Siri Wikander

Siri Wikander: ”Den gamla goda tiden kommer inte tillbaka”

”Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som: ‘Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar’”, skriver Chefs krönikör Siri Wikander.

Jag har dåliga nyheter. Eller kanske bra. Lite beroende på vem man frågar.

Vi kommer inte jobba på kontoret varje veckodag mellan kl. 8-17 igen. Aldrig igen.

Jag vet inte hur ni kände, då efter sommaren, när ni hörde Tegnells besked att vi ska fortsätta jobba hemifrån i höst, men själv drog jag en djup suck. Det blir till att fortsätta med hundra procent digitala möten, hemarbete och att driva på. Just känslan av att man inte får något samarbete gratis. Allt måste bokas. Ringas. Inget bara löser sig vid kaffemaskinen när man får syn på en kollega och snabbt få ur sig…

”Ja, just det. I morse pratade jag med… och vi bestämde att…är det ok med dig?”

Den förstudie som jag och en kollega har gjort inför samarbetsutbildningar som vi ska hålla i höst bekräftar också detta. Att samarbeta med det egna teamet går bra men att samarbeta med kollegor på andra avdelningar uteblir om man inte aktivt tar ansvar för det. Vilket en chef beskrev så här:

”Jag är som en sambandscentral. Jag har post-it lappar över hela datorn för att komma ihåg alla jag ska kontakta om saker.”

Så att leda på distans har sina utmaningar. Men om ni tänker tillbaka så har även att leda fysiskt det. Minns ni långa möten som började 15 minuter försent för folk kom insläntrande och tekniken strulade? Eller stressiga lämningar på förskolan och sedan bilköer med andan i halsen? Och möten där hälften satt i rummet och hälften satt på länk och kände sig lite utanför?

Det som förvånar mig är att så många ändå verkar se framför sig att vi någon gång där framme ska tillbaka till ett sorts eftersträvansvärt ”normaltillstånd”, det vill säga att jobba på kontoret, 8-17, måndag-fredag.

Siri Wikander

Läs också: Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

Det gamla kommer inte tillbaka igen. Det kan knappast ha undgått någon att vi fått fantastiska digitala verktyg för samarbete och dela av kunskap. Under coronakrisen har vi tvingats lära oss att använda dem. Det är därför helt idiotiskt att utgå från den fysiska formen. ”Vi ska jobba på kontoret.” “Vi ska hålla utbildningar i klassrum.” “Vi ska ha årliga ledarträffar på konferenshotell.”

Det smarta sättet är att utgå från syftet och målen för mötet, utbildningen, konferensen – och först därefter välja formen. Ibland är det en fysisk lösning. Ibland en digital. Och ibland en kombination.

Formen vi väljer ska hjälpa oss att nå målen. Svårare än så är det inte.

Vi kommer successivt kunna träffas igen och då är det extremt viktigt att vi gör aktiva val utifrån vad som är bäst. Inte utifrån någon gammal vana eller snyggt förpackat kontrollbehov. Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som:

 ”Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar.”

Va?! Har de aldrig tagit en lökig dag på kontoret? Scrollat Aftonbladet och Facebook? Och om vi är lite seriösa. Har de här cheferna inte regelbundna avstämningar med sina medarbetare om hur arbetet fortlöper? För har man det så behöver man ju knappast kontrollera om folk jobbar. Man vet som ledare hur arbetet fortlöper. Och då låter det så här när en modern ledare talar:

”Många frågar om man ska jobba hemma eller på kontoret. Mitt svar är att ni väljer själva. Det viktiga är alla medarbetare hos oss har de bästa förutsättningarna att prestera. Om det är på distans eller på plats vet ni bäst själva.”

En sån modern ledare vill du väl också vara?

/Siri Wikander, konsult och föreläsare kultur, ledarskap och lärande

Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell

Läs också: ”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

chefdagen-egenannons-1
Chefdagen | 15 oktober | Digitalt

Sveriges viktigaste ledarskapsdag

Chefdagen 2020 handlar om att leda efter krisen och vad som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practise och verktyg från verkligheten.

Relaterade artiklar

callefleurjanneandersson
Krönikor

Janne Andersson och konsten att leva sina värderingar

Ledarskap handlar om att leva som man lär. Att hävda att man har starka värderingar räcker inte långt när verkligheten avspeglar något annat, skriver Chefs Calle Fleur.
Ge cheferna mer stöd, uppmanar Lilian Ekelin på andfrankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nu behöver chefen mer stöd – från sin chef

Svenska chefer har imponerat. Engagemang och välmående hos medarbetare har hållits uppe under pandemin. Men nu syns ett trendbrott. ”Cheferna behöver mer stöd”, säger hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.
Fanny Widman
Krönikor

Fanny Widman: ”Sluta snacka värderingar – börja leva dem!”

”Att en pr-byrå eller managementkonsult tar fram tre värdeord och trycker upp roll-ups med ledar- och medarbetarkriterier får sällan någon större effekt”, skriver Chefs krönikör Fanny Widman. 
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Vad är antirasistiskt ledarskap?”

”Som vit chef är det så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja", skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag tycker att det är svårt att leda en verksamhet från mitt vardagsrum”

”Jag längtar ihjäl mig efter mina kolleger, efter pulsen som uppstår när många människor samlas. Jag missar så mycket när jag bara pratar med folk i telefonen eller möter deras överkroppar på skärmen”, skriver Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin i sin nya krönika.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. "Fysiska möten suger kraften ur mig!"
Pensionen blir din framtida lön – så börja bry dig om den redan idag.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Så här säkrar du din framtida lön

Bli en vinnare genom att börja påverka din framtida lön – din pension – redan idag. "Det är ofta extra viktigt för chefer", säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia. Så här säkrar du framtidslönen du behöver.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Låt inte krisen ta bort din framtidstro”

Vi går från en vår som vi aldrig kommer att glömma till en sommar som just nu är oviss, skriver Chefs chefredaktör och vd Cissi Elwin.