Per Grankvist.

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Om din dröm är att sälja majskolvar vid vägkanten och du förverkligar den, innebär det då att du lever din dröm? Frågan ställs i Douglas Couplands roman ”Jpod” och är en tankeväckare för alla som formulerat mål för sin karriär. Priset för inte att sikta högre ska vägas mot priset för att satsa på något som man inte blir lycklig av. Nog behöver världen också människor som blir lyckliga av att sälja majskolvar? 

Jag välsignades som 24-åring av en djup insikt om att jag bärs framåt av min nyfikenhet. Det har tagit tid för mig att förstå mig själv på andra områden men en försommardag i Orlando runt sekelskiftet uppnådde jag en klarsyn gällande min drivkraft som var så stark att jag därefter känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse: Jag kan intressera mig för nästan vad som helst. Jag skulle förmodligen kunna intressera mig för majskolvar också. Frågan är om det är viktigt, invänder någon. I stunden kan det vara mycket otydligt för mig. 

Om det viktiga är meningsfullt är en annan fråga. Det är skillnad på att formulera sina karriärmål själv och att låta karriärmålen forma ambitionerna, särskilt i en bekantskapskrets som är likriktad eller i en släkt där ett fåtal yrken dominerar. Meningsfullheten kan handla om att förverkliga den jag önskar vara men likaväl om en önskan om att fördjupa den jag faktiskt är. 

Många har förstås inte ens möjlighet att göra ett sådant val. Ännu färre har möjligheten att välja om, att rycka upp sina rötter, kryssa ut sig själv i organisationsschemat och leta efter sin kärna. Andra behöver inte möjligheten: De har redan accepterat sig själva. 

Per Grankvist.

Läs också: Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag vet inte ens varför jag blir så provocerad över människor som deklarerar att de försöker hitta sig själv? I spegeln undrar jag hur brett mitt avundsjuka stråk är när jag avfärdar självsökarna som egocentrerade? På sin höjd får man ju tid att rafsa runt lite kvickt i sitt inre då och då, tänker jag, och själv vet jag inte ens vad jag letar efter. 

En vän driver tesen att mänskligheten kan delas in de som drivs av lust och de som drivs av Luther. ”Hedonist eller byråkrat? – det är frågan!” menar han. Hur luststyrd man är måste det väl ändå så småningom bli tröttsamt att knulla alla man vill, funderar jag och avslöjar att jag är team Luther. ”Men om man har flow när man gör tråkiga saker, då?” invänder jag med hänvisning till Mihaly Csikszentmihalyi. Det var på en workshop med honom jag hittade min drivkraft den där gången i Florida. Hans egen drivkraft var kärlek, om jag minns det rätt. Att få känna kärlek till världen, till sin omgivning, till sitt arbete. Och att få den besvarad. Att bli älskad tillbaka. 

Och kanske är det just det som borde vara ambitionen med alla karriärer, att få göra saker där man känner att det är så meningsfullt att tiden både stannar och svävar samtidigt, där en sekund är en timme och en timme går på en sekund. Att få ägna sig åt sådant som man älskar och att bli älskad tillbaka. Och är det att sälja majs så lever du din dröm. 

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Så fort jag möter en diarré av klyschor stänger jag av ljudet"

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.