Mats Jansson älskar att synas

 

SAS-Chefens ledarstilsbetyg:

Avspänd och dominant

 

Ledarstil 4
Resultatinriktad, närvarande och tydlig. Trivs med att vara i centrum och har en tendens att dominera sin omgivning. Skapar en avspänd atmosfär, trots att alla känner de höga kraven.

Delegering 5
Har lätt för att delegera och inser att ansvar och befogenheter måste gå hand i hand. Ställer höga krav på att medarbetarna måste visa resultat.

Beslutsfattande 2
Sker helt på egen hand. Visst, han lyssnar och tar intryck, men har han bestämt sig så går det inte att rucka på honom. Konsensus, vad är det?

 

Rekrytering 4
Letar efter folk som kan räkna och delar hans resultatfokus. Samtidigt lägger han stor vikt vid personkemin. Blir för det mesta rätt. Är själv ganska stolt över sin förmåga att sätta ihop team.

Kommunikation 5
Säger vad han tänker. Kraftfull talare och är alltid tydlig med innehållet, vilket upplevs som befriande bland medarbetarna.

 

Konflikthantering 3
Osentimental. Som den målmedvetna person han är bryr han sig bara om konflikter som hotar resultatet. Andra konflikter får någon annan hantera.

 

Motivation 5
Motiverar genom sin tydlighet och genom att göra teamet delaktigt. Inspirerande estradör som får medarbetarna att lyfta.

 

Personligt 5
Omtänksam, öppen och folklig. Familjekär som få.
Betecknas av vissa som träningsfreak. Tränar på Daniel Westlings gym (kronprinsessan Victorias pojkvän) och utpekades för något år sedan som en av två ”toppdirektörer” som skulle göra prins av gymägaren. Den andre var Bernt Magnusson, styrelseordförande i Swedish Match.

Totalt 33

Betygssättningen bygger på en analys ur åtta olika perspektiv: ledarstil, delegering, beslutsfattande, rekrytering, kommunikation, konflikthantering, motivation och personligt. Varje egenskap betygssätts på en skala från ett till fem. Maximal poäng är 40.

Betygsskala:

5 = Vi är lyriska.

4 = Ett föredöme.

3 = Godkänt.

2 = Dags att gå på kurs?

1 = Byt jobb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.