Missa inte bidrag för hälsoapp

Sedan cirka ett år finns utökade möjligheter att utnyttja det skattefria friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge till sina anställda.

Hälsa
Publicerad
Bild på hand med mobiltelefon med en träningsapp i.
Friskvårdsbidraget kan numera också användas till att bekosta träningsappar.

Utöver traditionell motion och friskvård på gym, simhallar och andra sportanläggningar, kan friskvårdsbidraget numera också användas till att bekosta appar och internetbaserade program för träning, viktminskning, rökavvänjning och liknande. Tidigare har endast enklare appar för exempelvis stegräkning omfattats av bidraget.

Sedan cirka ett år finns utökade möjligheter att utnyttja det skattefria friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge till sina anställda. Hur väl vetskapen om de nya möjligheterna slagit igenom bland chefer och medarbetare vet man inte på Skatteverket:

”Vi för ingen sådan statistik. Däremot får vi en ökad mängd frågor, vilket tyder på att ett intresse finns”, säger Skatteverkets Yngve Gripple.

Träningsredskap i hemmet som arbetsgivaren bekostar är däremot skattepliktiga. Men det finns undantag: Ett exempel är gåstavar, om de används vid motion till och från arbetet. Undantag gäller också för anställda som på grund av funktionshinder har svårt att utföra friskvårdsaktivitet på annan plats än i hemmet.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden