rpc
Rikspolischef Anders Thornberg och Cissi Elwin.

Rikspolischefen: ”Så arg får du bli som chef”

I podden Chef Dilemma svarar rikspolischef Anders Thornberg på hur mycket känslor man får visa som chef: ”Jag hade rätt hett humör när jag var yngre, jag också.”

Veckans chefsdilemma:

”Jag är rätt ny som chef i ett mellanstort industribolag. Som chef tror jag på tydlighet och raka rör. Lika viktigt som det är att berömma någon som har gjort nåt bra, är det att säga ifrån när det inte fungerar. Jag gillar snabba puckar och kan bli irriterad när det går för långsamt, eller när folk inte hänger med.

Nu har jag fått höra från chefskollegor att det pratas om mig och mitt humör. Jag kan ju ryta ifrån eller slå näven i bordet – bokstavligt talat… Men tydligen ’snackas det om’ att folk är nervösa inför möten med mig, att jag är ’oberäknelig’ eller till och med ’obehaglig’.

Jag vill veta hur jag ska tänka kring det här. Det känns orättvist att ambitionen och passionen jag har för jobbet, som gör att jag får saker gjorda och har blivit chef, nu tydligen gör mig till en dålig chef. Jag kommer explodera inombords om jag bara ska gå runt och nicka och le. Ska man inte få visa känslor som chef?”

dilemma-3

Läs också: Här kan du lyssna på första avsnittet av Chef Dilemma!

Anders Thornberg svarar:

”Jag känner igen det, och jag kan känna igen mig själv också lite i början när jag var chef – jag hade rätt hett humör när jag var yngre, jag också.”

”Dilemmat är ju att om man klipper ner den här chefen för hårt går han kanske någon annanstans. Det gäller att hitta hans motivation och coacha honom att förstå sin omgivning, lära honom att få igenom sina grejer snabbare bättre. Han kanske måste sätta sig med sina medarbetare och förklara vad han vill.”

sapo

Läs också: Chef testar Anders Thornberg, Säpo

Är det farligt att vara för snabb som chef?

”När jag har bildat ledningsgrupper – på min gamla arbetsplats Säpo hade jag till exempel förmånen att få rekrytera de flesta – hade jag några ’murbräckor’ och några som tog det lite lugnare och tyckte vi skulle tänka lite mer. Man måste omge sig med olika individer så man får in mångfald i det avseendet. Jag tycker ofta att jag nästan vet på förhand vem som kommer säga vad, vem som vill göra saker snabbt. Jag är själv en av de personerna som alltid vill göra saker snabbt! Men det har jag lärt mig, att det funkar inte.”

”Det här låter som en chef som inte varit chef så längre. När man har mer erfarenhet inser man att man är inte bättre än vad omgivningen är, man måste få med sig omgivningen för att få saker och ting gjorda.”

Lugn kvinna till vänster, två datorer till höger

Läs också: 4-dagarsvecka ökade Microsofts produktivitet – med 40 procent

Är det okej att visa sina känslor som chef, eller måste man spela teater?

”Det är klart man ska visa hur man känner, men det finns gränser. Man måste tänka på att inte såra folk. Sen går det inte att vara slätstruken, man måste säga som det är. Jag har haft många tuffa samtal genom åren. Det finns olika metoder för att jobba med det här, själv har jag haft förmånen att vara med i 360-graders utvärderingar, när man får rak feedback från både underlydande och från sidan och uppifrån kring hur andra uppfattar en. Det är skitjobbigt, men reflekterar man kring det är det ofta väldigt träffsäkert. Och ärligt.”

”Jag försöker säga vad jag tycker, men inte gå fram som en ångvält. Är man missnöjd kan man visa det, man kan visa lite frustration, men man ska inte bli arg. Och man ska också visa när man är glad och tycker nån gör nåt bra.”

Så vad blir ditt råd till den här chefen?

”Han ska prata med en högre chef om sitt sätt. Han kanske behöver gå till en coach, det är inte fel. Vid flera tillfällen har jag haft olika coacher som man kan gå med olika dilemman till.”

nypoddigen

Läs också: Få hjälp av toppcheferna – i Chef Dilemma

Relaterade artiklar

Bild på kvinna med gul tröja och som håller i en penna.
Konflikthantering

Anonyma chefen: ”Kritiken var nära att knäcka mig”

I den bästa av världar kan man stå ut med att få kraftig kritik – och se det som ett tillfälle att både stå upp för sig själv och lära sig något. Precis så blev det för Eva-Lena. Hon sågades rejält som nybliven chef, men är nu en ledare vars team folk söker sig till.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Ett gäng personer som sitter runt ett bord och diskuterar med allvarliga ansikten. Pratbubblor med
Konflikthantering

Så hanterar du arga medarbetare

Att behöva fatta tuffa beslut kommer du inte undan som chef, med följden att medarbetare kan bli både ilskna och besvikna. Men hur ska du då kommunicera besluten på ett så bra sätt som möjligt? Här är tre smarta tips från John Friedman, expert på konflikthantering och medgrundare till den ideella organisationen The Center for Understanding in Conflict.

En bekymrad man sitter vid sitt skrivbord och lutar huvudet mot ena handen.
Konflikthantering

”Åh nej! Mejlet hamnade hos helt fel medarbetare”

Vad gör du när du blir irriterad på en medarbetare och behöver lätta på trycket? Markus mejlade en chefskollega. Trodde han… 

Jaques i kavaj framför en mur.
Konflikthantering

Chefen på Kumla: ”Vi får svårt att ha kontroll”

Överbeläggning och nya gängbeteenden gör tillvaron inne på Kumlaanstalten mer riskfylld.
”Vi får mer och mer svårt att ha kontroll över våra avdelningar”, säger anstaltschef Jacques Mwepu och ger sin bild av svensk kriminalvård, i det nya avsnittet av Chef Dilemma.

 

Katarina Ageborg i förgrunden och Cissi Elwin i bakgrunden. De står ute i en trädgård och vid Cissi står Katarinas svarta hund.
Konflikthantering

Astra Zenecas Sverige-vd: ”Man vill känna sig stolt"

Hur är det att leda medarbetare på ett bolag som hamnar mitt i mediestormens öga? Det vet Astra Zenecas Sverige-vd Katarina Ageborg. I det nya avsnittet av Chef Dilemma beskriver hon vaccin-turbulensen, inifrån den svensk-brittiska läkemedelsjätten.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.