En snickare och en bild på Marianne Olsson.
Foto: Beate Sommer

Livet som giggare lockar allt fler

Funderar din medarbetare på att byta jobb? Så kan det vara. En ny Sifo-undersökning visar att mer än varannan svensk kan tänka sig att byta bransch. Och det är entreprenörsbranschen som lockar mest.

Roliga och stimulerande arbetsuppgifter är det viktigaste för de som funderar på att byta bransch, enligt undersökningen, gjord av Kantar Sifo på uppdrag av frilansföretaget Cool Company. På andra plats kommer bra och trevliga kollegor och på tredje plats kommer en bra lön.

Allra mest benägna att byta bransch är unga mellan 18 och 29 år, vare sig de är egenföretagare, egenanställda eller konventionellt anställda. I den gruppen säger hela 63 procent att de verkligen vill eller är öppna för att byta bransch.

Också livet som entreprenör lockar. 26 procent svarar att de kan tänka sig att bli egenföretagare eller egenanställda. Det är en utveckling som man kan se även i andra länder, till exempel USA. Även före pandemin var gig-arbetare en växande andel av USA:s arbetskraft, enligt fortune.com. Då var mer än en tredjedel av arbetarna involverade i gig-ekonomin. Under 2020 ökade deltagandet med drygt 30 procent.

Arbetsmarknadsexperten Marianne Olsson är rådgivare på konsultboken.se. Hon säger att gig-ekonomin har växt sig allt större även i Sverige.

”Den utvecklingen började redan innan pandemin utbröt. En viktig drivkraft är digitaliseringen, som har underlättat för giggare och arbetsgivare att hitta varandra”.

 

Läs också: »Chefer behöver tänka nytt«

Marianne Olsson poängterar att rekrytering är en lång process för många arbetsgivare, men att de samtidigt inte kan vara utan rätt kompetens för länge. Många har därför börjat arbeta mer med att ta in folk på konsultbasis.

”Många arbetsgivare har helt enkelt börjat jobba smartare”.

Hon säger också att en del som förlorade sina jobb eller uppdrag på grund av pandemin nu istället har gjort sin bisyssla eller hobby till en större del av försörjningen. På så sätt har de blivit en del av gig-ekonomin.

”Folk använder sig av flera kompetenser än förut. Ett exempel är IT-konsulten som tar uppdrag som snickare, säger Marianne Olsson”.

Att allt fler föredrar att gigga kan bli en utmaning för dig som chef. Hur hanterar man det på bästa sätt?

”Jag tror att arbetsgivare behöver bli mer flexibla och fråga den potentiella medarbetaren i vilken form den vill arbeta. Det blir mindre fokus på förmåner och mer på att kunna laborera med sin intjänade peng och arbetstid. En konsult kan ju till exempel jobba 60 procent och ta ut en lön som betalar sig 100 procent av tiden. Därför kommer arbetsgivare som tänker nytt kunna attrahera specialister som annars inte hade varit intresserade av att jobba just där”, säger Marianne Olsson.

Detta ställer också krav på ledarskapet hos chefer, menar hon.

”Olika medarbetare kräver olika mycket styrning. Konsulter är ofta mer självgående i sin natur och gillar sin frihet i att ta sig an uppgiften. Chefen kanske anlitar en konsult just för att bli avlastad och slippa lägga tid på att lära upp någon”.

Administratör och lastbilsförare

Läs också: Topplista: Svenskarnas nya drömjobb

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
En unga kvinna sitter på en brygga och jobbar vid en laptop. Bild 2: Ett par ben iförda tajts sticker upp ur det gröna gräset.
Karriär

Här är de 10 mest attraktiva jobbförmånerna

Frihet att bestämma när man ska arbeta och extra ledig tid är de arbetsförmåner som lockar flest arbetstagare när de vill byta jobb, visar en ny undersökning. Men vilka förmåner som anses attraktiva skiljer sig också åt mellan olika åldersgrupper.