Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.

Överkvalificerad? Nej, underuppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

Täckordet i affärsvärlden för att du är för gammal, för dyr, för mossig är ’överkvalificerad’. En av förespråkarna för att vi måste uppvärdera den kompetens som kommer med åren är den amerikanska hotellägaren, entreprenören och författaren Chip Conley. Efter att han exponerats för den unga techkulturen när han blev ”Head of global hospitality and strategy” på Airbnb vid 53 års ålder och mentor till den betydligt yngre vd:n Brian Chesky insåg han värdet av äldre medarbetare – och grundade världens första visdomsskola för medelålders, Modern Elder Academy.

Morten Olsen vid sitt skrivbord.

Läs också: Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

Här är Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad:

  1. I mötet, oavsett om det är personligen eller via nätet, visa passionerat engagemang och ställ massor med nyfikna frågor. En sådan energi får vem som helst att glömma eventuella åldersrynkor.
  2. Om de säger att du är överkvalificerad, överväg om det stämmer och om du verkligen är intresserad av det jobbet. Å andra sidan, om det är så att det är en väg in på företaget som du är ute efter, så var öppen med det. Det handlar i korthet om att hantera förväntningar.
  3. Föreslå på rätt sätt att du kanske inte är överkvalificerad utan ­underuppskattad. Presentera idén om en modern äldre som är lika nyfiken som hen är klok – och att du kan erbjuda dem osynlig produktivitet, det vill säga göra alla runt omkring dig bättre.

Psst! Du kan också hänvisa till Googles studie Project Aristotle, som säger att den vanligaste gemensamma nämnaren hos framgångsrika team är psykologisk säkerhet. Som äldre har man hunnit få emotionell intelligens och är därför mycket lämpad att skapa effektiva team.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.

Läs också: Hon tvekade inte att anställa en 57-åring

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.
Morten Olsen vid sitt skrivbord.
Karriär

Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

Efter att Morten Olsen förlorade jobbet för två år sedan, som 58-åring, har han gått bet på arbetsmarknaden. ”Men jag är en fighter, det är bara att jaga vidare”, säger han.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Vit skylt med texten
Karriär

Hur gammal är en bra chef?

Nästan varannan chef, 43 procent, har känt sig missgynnad på grund av ålder, visar Chefs undersökning. Det är en ökning med nio procentenheter sedan motsvarande undersökning 2018.