linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Vad är antirasistiskt ledarskap?”

”Som vit chef är det så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Du har sett bilderna på protesterna, du har sannolikt sett Instagram fyllas med svarta rutor, du har kanske skickat eller tagit emot ett solidariskt statement från din arbetsgivare, du har säkert sett bilderna på gator målade med stora gula bokstäver BLACK LIVES MATTER, möjligtvis har du beställt litteratur om vita privilegier och begrundat hur det är möjligt att vi fortfarande lever i ett samhälle där rasism påverkar så många så mycket.

Själv har jag läst och läst: Artikelserien i DN om rasism mot svarta i Sverige, läst Svart Historias serie om Sveriges aktiva roll i slavhandeln, begrundat ekonomihistoriska analyser kring hur kolonialismen skapat ett ekonomiskt förtryck som är högst närvarande än idag. Gammal och ny litteratur kring antirasism. Gott så, men att bry sig, att “ha hjärtat på rätt ställe”, att vilja förstå, att vilja göra rätt är inte antirasism.

Som vit chef är det är så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja. Stanna kvar i det teoretiska, det intellektuella, det abstrakta. En möjlighet som bara just vita har. Det svåra är att omsätta sin goda vilja och önskan om att behandla alla värdigt till kunskap som sitter i kroppen. För sitter den inte i kroppen hjälper den dig inte att agera tydligt antirasistiskt när de svåra situationerna uppstår i ditt ledarskap. För uppstår gör de. Tror du att er grupp, avdelning, er organisation eller vårt land är besparat från rasism har du fel. Den finns överallt och den behöver inte vara övertydligt grov eller ens avsiktlig för att göra skada.

Därför behövs också antirasistiskt och inkluderande ledarskap överallt.

Hur kan du då utöva ett antirasistiskt ledarskap? Det är förvisso att förstå mekanismerna, att lära sig språkbruket, att ta till sig magnituden av effekterna och förstå verktygen för att minska dem. Men det är framförallt att agera. Att inte vända bort blicken, att inte släta över, att stanna upp, ställa jobbiga frågor, att ta ställning i enskilda situationer, liksom att använda sitt mandat för att förändra övergripande processer och organisationskulturen i sin helhet. Det är att erkänna för sig själv att det inte räcker med viljan att “vara en god människa”. Det är att precis som i all förändring som är viktig på riktigt, att låta datan och experterna tala, göra en plan, avsätta resurser och genomföra.

Det handlar om att syna vilka perspektiv som kommer in i organisationen och vilka som inte gör det, vilka perspektiv som stannar kvar och vilka som inte gör det, vilka som befordras och vilka som inte befordras. Det handlar om respekt för varje individs integritet och varje människas rättighet till samma möjligheter som andra människor.

Cissi Elwin och Linda Waxin.

Läs också: Linda Waxin: ”Så gör du för att ta en karriärpaus”

Det handlar inte bara om lön. Men denna lönedata som Länsstyrelsen kartlade 2018 säger så mycket mer om svensk arbetsmarknad (och därmed om oss chefer) än bara orättvisan i reda pengar. Vilka otaliga beslut ligger bakom dessa skillnader och vilken skada har de åsamkat?

“Afrosvenskar födda i Sverige med minst en förälder född i Afrika söder om Sahara med en treårig post-gymnasial utbildning har drygt 49 procent lägre disponibel inkomst än den övriga befolkningen med motsvarande utbildningsnivå.”

Jag är inte där än, jag erkänner att mitt ”vita sunda förnuft” inte räcker till, jag förstår att jag inte är en expert, men jag vet var experterna på inkluderande ledarskap finns och jag kommer inte ge mig förrän mitt ledarskap är antirasistiskt. Är du med mig?

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

callefleurjanneandersson
Krönikor

Janne Andersson och konsten att leva sina värderingar

Ledarskap handlar om att leva som man lär. Att hävda att man har starka värderingar räcker inte långt när verkligheten avspeglar något annat, skriver Chefs Calle Fleur.
Ge cheferna mer stöd, uppmanar Lilian Ekelin på andfrankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nu behöver chefen mer stöd – från sin chef

Svenska chefer har imponerat. Engagemang och välmående hos medarbetare har hållits uppe under pandemin. Men nu syns ett trendbrott. ”Cheferna behöver mer stöd”, säger hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.
Fanny Widman
Krönikor

Fanny Widman: ”Sluta snacka värderingar – börja leva dem!”

”Att en pr-byrå eller managementkonsult tar fram tre värdeord och trycker upp roll-ups med ledar- och medarbetarkriterier får sällan någon större effekt”, skriver Chefs krönikör Fanny Widman. 
Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Den gamla goda tiden kommer inte tillbaka”

”Det är otroligt pinsamt med ledare som fortfarande säger saker som: 'Alla borde jobba på kontoret för då vet man iallafall att de jobbar'”, skriver Chefs krönikör Siri Wikander.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag tycker att det är svårt att leda en verksamhet från mitt vardagsrum”

”Jag längtar ihjäl mig efter mina kolleger, efter pulsen som uppstår när många människor samlas. Jag missar så mycket när jag bara pratar med folk i telefonen eller möter deras överkroppar på skärmen”, skriver Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin i sin nya krönika.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. "Fysiska möten suger kraften ur mig!"
Pensionen blir din framtida lön – så börja bry dig om den redan idag.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Så här säkrar du din framtida lön

Bli en vinnare genom att börja påverka din framtida lön – din pension – redan idag. "Det är ofta extra viktigt för chefer", säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia. Så här säkrar du framtidslönen du behöver.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Låt inte krisen ta bort din framtidstro”

Vi går från en vår som vi aldrig kommer att glömma till en sommar som just nu är oviss, skriver Chefs chefredaktör och vd Cissi Elwin.