Se upp, alla hårdtränande chefer!

Tillhör du gruppen extremsportande chefer? Då kan det vara bra att veta att det finns gränser för hur mycket träning våra kroppar tål.

Hälsa
Publicerad
Två chefer som tränar hårt

För mycket och för hård träning under en fyraveckorsperiod kan leda till insulinresistens, liknande när man utvecklar diabetes, och försämrad funktion hos mitokondrierna. Det visar en studie vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och Karolinska Institutet och omskriven i Medical Xpress.

Mitokondrierna finns i cellerna och ser till att kroppen omvand­lar lagom mycket energi för att vi ska kunna röra på oss, växa och tänka. De har också stor betydelse för kontrollen av cellernas utveckling och död. Efter en vecka med mer normal träning hade mitokondrierna fortfarande inte återhämtat sig, enligt studien.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden