den första att kasta sten i detta glashus genom att erkänna att min förra krönika var rätt lyckad", skriver Chefs krönikör Per Grankvist. 
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vad brottas du med just nu?”

"Under våren startar vi en serie berättelser om utmaningar och glädjeämnen för chefer från hela landet. Vad brottas du med? Har du rimliga villkor? Vad gläds du åt? Vad vill du förändra?", skriver Cissi Elwin i sin nya krönika. 
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Du blir vad du prioriterar”

”Lägger du mycket av din närvarande tid på trivialiteter finns det risk för att du blir trivial. Lägger du din närvarande tid hos dina medarbetare blir du en närvarande ledare”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: Hur makt korrumperar är en fråga som alla chefer måste förhålla sig till

Jag är tvungen att se tv-bilderna om och om igen för att försöka förstå att det vi såg verkligen hände. Så svårt är det att fatta det som ägde rum den 6:e januari i Washington DC.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag har redan tänkt ut en ny utmaning för januari”

”Entusiasmen från chefsgruppens medlemmar var måttlig. För att inte säga obefintlig. Vaddå stegtävling?”, skriver Cissi Elwin om reaktionerna på hennes förslag om att alla medarbetare ska gå 10 000 steg fyra dagar i veckan. Här berättar hon om hur det har gått. 
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Äntligen kan jag berätta...!”

Det verkar inte finnas en enda person på Linkedin som heter Narcissus, varken i för- eller i efternamn. Men dragen uppträder hos många. De syns tydligast när någon inleder ett inlägg med orden ”Äntligen kan jag berätta...”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.