Siri Wikander

Siri Wikander: ”Den gamla goda tiden kommer inte tillbaka”

”Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som: ‘Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar’”, skriver Chefs krönikör Siri Wikander.

Jag har dåliga nyheter. Eller kanske bra. Lite beroende på vem man frågar.

Vi kommer inte jobba på kontoret varje veckodag mellan kl. 8-17 igen. Aldrig igen.

Jag vet inte hur ni kände, då efter sommaren, när ni hörde Tegnells besked att vi ska fortsätta jobba hemifrån i höst, men själv drog jag en djup suck. Det blir till att fortsätta med hundra procent digitala möten, hemarbete och att driva på. Just känslan av att man inte får något samarbete gratis. Allt måste bokas. Ringas. Inget bara löser sig vid kaffemaskinen när man får syn på en kollega och snabbt få ur sig…

”Ja, just det. I morse pratade jag med… och vi bestämde att…är det ok med dig?”

Den förstudie som jag och en kollega har gjort inför samarbetsutbildningar som vi ska hålla i höst bekräftar också detta. Att samarbeta med det egna teamet går bra men att samarbeta med kollegor på andra avdelningar uteblir om man inte aktivt tar ansvar för det. Vilket en chef beskrev så här:

”Jag är som en sambandscentral. Jag har post-it lappar över hela datorn för att komma ihåg alla jag ska kontakta om saker.”

Så att leda på distans har sina utmaningar. Men om ni tänker tillbaka så har även att leda fysiskt det. Minns ni långa möten som började 15 minuter försent för folk kom insläntrande och tekniken strulade? Eller stressiga lämningar på förskolan och sedan bilköer med andan i halsen? Och möten där hälften satt i rummet och hälften satt på länk och kände sig lite utanför?

Det som förvånar mig är att så många ändå verkar se framför sig att vi någon gång där framme ska tillbaka till ett sorts eftersträvansvärt ”normaltillstånd”, det vill säga att jobba på kontoret, 8-17, måndag-fredag.

Siri Wikander

Läs också: Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

Det gamla kommer inte tillbaka igen. Det kan knappast ha undgått någon att vi fått fantastiska digitala verktyg för samarbete och dela av kunskap. Under coronakrisen har vi tvingats lära oss att använda dem. Det är därför helt idiotiskt att utgå från den fysiska formen. ”Vi ska jobba på kontoret.” “Vi ska hålla utbildningar i klassrum.” “Vi ska ha årliga ledarträffar på konferenshotell.”

Det smarta sättet är att utgå från syftet och målen för mötet, utbildningen, konferensen – och först därefter välja formen. Ibland är det en fysisk lösning. Ibland en digital. Och ibland en kombination.

Formen vi väljer ska hjälpa oss att nå målen. Svårare än så är det inte.

Vi kommer successivt kunna träffas igen och då är det extremt viktigt att vi gör aktiva val utifrån vad som är bäst. Inte utifrån någon gammal vana eller snyggt förpackat kontrollbehov. Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som:

 ”Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar.”

Va?! Har de aldrig tagit en lökig dag på kontoret? Scrollat Aftonbladet och Facebook? Och om vi är lite seriösa. Har de här cheferna inte regelbundna avstämningar med sina medarbetare om hur arbetet fortlöper? För har man det så behöver man ju knappast kontrollera om folk jobbar. Man vet som ledare hur arbetet fortlöper. Och då låter det så här när en modern ledare talar:

”Många frågar om man ska jobba hemma eller på kontoret. Mitt svar är att ni väljer själva. Det viktiga är alla medarbetare hos oss har de bästa förutsättningarna att prestera. Om det är på distans eller på plats vet ni bäst själva.”

En sån modern ledare vill du väl också vara?

/Siri Wikander, konsult och föreläsare kultur, ledarskap och lärande

Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell

Läs också: ”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.