vdtwitter-2

Ont om vd:ar på Twitter

De största fördelarna med att twittra som chef är enligt Jan Dinkelspiel att det ger en möjlighet att föra en spontan dialog med kunderna och fånga upp det som skrivs om företaget på Twitter.

”Jag är visserligen inte vd själv, men det är så jag använder mig av Twitter. Det handlar inte om att bemöta kritik utan att få möjlighet att lösa olika situationer.”

LÄS ÄVEN: Därför har du inte råd att ignorera sociala medier

Bristen på tid tycker inte Jan Dinkelspiel duger som ursäkt för att låta bli att twittra. Den tid det tar att åka hiss ett par våningar räcker gott och väl för att hålla sig uppdaterad.

Överhuvudtaget tycker han att det är viktigt att inte göra en för stor grej av twittrandet.

”Skapa ett konto på två minuter och börja med att följa några företagsledare som du tycker är intressanta. Du behöver inte agera själv.”

Dessutom menar han att cheferna inte bör vara för strategiska i sitt twittrande. Det finns med andra ord ingen anledning att släppa in PR-avdelningen på sitt konto.

”Den som enbart talar om vad som händer på företaget kommer snart att uppfattas som tråkig. Det blir betydligt mer intressant med en chef som vågar vara lite personlig.”

LÄS ÄVEN: Så lyckas du på Linkedin

Ett undantag från bristen på Twitter-chefer är hashtaggen #livetsomgd där generaldirektörer som Anna Ekström från Statens skolverk och Mikael Sjöberg från Arbetsmiljöverket twittrar om sin vardag.

Men än så länge finns det mycket att önska. Överlag tror Jan Dinkelspiel att amerikanska chefer är flitigare när det gäller twittrandet än sina kollegor i Sverige. Någon favorittwittrare bland svenska chefer kan han inte nämna. Däremot vet han vem han skulle vilja se på Twitter.

”Jag nämnde Hans Holger häromdagen och jag tror att jag står fast vid det. Han verkar vara en speciell karaktär som det vore roligt att få följa.”

 

Relaterade artiklar

Ett foto på Serena till vänster. En illustration av en man och en kvinna som pratar. I pratbubblorna ovanför dem syns pusselbitar.
Kommunikation

Dags att lära dig prata med dina medarbetare igen

Återgången till mer normala gängor i arbetslivet innebär fler samtal. En ny bok ger ringrostiga chefer tips på hur man gör. ”Samtal är ett av ledarskapets viktigaste verktyg”, säger författaren och retorikexperten Serena Mon de Vienne.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En kvinna som sitter vid en dator tittar bakåt och ser orolig ut.
Kommunikation

Chefens ord som får pulsen att rusa

Nu är det bevisat – vissa av dina fraser får medarbetarnas puls att gå upp rejält. Här är listan på några av de mest pulshöjande fraserna.

moln
Kommunikation

Mer rörlighet kräver nytt ledarskap

Rörlighet är ett viktigt inslag i det nya digitala arbetslivet. En ny undersökning visar att det dessutom gör oss gladare. Men det kräver sin ledare, som kan sätta gränser, leda på distans och våga släppa sina medarbetare.
mellanchef
Kommunikation

”Alla är vi mellanchefer”

Vem hamnar ständigt i kläm och vems förutsättningar ändras hela tiden? I sin nya bok sjunger Helena Källerman mellanchefens lov. Uppdrag mellanchef heter den.
presentation
Beslutsfattande

Round Robin-metoden: Brainstorming på ett helt nytt sätt

Fungerar brainstormingen dåligt? Engagerar sig inte alla i samtalet? Testa Round Robin-metoden och se resultat direkt.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

pfizer_malin-parkler01
Kommunikation

Internt bollplank får fart på förslag

Avdelningen på Pfizer hade skurits ner till hälften. Många var osäkra i sina nya roller. Affärsområdesdirektör Malin Parkler startade ett internt råd av medarbetare för att fånga in åsikter och få tips på förbättringar.