contentartikel-2-chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.

Det har knappast undgått någon att digitalisering är på väg att stöpa om världen, in i minsta beståndsdel. Och utvecklingen bara accelererar. För chefer handlar det om så gott som alla delar av jobbet – nya spelregler gäller allt från marknadsanalys till organisation och kompetensförsörjning.

Eller som startup-gurun Eric Ries uttryckte det när Chef intervjuade honom i vintras: ”För några år sedan var jag mer tolerant med personer som menade att förändringarna i omvärlden inte angick dem och deras företag, men inte längre. Nu får de personerna mig att tänka på ett favoritcitat: det är inte nödvändigt att förändras – överlevnad är inte obligatorisk.”

Som tur är finns böcker som hjälper till med orienteringen i det nya digitala landskapet – både med överblick och konkreta verktyg. Här är fyra tips på böcker som ger en riktigt bra inblick.

1. Framtidsfråga: Digitalisering

Bok: Machine, Platform, Crowd

MIT-forskarna Andrew McAfee och Erik Brynjolfsson, duon bakom succén The Second Machine Age, har skrivit en bok om att kunna hantera det här omvälvande skiftet. Machine, Platform, Crowd är för chefer som vill ha en intelligent analys av de stora trenderna, kallad ”trippelrevolutionen”, som omformar vår värld. Läsarna får också konkret hjälp med att tänka på den egna organisationens roll i den nya verkligheten. Sammanfattades som Chefbok 2017. Du hittar den i det digitala biblioteket – här.

Din smarta genväg – prova 3 nr av Chefboken för 199 kr

2. Framtidsfråga: Flexibla organisationer

Bok: Startup-modellen

Hur kan ett företag organisera sig på samma sätt som en framgångsrik startup? Det handlar boken Startup-modellen om. Här visar författaren Eric Ries hur man gör konkret för att införa tänkandet från en startup i alla typer av företag – med alla fördelar som det innebär.
Sammanfattades som Chefbok 2018. Du hittar den i det digitala biblioteket – här.

3. Framtidsfråga: Innovation

Bok: The industries of the future

Alec Ross, rankad som en av de främsta innovationsexperterna i USA, har skrivit en bok för chefer som vill förstå de trender som sveper över världen inom allt från hälsovård till kommunikation över språkbarriärerna — och hur man bäst anpassar sig till den nya verkligheten.
Sammanfattades som Chefbok 2017. Du hittar den i det digitala biblioteket – här. 

4. Framtidsfråga: Agila organisationer

Bok: Det agila företaget

Trots alla snabba förändringar styrs många organisationer fortfarande enligt gamla idéer och med tröga system. Men nya tider kräver nya metoder. Agil styrning, med flexibilitet och decentralisering, stämmer bättre med hur människor och komplexa system egentligen fungerar, enligt specialisterna i ekonomistyrning Lennart Francke och Göran Nilsson.
Sammanfattades som Chefbok 2017. Du hittar den i det digitala biblioteket – här. 

 

Få 5 timmars insikter på 19 minuter!


Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad
 men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Läs mer

bjorn_hedensjo_bocker
Ledarskap

Björn Hedensjö: "Hoppa över Machiavelli"

Det finns ledarskapsklassiker som citeras gång på gång och som vi gärna återkommer till. Men Chefbokens redaktör Björn Hedensjö tycker att du kan hoppa över Machiavelli och Sun Tzu och listar istället nio ständigt aktuella ledarskapsböcker.

cb-webb-ny-3
Info

Prenumerera på Chefboken

Spara tid och få de främsta ledarskapsböckerna sammanfattade till 19 minuters läsning eller lyssning.

cb4_contentartikel1
Chefboken

Boken som ger chefen perfekt tajming

För komiker och ledare kan timing vara allt. Ta rätt beslut och gör rätt saker – vid rätt tillfälle. Nu har Daniel Pink, en av världens mest inflytelserika ledarskapstänkare, tittat närmare på vad som gör att du träffar rätt.

bokhylla-content
Chefboken

Experten: Här är de viktigaste ledarskapsböckerna 2018

Skaffa dig koll och imponera med insikter. Här är ledarskapsböckerna som alla chefer borde ha koll på 2018.