En snickare och en bild på Marianne Olsson.
Foto: Beate Sommer

Livet som giggare lockar allt fler

Funderar din medarbetare på att byta jobb? Så kan det vara. En ny Sifo-undersökning visar att mer än varannan svensk kan tänka sig att byta bransch. Och det är entreprenörsbranschen som lockar mest.

Roliga och stimulerande arbetsuppgifter är det viktigaste för de som funderar på att byta bransch, enligt undersökningen, gjord av Kantar Sifo på uppdrag av frilansföretaget Cool Company. På andra plats kommer bra och trevliga kollegor och på tredje plats kommer en bra lön.

Allra mest benägna att byta bransch är unga mellan 18 och 29 år, vare sig de är egenföretagare, egenanställda eller konventionellt anställda. I den gruppen säger hela 63 procent att de verkligen vill eller är öppna för att byta bransch.

Också livet som entreprenör lockar. 26 procent svarar att de kan tänka sig att bli egenföretagare eller egenanställda. Det är en utveckling som man kan se även i andra länder, till exempel USA. Även före pandemin var gig-arbetare en växande andel av USA:s arbetskraft, enligt fortune.com. Då var mer än en tredjedel av arbetarna involverade i gig-ekonomin. Under 2020 ökade deltagandet med drygt 30 procent.

Arbetsmarknadsexperten Marianne Olsson är rådgivare på konsultboken.se. Hon säger att gig-ekonomin har växt sig allt större även i Sverige.

”Den utvecklingen började redan innan pandemin utbröt. En viktig drivkraft är digitaliseringen, som har underlättat för giggare och arbetsgivare att hitta varandra”.

 

Läs också: »Chefer behöver tänka nytt«

Marianne Olsson poängterar att rekrytering är en lång process för många arbetsgivare, men att de samtidigt inte kan vara utan rätt kompetens för länge. Många har därför börjat arbeta mer med att ta in folk på konsultbasis.

”Många arbetsgivare har helt enkelt börjat jobba smartare”.

Hon säger också att en del som förlorade sina jobb eller uppdrag på grund av pandemin nu istället har gjort sin bisyssla eller hobby till en större del av försörjningen. På så sätt har de blivit en del av gig-ekonomin.

”Folk använder sig av flera kompetenser än förut. Ett exempel är IT-konsulten som tar uppdrag som snickare, säger Marianne Olsson”.

Att allt fler föredrar att gigga kan bli en utmaning för dig som chef. Hur hanterar man det på bästa sätt?

”Jag tror att arbetsgivare behöver bli mer flexibla och fråga den potentiella medarbetaren i vilken form den vill arbeta. Det blir mindre fokus på förmåner och mer på att kunna laborera med sin intjänade peng och arbetstid. En konsult kan ju till exempel jobba 60 procent och ta ut en lön som betalar sig 100 procent av tiden. Därför kommer arbetsgivare som tänker nytt kunna attrahera specialister som annars inte hade varit intresserade av att jobba just där”, säger Marianne Olsson.

Detta ställer också krav på ledarskapet hos chefer, menar hon.

”Olika medarbetare kräver olika mycket styrning. Konsulter är ofta mer självgående i sin natur och gillar sin frihet i att ta sig an uppgiften. Chefen kanske anlitar en konsult just för att bli avlastad och slippa lägga tid på att lära upp någon”.

Administratör och lastbilsförare

Läs också: Topplista: Svenskarnas nya drömjobb

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Lars Strannegård rättar till sin slips.
Karriär

Handelshögskolans rektor tror på det empatiska ledarskapet

Fyra grundvärden ska garantera ett ledarskap som står pall också i extremt snabb förändring.
”Att vara empatisk är helt centralt i det”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm där framtidens toppchefer och ledare utbildas.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

En kvinna med långt mörkt hår tittar sig i spegeln. Vid hennes ansikte finns rosa hjärtan.
Karriär

Tre tips - så förhindrar du narcissister att skada din arbetsplats

Narcissister tar sig till höga positioner snabbare än andra. Det visar en ny italiensk studie.

Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.
Karriär

Från reporter till vd och koncernchef

Börs-vd:ar är också människor. Hierarkiernas ofta illusoriska makt blev en aha-upplevelse för Viktor Svensson, som gjort karriär av att tänka nytt.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cilla Benkö i röd tröja och mot en vit bakgrund.
Karriär

Cilla Benkö: Jag har en snabb hjärna

Precis som många andra chefer brottas Sveriges Radios vd Cilla Benkö med hur det nya arbetslivet ska se ut.

”Vi får inte fastna i lösningar som blir bra för en enskild individ. Vi måste tänka på företaget”, säger hon i nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma, där hon diskuterar ledarskap med Cissi Elwin.