linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Vad är antirasistiskt ledarskap?”

”Som vit chef är det så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Du har sett bilderna på protesterna, du har sannolikt sett Instagram fyllas med svarta rutor, du har kanske skickat eller tagit emot ett solidariskt statement från din arbetsgivare, du har säkert sett bilderna på gator målade med stora gula bokstäver BLACK LIVES MATTER, möjligtvis har du beställt litteratur om vita privilegier och begrundat hur det är möjligt att vi fortfarande lever i ett samhälle där rasism påverkar så många så mycket.

Själv har jag läst och läst: Artikelserien i DN om rasism mot svarta i Sverige, läst Svart Historias serie om Sveriges aktiva roll i slavhandeln, begrundat ekonomihistoriska analyser kring hur kolonialismen skapat ett ekonomiskt förtryck som är högst närvarande än idag. Gammal och ny litteratur kring antirasism. Gott så, men att bry sig, att “ha hjärtat på rätt ställe”, att vilja förstå, att vilja göra rätt är inte antirasism.

Som vit chef är det är så himla lätt (läs bekvämt) att stanna där, i en trygg zon gosandes med sin förträffligt goda vilja. Stanna kvar i det teoretiska, det intellektuella, det abstrakta. En möjlighet som bara just vita har. Det svåra är att omsätta sin goda vilja och önskan om att behandla alla värdigt till kunskap som sitter i kroppen. För sitter den inte i kroppen hjälper den dig inte att agera tydligt antirasistiskt när de svåra situationerna uppstår i ditt ledarskap. För uppstår gör de. Tror du att er grupp, avdelning, er organisation eller vårt land är besparat från rasism har du fel. Den finns överallt och den behöver inte vara övertydligt grov eller ens avsiktlig för att göra skada.

Därför behövs också antirasistiskt och inkluderande ledarskap överallt.

Hur kan du då utöva ett antirasistiskt ledarskap? Det är förvisso att förstå mekanismerna, att lära sig språkbruket, att ta till sig magnituden av effekterna och förstå verktygen för att minska dem. Men det är framförallt att agera. Att inte vända bort blicken, att inte släta över, att stanna upp, ställa jobbiga frågor, att ta ställning i enskilda situationer, liksom att använda sitt mandat för att förändra övergripande processer och organisationskulturen i sin helhet. Det är att erkänna för sig själv att det inte räcker med viljan att “vara en god människa”. Det är att precis som i all förändring som är viktig på riktigt, att låta datan och experterna tala, göra en plan, avsätta resurser och genomföra.

Det handlar om att syna vilka perspektiv som kommer in i organisationen och vilka som inte gör det, vilka perspektiv som stannar kvar och vilka som inte gör det, vilka som befordras och vilka som inte befordras. Det handlar om respekt för varje individs integritet och varje människas rättighet till samma möjligheter som andra människor.

Cissi Elwin och Linda Waxin.

Läs också: Linda Waxin: ”Så gör du för att ta en karriärpaus”

Det handlar inte bara om lön. Men denna lönedata som Länsstyrelsen kartlade 2018 säger så mycket mer om svensk arbetsmarknad (och därmed om oss chefer) än bara orättvisan i reda pengar. Vilka otaliga beslut ligger bakom dessa skillnader och vilken skada har de åsamkat?

“Afrosvenskar födda i Sverige med minst en förälder född i Afrika söder om Sahara med en treårig post-gymnasial utbildning har drygt 49 procent lägre disponibel inkomst än den övriga befolkningen med motsvarande utbildningsnivå.”

Jag är inte där än, jag erkänner att mitt ”vita sunda förnuft” inte räcker till, jag förstår att jag inte är en expert, men jag vet var experterna på inkluderande ledarskap finns och jag kommer inte ge mig förrän mitt ledarskap är antirasistiskt. Är du med mig?

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.

linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Äntligen händer det!”

”Äntligen! När jag tittade ut över hela det gäng som nu bildat nya Chefakademin var det som om jag landade i mig själv igen. Nu hade jag tillgång till mitt kroppsspråk och mina känselspröt igen”, skriver Cissi Elwin om att till sist få träffa sina medarbetare irl.