Tävling ersätter cv:t

Rekrytering
Text: Redaktionen
Publicerad

Annonssajten Blocket var i desperat behov av nya it-­utvecklare men gick bet på att hitta kandidater. I våras arrangerade man därför för andra gången en tävling i programmering. Av 900 deltagare klarade drygt 30 alla tävlings­moment. Bland dem kunde man sedan, genom en traditionell process med intervjuer och referenstagning, hitta den talang man sökte.

Även Avantime, som bygger digitala lösningar, utlyste en programmeringstävling kallad Kodjakten. Av de 300 deltagarna kallades några på intervju, en av dem anställdes. Ett stort plus är att de som är självlärda, och saknar ett uppdaterat cv, också kan vara med och tävla.

Vem vet, kanske kan metoden användas för att nå kandidater i andra bristyrken: vilken sjuksköterska hinner lägga flest sprutor och vilken lärare lyckas få flest elever att klara de nationella proven?

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden