”Siffran i sig är inte viktig”

Helya Riazat, 32 år, medgrundare och rektor Järvaskolan. Utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av Ledarna.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Helya Riazat håller upp en vit skylt med siffran 32.

Hur gammal är en bra chef? 
”En bra chef är just precis i den ålder där hen känner sig tillräckligt trygg, bekväm och drivande i sin roll, som ledarskapet kräver.”

Är ålder viktigt när det kommer till rollen som chef? 
”Det är viktigt att vara inspirerande, utmanande och trygg i sin roll som ledare. Siffran som illustrerar ens ålder är i sig inte viktig, men var vi befinner oss i livet och hur det påverkar oss, våra förmågor och möjligheter att etablera nära personliga relationer gentemot våra medarbetare är den avgörande faktorn.”

Vad är det viktigaste du som chef kan göra för att motverka åldersdiskriminering?
”Som chef kan jag synliggöra behovet av olika åldrar, genom att lyfta medarbetarens bästa förmågor, insatser och tillskott till verksamheten oavsett deras ålder. Ålder ska inte vara en faktor i fråga om vilka befattningar eller roller olika medarbetare kan åta sig, vilket bör genomsyra ledarskapets val av tillsatta positioner, befogenheter och ansvarsfördelning.

#hurgammalärenbrachef

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden