utmaning-2

Efter krisen – 3 utmaningar du måste klara som chef

Coronaviruset – det ultimata testet för ledarskapet. Här är tre långsiktiga effekter av coronakrisens härjningar som du måste klara som chef.

Med tusentals döda jorden runt, stora inskränkningar i människors rörelsefrihet och en ekonomi i fritt fall har behovet av ledarskap sällan varit större än nu. Coronakrisen ställer höga krav på chefer och ledare, och kommer sannolikt att definiera hur ledarskapet ter sig under lång tid framöver. Här är tre exempel på hur.

Krav på stabilitet

Missnöjet med den rådande ordningen har de senaste åren skapat ett kraftigt uppsving för populistiska partier med okonventionella, ombytliga och färgstarka ledare. Coronakrisen tycks innebära en ökad efterfrågan på ett mer traditionellt ledarskap, med en återgång i uppslutningen kring stabila men kanske like tråkiga ledare som Angela Merkel och Emmanuel Macron. Enligt en färsk Novus-undersökning känner sig 54 procent av svenskarna trygga med statsminister Stefan Löfven – som helt nyligen fick bottennoteringar i förtroendemätningarna. Tilltron till expertmyndigheterna är också högt och det oerhörda har inträffat att en statsepidemiolog är på väg att bli nationalidol.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Nu behövs episka ledare”

Ökat distansarbete

Coronakrisen innebär för många en helt ny arbetsvardag, där chefer och medarbetarna jobbar utspridda och på distans. Chefers förmåga att leda på avstånd kan vara avgörande för om verksamheten fortsätter fungera och överlever krisen. Om tekniken består provet, och människor i längden är villiga att acceptera de sociala avigsidor som distansjobb onekligen för med sig, kan utbrett distansarbetande bli en av coronakrisens bestående effekter. För chefer gäller det att både hålla koll på teknikutvecklingen och medarbetarnas väl och ve, för att fortsätta hålla sig relevanta på jobbet och arbetsmarknaden i stort.

chefer-3

Läs också: Så förmedlar 3 chefer trygghet i coronakrisen

Maktkoncentration

Medan småbutiker, restauranger och enmansföretag blöder och slås ut i stor skala, finns också vinnare i coronakrisens spår. Amazon har utökat sin arbetsstyrka med 100 000 distributörer för att möta det exploderande internet-shoppandet samtidigt som Netflix-abonnemangen rusar i höjden, liksom användningen av Youtube och Facebook. Microsoft rapporterar en 40-procentig ökning av bolagets mjukvaruteknik på bara en vecka.

En trolig konsekvens av corona-pandemin är en än större maktkoncentration till ett fåtal globala tech-bolag som redan badar i pengar, vilket reser frågor och huvudbry bland ledare inom i stort sett alla branscher. Samhället behöver sina småföretag, men svaren på hur de både ska klara coronakrisen och en tilltagande konkurrens från techjättarna framstår som högst osäkra.

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Anna Nordin (Svensk Handel), Lena Alke (Ica Krokom) och Nicki Eby (Clarion Hotel).
Verksamhetsutveckling

3 kreativa initiativ – mitt i coronakrisen

I kölvattnet av corona-isoleringen är det många företag och organisationer som tvingas gå ner på sparlåga. Men nöden är som bekant uppfinningarnas moder. Chef har pratat med tre chefer som kavlat upp ärmarna och tänker nytt.
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
trecheferkris
Verksamhetsutveckling

3 chefer med kriserfarenhet: Så hanterar vi utmaningarna

Fastighetskraschen på 90-talet, finanskrisen 2008, startups som går överstyr. Även om coronakriser kan bli den värsta av dem alla finns det värdefulla erfarenheter från förr. Chef frågat tre chefer som tagit sig igenom kriser och konkurser om deras viktigaste lärdomar.
satschefnyny
Verksamhetsutveckling

Sats-chefen: ”Vi jobbar på fler onlinelösningar”

Träningskedjan Sats med 700 000 medlemmar har stängt alla sina anläggningar. Men digitala klasser är gratis. Produktchefen Alexander Brochmann Myers berättar hur han och företaget resonerar.

niclasgerdbo
Verksamhetsutveckling

Årets Innovativa Ledare 2020: Niclas Gerdbo, chef Polisens kontaktcenter Syd

Turkost, magenta och orange är inte färgställningar vi normalt associerar med myndighetskontor. Men det gjorde Niclas Gerdbo. För att vinna priset som Årets Innovativa Ledare 2020 gäller det att våga tänka utanför boxen. ”Jag vill vara med och väcka människors energi och tankar,” säger han.

cb-content-logarithmic
Chefboken

Framtiden med algoritmer

Känner du mest förvirring när du läser braskande rubriker om artificiell intelligens och hur den är på väg att förändra världen? I en hyllad bok riktad särskilt till chefer, "The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You", reder futuristen Mike Walsh ut hur AI, bortom programmering och teknik, kommer att påverka arbetsliv, ledarskap och kreativitet.
Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

Vd i blå kavaj med två medarbetare
Verksamhetsutveckling

Svenska medarbetare mest personliga med vd:n

Sverige är det av sju länder där störst andel av medarbetarna har personlig kontakt med sin vd, visar en ny studie. Svenska medarbetare är dessutom mer bekväma än andra med att framföra kritik till ledningen.