linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Hur ser din energikalkyl ut?”

Hur stort ansvar tar du över din egen energikalkyl? Går den ihop? Och om inte, vilka konsekvenser får det för din livsglädje, din hälsa, dina nära relationer, dina medarbetare och era resultat? Det skriver Linda Waxin om i sin första krönika för Chef – och ger dessutom några tips på hur du kan få det att fungera.

Sex månader in i mitt första vd-jobb, med månader kantade av oerhört obehagliga överraskningar och outgrundligt hårt arbete, vände jag mig till min chef, den stadiga tyskan Cornelia. Det var hon som rekryterat mig som 30-åring till turnaroundjobbet. Hon trodde stenhårt på mig men var också en mycket krass kvinna.

Jag sa ”Cornelia, this is just too much, the workload is unbearable and if I keep on doing this I will break into a thousand pieces and there will be no turnaround”.

Hon tittade lugnt på mig och gav mig ett roat men samtidigt lugnande leende och frågade:

”Have you worked less in your previous jobs?”

Hon fortsatte snabbt:

”It’s your personality, honey” och la till den retoriska frågan ”who is the boss here?”. Sedan var den diskussionen över och vi återgick till min turnaroundstrategi.

linda_waxin-vju

Läs också: Chefs nya krönikör Linda Waxin: ”Jag coachar fram det bästa hos människor”

Ibland är självklarheter förmedlade med extrem tydlighet och tillräcklig värme den bästa medicinen. Denna självklarhet är så lätt att glömma som chef, att en bestämmer även över sin egen energi. För det handlar väldigt sällan om tid eller ansvarsbörda, utan om just energi. Vi som är chefer har blivit det för att vi har en naturlig ansvarskänsla och stor arbetskapacitet.

Hur stort ansvar tar du över din egen energikalkyl? Går den ihop? Och om inte, vilka konsekvenser får det för din livsglädje, din hälsa, dina nära relationer, dina medarbetare och era resultat?

Så här kan du göra: Du öppnar din kalender och tittar på veckan. En energikalkyl går inte att göra över ett år eller en månad. Börja med de röda timmarna, som är allt som tömmer dig på energi. Det spelar ingen roll om det är superkul, jätteviktigt, svintråkigt eller rutinmässigt. Vad som är ett stort energiuttag kan variera över tid.

Låt mig använda mig själv som exempel. Först har jag de självklara röda timmarna som kräver mycket av mig och är tråkigt för mig, som likviditetsplanering eller skattejuridik. Sedan kommer sådant som jag som gör galant men som ändå tömmer mig på energi, som att stå på scen, vara talesperson i media, mingla, besöka mässor eller konferenser. Sedan de riktigt kluriga, de timmar när jag gör det som räknas som mitt rätta element, mitt A-game, som konceptskapande och innovationsworkshops, införsäljning eller förhandling, coachning och att entusiasmera. Alla dessa timmar tar mycket energi för mig.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Säg som det är – du jagar status”

När du är klar med de röda timmarna börjar du med de gröna timmarna. Dessa handlar om vad som ger dig energi och fyller på tanken. Vet du inte vad det är så testa. Om du gör x i en timme, känner du dig då lugnare och starkare efteråt? Är det lättare att ta beslut eller att ta tag i något svårt eller tungt? I så fall har du haft en återhämtande eller energigivande timme.

För mig är detta ganska klyschiga saker som att vara i naturen, promenera, meditera, yoga, dansa, uppleva konst, skapa utan krav, kravlöst umgänge med de som känner mig bäst och vill mig väl. Men också sådant som ett samtal med en intellektuell eller klok person, inläsning av ny kunskap, vackra miljöer och fritt visionerande.

Kvar är sedan majoriteten av arbetstimmar som är mer eller mindre neutrala. Dessa går också att energikalkylera. Men det är överkurs, så dem låter vi vara för nu.

Och så till slut kommer själva poängen, röda (åtminstone knallröda) och gröna timmar ska jämna ut sig under veckan.

För mig gör det nästan aldrig det. Då lägger jag till gröna och börjar delegera, boka om och ställa in för att minska de röda.

Pröva själv och se. Du kommer att bli en bättre chef om du gör det. Kanske till och med en bättre människa!

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag var en tjuv – därför fick jag sparken”

chef-dilemma-podd-1800-1
Gäst: Linda Waxin

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I detta avsnitt möter Cissi Elwin entreprenören Linda Waxin. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.