Foto av Ann-Sofi Reichhuber, en hand håller en mobiltelefon med en av uppgifterna från poängjakten.

Poängjakt med app motiverar

Efter flera månaders distansarbete gjuter Svensk Exportkredit ny energi i medarbetarna med hjälp av poängjakt i en app.

Det var pulsmätningarna som Svensk Exportkredit införde i slutet av mars, som avslöjade att kollegerna saknade varandra. Normalt sett sitter de 250 medarbetarna tillsammans på kontoret vid Klarabergsviadukten i Stockholm, men nu hade de knappt sett röken av varandra på flera månader.

”Mätningarna visade att de flesta tyckte att det var helt okej att jobba hemifrån. Den egna arbetsgruppen pratade de med på olika sätt men de saknade de mer perifera kollegerna. Vi kände att det var viktigt att göra något åt det”, säger Ann-Sofi Reichhuber, hr-specialist på Svensk Exportkredit.

Företaget är inte ensamt om att vilja arrangera någon form av gemensam aktivitet för att motivera medarbetarna och kickstarta verksamheten efter semestrarna. I Chefs undersökning uppger sju av tio chefer att det är extra viktigt denna höst, att behovet aldrig varit större.

Svensk Exportkredit sökte ett sätt att göra något tillsammans utan att fysiskt ses, och fann en socialt engagerande och motiverande tävlingsaktivitet som tagits fram specifikt för pandemin. En poängjakt.

”Vi la in aktiviteten före sommarsemestern. På arbetstid. Ett sätt att visa att det sociala snackandet är så viktigt att man faktiskt får betalt för att göra det”, säger Ann-Sofi Reichhuber.

Poängjakten 2.0 går till så att alla deltagarna i sina respektive hem eller arbetsplatser samlas för en kortare information på den digitala mötesplattformen Zoom. Efter tio minuter kopplar man upp sig via en app mot de tre andra deltagarna i sitt lag och går utomhus. I appen finns olika utmaningar att samarbeta kring. Det kan vara att skapa ett budskap med saker man hittar utomhus, svara på kunskapsfrågor, titta på en video och gissa vad som händer sedan. Aktiviteter360 som arrangerar poängjakten hade sedan tidigare en vanlig variant där man gick tillsammans men har nu produktutvecklat efter rådande omständigheter och skapat en coronasäkrad variant.

Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.

Läs också: Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

”Våra medarbetare tyckte att det var ett roligt sätt att få kontakt med de kolleger som de normalt sett inte jobbar så mycket med. Tävlingen var tillräckligt lätt för att man skulle vilja fortsätta och samtidigt krävde den ett samarbete”, säger Ann-Sofi Reichhuber.

Parallellt uppfattade Svensk Exportkredit att även cheferna kände sig ensamma och drog därför igång en vidareutbildning med gruppövningar och möjligheter till samtal utifrån nuvarande situation. Det var en repetition av en coachande ledarskapsutbildning som de kört tidigare och kopplade det nu till att leda på distans.

”På så sätt kunde cheferna kommunicera och få stöd av varandra från olika funktioner eller utanför sina ledningsgrupper, det vill säga hitta tillbaka till relationerna utanför det ’normala’ arbetsflödet”, säger Ann-Sofi Reichhuber.

tommakontor

Läs också: Storföretagen förlänger hemma-arbetet

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Många corona-valpar och tre cyklister på en väg
Karriär

Veckans trendspaning: Vad ska arbetsgivarna göra med alla corona-valpar?

”Jaså har du också blivit med corona-valp?” – frågar vi numera varandra på redaktionen. Och det är inte bara vi. Husdjursförsäljningen har gått upp så mycket att det till och med är smådjursbrist på vissa håll.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Googles svenska vd Anna Wikland på Chefdagen 2020
Motivation

Google-chefens 5 tips: Så lär du dig nytt varje dag

En av nycklarna bakom Googles framgångar är att ständigt ligga före sina konkurrenter. Anna Wikland, Sverigechef på Google, jobbar aktivt varje dag för att ständigt lära sig nytt. Här är hennes 5 bästa tips – på hur du får in kontinuerlig upskilling i din vardag.
Kvinna som har händerna vid tinningarna
Ledarskap

Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Chefsuppdraget har svällt och kraven blivit övermäktiga, menar Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap, som studerat anledningen till att chefer i offentlig sektor slutar på sina jobb.
fiskare_rityta-1
Motivation

De har ersatt pendlingstiden med fiske, cykling – och trumspel

På mjukvaruföretaget Eyevinn Technology uppmanas medarbetarna att ersätta den tid de vanligtvis pendlar med en aktivitet de gillar. Och deltagarna i ”The commute challenge” har varit precis så kreativa som utvecklingschef Jonas Rydholm Birmé hoppades.
Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.
Motivation

Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

Efter en vår av karantän, kris och distansarbete skulle man kunna vänta sig trötta och omotiverade chefer. Men närmare tre fjärdedelar känner sig peppade för nystart, visar Chefs undersökning.
kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Kvinna i blått som har superhjälte-skugga
Motivation

10 tips för att motivera dina medarbetare

Du som ledare och chef kan få dina medarbetare att hitta sin egen blixtrande motivation – och därmed utnyttja hela sina potential.