Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

Hur har unga medarbetare, varav en del har gjort sin entré in i arbetslivet under pandemin, påverkats av att jobba på distans? Det, och mycket mer, har kommunikationsföretaget Poly tittat på i en internationell undersökning, som visar att distansarbetet varit svårast för unga medarbetare. 

Yngre medarbetare i åldern 18 till 24 år oroar sig mer än sina äldre kollegor för hur distansarbetet har påverkat deras förmåga att knyta kontakter och kommunicera med sina arbetskamrater. Och många oroar sig för att detta kommer att hålla dem tillbaka i karriären. 

Rapporten, där 7 261 hybridarbetare från sex länder, inklusive Sverige, har svarat visar att:

  • 52 procent av arbetstagarna i åldern 18–24 år är oroliga för att distansarbete ska ha en negativ inverkan på deras utveckling och karriärutveckling, jämfört med genomsnittet på 43 procent. 
  •  53 procent av 18–24-åringarna oroar sig för att distansarbete har gjort dem mindre självsäkra i att kommunicera och arbeta effektivt med kolleger, jämfört med genomsnittet på 42 procent. 
  •  50 procent av de unga arbetstagarna tror att de har tappat förmågan att småprata, jämfört med genomsnittet på 39 procent. 
Person som jobbar på distans som slutar på sitt jobb

Läs också: 5 tecken på att din distansarbetare vill sluta

Två femtedelar av de tillfrågade har aldrig kunnat besöka sitt kontor, antingen för att företaget hade flyttat eller för att de börjat nytt jobb under pandemin, och bland 18- till 24-åringarna var siffran ännu högre: 62 procent. Av de unga medarbetarna som ännu inte hade besökt sitt kontor sa 72 procent att tanken på att besöka kontoret för första gången, och de potentiella ljudnivåerna, höll dem vakna på natten.

”Tyvärr upplever den yngre generationen – där många kom in i arbetslivet under den här omvälvande tiden – påfrestningarna särskilt starkt. För att hybridarbetet ska bli framgångsrikt måste dessa frågor hanteras. Företagen måste fortsätta att sätta sina anställda i centrum för allt de gör och förse dem med de verktyg de behöver för att utföra sina jobb i denna nya arbetsmiljö”, säger Paul Clark, Europachef på Poly. 

Undersökningen visar även att en majoritet av de tillfrågade arbetstagarna, 58 procent, anser att ökningen av distansarbete har inneburit att de är konstant uppkopplade och tillgängliga, vilket gör att de inte kan koppla av eller stänga av från jobbet.

Det finns även andra orosmoln, enligt rapporten. 

”Det finns många som njuter av fördelarna med hybridarbete – balansen mellan arbete och fritid, sovmorgnar och mer familjetid – men andra känner sig utanför och distanserade. Till exempel anser 52 procent att hybrid- eller hemarbetare kan diskrimineras eller behandlas annorlunda än anställda som sitter på kontoret på heltid”, säger Paul Clark. 

Om undersökningen

Resultaten bygger på en undersökning, gjord online, av hybridarbetare.
Den genomfördes av Censuswide i augusti 2021.
Totalt svarade 7261 hybridarbetare i Storbritannien (2 003), Frankrike (1 001), Tyskland (1 002), Polen (1 000) Sverige (1 005), Spanien (1 000) och Förenade Arabemiraten (250).

tiotoppdistansledarskap

Läs också: Tio i topp-egenskaperna för bra distansledarskap

Tala som en ledare
Distanskurs

Kommunikation för chefer – så engagerar du fysiskt och digitalt

Lär dig att övertyga, skapa engagemang och väcka intresse med hjälp av din muntliga kommunikation - digitalt eller fysiskt!

Relaterade artiklar

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

En kvinna som tränar på gym. Och en hund som ligger på stranden med solglasögon.
Karriär

Jobbförmånerna som lockar nya talanger

Vill du som arbetsgivare behålla eller locka till dig nya talanger? Då ska du se över anställningsförmånerna. En av fyra kan nämligen tänka sig att byta arbetsgivare för att få bättre anställningsförmåner, visar en ny, svensk undersökning.

Bonnie Roupé med armarna i kors.
Karriär

Den äventyrliga vd:n som var nära att jobba ihjäl sig

Karriären har varit rena berg- och dalbanan för Bonnie Roupé, som bokstavligen höll på att jobba ihjäl sig. Efter lansering av gravid-appen Bonzun i Kina är den äventyrliga entreprenören tillbaka i Sverige, nu med titeln börs-vd.

En kvinna instruerar en man i yoga.
Karriär

Normer styr hur du karriär­nätverkar

I Silicon Valley kan en yogainstruktör vara en viktig länk i karriären. I Berlin är det otänkbart, visar en ny studie om hur nätverken skiljer sig beroende på plats.

Till vänster: Ensam kvinna sitter och väntar inför en intervju. Till höger: Man i kostym sitter vid ett bord och håller tummarna.
Karriär

De 4 mest fruktade frågorna på intervjun – och hur du besvarar dem

Vad är din största svaghet? Vi vet alla att det finns frågor som är extra fruktade på arbetsintervjun. Här är 4 tips från Fast Company på hur du bäst besvarar dem.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Illustration av kvinna som visar på en process på ett bord och en man som vänder sig bort med armarna i kors.å
Karriär

Ny studie: Transparens minskar egoism

Personer som har förlorat accepterar resultatet lättare om de får information om hur urvalet gått till. De blir också mindre själviska, visar en ny studie.