Chefakademin Talks #3: Leda i lågkonjunktur

Chefakademin Talks med Cissi Elwin, Fredrik Hillelson och Siri Wikander

Avsnitt 3: ”Kommunikation är ÄNNU viktigare nu”

Det är mycket för ledare nu. Vi är i efterdyningarna av en pandemi och på väg in i en energikris i spåren av kriget i Ukraina.
Och hur blir det med leveranskedjorna, räntorna, börsen och inflationen? Vilken typ av lågkonjunktur har vi framför oss?
Ovanpå allt det här dessutom en skenande klimatkatastrof …

Så hur ska chefer leda nu? Vad behöver ledare fokusera på? Vilka kompetenser och förmågor behöver chefer vässa – hos sig själva och medarbetare?

Möt Novares vd Fredrik Hillelson, HR-experten Siri Wikander och Chefakademins Cissi Elwin i en underhållande och oumbärlig spaning om ledarskapet som behövs framåt. De är inte alltid är helt överens (till exempel om scenarioplanering).

”Kommunikation är viktigare än någonsin”, konstaterar Fredrik Hillelson.

Fredrik Hillelson är grundare och vd för Novare Executive Search som är ett av Sveriges största företag inom chefsrekrytering. Han har bakgrund som marinofficer och har varit utlandspersonalchef på Scania, personaldirektör på Accenture Sweden och personaldirektör på Investor.

Siri Wikander är HR-konsult och föreläsare inom digitalt samarbete och lärande i sin roll som People Growth Expert på Beyond Talking. Hon har bakgrund inom HR och ledarskapsutveckling och har bland annat jobbat som Head of Talent Management på Axfood, som Head of People and Culture på Hemfrid och Director of People Growth för Scandic Hotels. Hon är också krönikör i tidningen Chef.

Cissi Elwin är vd på Chefakademin. Hon har bakgrund som journalist, tv-producent och tv-programledare. Hon har bland annat varit chefredaktör för tidningen Chef, för ICA-kuriren och vd för Svenska filminstitutet.