Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. ”Fysiska möten suger kraften ur mig!”

Sextiosex dagar är genomsnittstiden för att förändra en vana. I alla fall om man ska tro forskarna vid University College London och något annat vore väl dumt. I studien de först publicerade i European Journal of Social Psychology (nr 40, 2010) noterade de att tidsspannet som vanligt skiljer sig väldigt mycket mellan olika individer. För en del tog det bara arton dagar, för andra 254 dagar. Andra forskare har noterat att det dessutom verkar mycket enklare att starta med en ny vana – exempelvis att köra möten via video – än att sluta med en dålig vana utan en annan vana att ersätta den med – exempelvis planeringsmöten.

Pandemin bidrog till att man numera kan köra planeringsmöten via video. Ett tips: om du ljuger och säger att internet svajar för att bara vara med telefon kan du samtidigt hinna städa toaletten medan du ändå gör något tråkigt. Nöje och nytta! Vanan att träffas är emellertid fortfarande stark för vissa. Den senaste tiden har några av mina videomöten i sista stund konverterats till fysiska möten. Efter att jag etablerat beteendet att träffas via video upplever jag nu en ny slags trötthet efter ett möte på stan. Det är som om fysiska möten suger kraften ur mig! Tycker du att det är jobbigt att veta vilket system man ska använda för videomöten är det inget mot att träffas fysiskt. Alla jobbar på olika adresser och det tar en evighet att ta sig dit. Sedan måste du dels slå en kod för att bli insläppt i huset, dels be om lov för att komma in på kontoret och sedan måste du likväl vänta på mötesvärden innan mötet kan börja.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: Använder din kollega visuella härskartekniker?

Väl i mötet går det inte att stänga av ljudet på andra deltagare, inte ens som mötesvärd. Och man ser dem hela tiden, irriterande nog. Dessutom stirrar de hela tiden när man pratar vilket gör det nästan omöjligt att hämta en kopp kaffe eller bre en macka eller gå på toaletten eller måla naglarna och ändå vara närvarade i mötet.

Men det finns förstås några fördelar också. Det är enklare att bedöma en annan persons karaktär när man möter dem live, i oändligt hög upplösning. När jag mötte en person fysiskt för första gången häromveckan upptäckte jag att jag felaktigt klagat på kvaliteten på Google Meet under våra tidigare möten. Det visade sig nämligen att personens tankegångar var lika suddiga live som på skärmen. Det var hans bristande presentationsteknik som gjorde att resonemanget hackade och frös gång på gång – inte min uppkoppling.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Låt inte krisen ta bort din framtidstro”

För de flesta av oss har det gått mer än 66 dagar sedan pandemin tvingade oss att börja träffas digitalt och på distans. Forskningen ger därmed inget stöd för att det skulle gå lätt för oss att ställa om till något vi redan känner som något sämre. I början skrockade vi åt videomöten och sa att ett dåligt möte inte blir bättre för att det genomförs i Zoom eller att lagkänslan inte ökar för att man hänger i Teams. Men hur dåligt mötet eller lagkänslan än är, blir det nästan ändå alltid sämre live.

Per Grankvist är grundare och chefredaktör för Vad Vi Vet.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Motgiftet finns i var och en av oss”

”Jag vill tro att motgiftet för de skräckexempel på ledare vi just nu ser finns i var och en av oss och i de handlingar vi väljer att utföra varje dag”, skriver Chefs vd Cissi Elwin i sin senaste krönika. 
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

callefleurjanneandersson
Krönikor

Janne Andersson och konsten att leva sina värderingar

Ledarskap handlar om att leva som man lär. Att hävda att man har starka värderingar räcker inte långt när verkligheten avspeglar något annat, skriver Chefs Calle Fleur.
Fanny Widman
Krönikor

Fanny Widman: ”Sluta snacka värderingar – börja leva dem!”

”Att en pr-byrå eller managementkonsult tar fram tre värdeord och trycker upp roll-ups med ledar- och medarbetarkriterier får sällan någon större effekt”, skriver Chefs krönikör Fanny Widman. 
Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Den gamla goda tiden kommer inte tillbaka”

”Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som: 'Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar'”, skriver Chefs krönikör Siri Wikander.
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Vad är antirasistiskt ledarskap?”

”Som vit chef är det så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja", skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
mattias_tornblom
Annonssamarbete Chef + Dustin

”Chefer – här är läxan inför nästa kris”

Ta tillvara lärdomarna. Hitta dina guldkorn. Och undvik att ha en taxi på uppfarten med taxametern på. Det är några råd som Mathias Törnblom på Dustin vill skicka med till chefer – inför nästa kris.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag tycker att det är svårt att leda en verksamhet från mitt vardagsrum”

”Jag längtar ihjäl mig efter mina kolleger, efter pulsen som uppstår när många människor samlas. Jag missar så mycket när jag bara pratar med folk i telefonen eller möter deras överkroppar på skärmen”, skriver Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin i sin nya krönika.

chefenfridahallgren
Beslutsfattande

Chefen i rampljuset i absurd och komisk pjäs

Nya teaterföreställningen ”Chefen” borrar djupt i det absurda och mörkt humoristiska i chefsrollen.
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

Foto av Ingvar Kamprad och Staffan Jeppsson från förr
Ledarskap

Kamprads närmaste man: ”Han anförtrodde mig allt”

Det har gått två år sedan Ingvar Kamprad gick bort. I den nya boken Breven berättar har Staffan Jeppsson, Kamprads närmaste man i början av 1990-talet, samlat Ikea-ikonens viktigaste ledarskapsråd.
martinlundstedtanna
Ledarskap

Volvos vd: ”Du kan aldrig lura dina medarbetare”

I sin allra första långa poddintervju någonsin berättar Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt om vad han lärt sig som ledare under krisen.

Arbetsplats
Arbetsmiljö

Rekordhögt förtroende för chefen

Trots den sociala distanseringen under coronakrisen ökar förtroendet för chefer. Nu har hela 69 procent av svenskarna stort förtroende för sin närmaste chef, visar en undersökning.
Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, under poddinspelningen med Cissi Elwin
Ledarskap

Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Våga visa din sårbarhet”

Chefen i veckans dilemma behöver få medarbetare att känna sig trygga och välinformerade – trots att det inte finns några bra svar att ge. Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar ger råd: ”Ärlighet varar längst”.
mattias_tornblom
Annonssamarbete Chef + Dustin

”Chefer – här är läxan inför nästa kris”

Ta tillvara lärdomarna. Hitta dina guldkorn. Och undvik att ha en taxi på uppfarten med taxametern på. Det är några råd som Mathias Törnblom på Dustin vill skicka med till chefer – inför nästa kris.
Socialminister Lena Hallengren, statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens generalsekreterare Johan Carlson på pressträff.
Ledarskap

Löfvens uppmaning: Stoppa smittspridningen på arbetsplatserna

”Vår bedömning är att arbetsplatserna är en viktig källa till smittspridning i det här läget”, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.