Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist: ”Så fort jag möter en diarré av klyschor stänger jag av ljudet”

”Att lyssna är ingen mänsklig skyldighet”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist och lovordar muteknappens välsignelse.

Att tysta någon är en aktiv handling. Det är inte möjligt att schyssha någon av misstag. Man ber ingen hålla käften utan att mena det. När jag formar handens fingrar till en näbb och gestikulerar att det är väldigt mycket prat just nu, då visar jag med all önskvärd tydlighet att jag önskar att den strida strömmen med ord torkade ut. Det är en gest som lämpar sig mycket väl för videomöten och samtidigt ett mysterium att den inte finns som emoji.

Att tysta någon är att be dem upphöra göra de ljud de älskar att göra och man kan ju begripa varför en del instinktivt uppfattar det som en kränkning av yttrandefriheten. Vår tid tycks ha svårt för det där – att uppfatta skillnaden mellan att få säga vad man vill och att omvärlden ska hålla med. Folk som sagt de mest konstiga saker hojtar om att man minsann inte får säga vad som helst i det här jävla landet längre, bara för att någon upplyste dem om att de sagt de mest konstiga sakerna man hört på länge.

Mitt drömjobb är att vara chef över avdelningen som delar ut Twitterkonton. Jag skulle införa licenser, och processer för att förnya de licenserna. ”Jaha. Och vad har du tänkt att twittra om de kommande tolv månaderna?” skulle jag fråga. De som inte hade något vettigt att säga skulle få svaret: ”Okej … nä, jag tror faktiskt inte vi behöver höra det, så det blir avslag. Men välkommen tillbaka om tolv månader med en ny ansökan!”

pergran

Läs också: Per Grankvist: Riktiga ledare behövs om vi ska klara klimatkrisen

Det är en dröm utan verklighetsförankring, det förstår jag, men som mötesledare får jag åtminstone leva drömmen i det lilla formatet. Muteknappen är verkligen en välsignelse i många sammanhang! Så fort jag möter någon av de där människorna som liksom bara pågår, en flod av starka åsikter och ogenomtänkta analyser, en diarré av klyschor – då stänger jag av deras ljud.

Att utrycka sig hur dumt som helst är en grundläggande mänsklig rättighet och en grund på vilken vårt demokratiska samhälle vilar. Låt oss därför glädjas över att så många verkligen använder sig av den rättigheten. För allas skull bör man behandla de som snackar en massa skit som vi behandlar vanligt bajs. Det finns avsedda kanaler för det, men ingen borde ha rätt att sprida sin dynga bland alla andra.

Men att lyssna är ingen mänsklig skyldighet, än mindre att hålla med. Att inte lyssna är också en aktiv handling.

Jag har börjat lämna möten, aktivt men utan förvarning. Häromdagen deltog jag i en forskarkonferens i Wien på distans där väldigt många powerpoints användes för att säga väldigt lite. När det var dags för den plågsamma övningen med breakout-sessions hamnade jag i ett digitalt rum där en annan deltagare lämnat munnen vidöppen medan orden forsade ut. Jag började med att klicka mute, men det fick ingen effekt. Han var en av de där som bara pågår, obrydd över verkligheten. Så då klickade jag mute på mig själv, slog av kameran och gick ut på promenad. Det skulle inte förvåna mig om han fortfarande pratar.

Per Grankvist är grundare och chefredaktör för Vad Vi Vet.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.