linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Hur ser din energikalkyl ut?”

Hur stort ansvar tar du över din egen energikalkyl? Går den ihop? Och om inte, vilka konsekvenser får det för din livsglädje, din hälsa, dina nära relationer, dina medarbetare och era resultat? Det skriver Linda Waxin om i sin första krönika för Chef – och ger dessutom några tips på hur du kan få det att fungera.

Sex månader in i mitt första vd-jobb, med månader kantade av oerhört obehagliga överraskningar och outgrundligt hårt arbete, vände jag mig till min chef, den stadiga tyskan Cornelia. Det var hon som rekryterat mig som 30-åring till turnaroundjobbet. Hon trodde stenhårt på mig men var också en mycket krass kvinna.

Jag sa ”Cornelia, this is just too much, the workload is unbearable and if I keep on doing this I will break into a thousand pieces and there will be no turnaround”.

Hon tittade lugnt på mig och gav mig ett roat men samtidigt lugnande leende och frågade:

”Have you worked less in your previous jobs?”

Hon fortsatte snabbt:

”It’s your personality, honey” och la till den retoriska frågan ”who is the boss here?”. Sedan var den diskussionen över och vi återgick till min turnaroundstrategi.

linda_waxin-vju

Läs också: Chefs nya krönikör Linda Waxin: ”Jag coachar fram det bästa hos människor”

Ibland är självklarheter förmedlade med extrem tydlighet och tillräcklig värme den bästa medicinen. Denna självklarhet är så lätt att glömma som chef, att en bestämmer även över sin egen energi. För det handlar väldigt sällan om tid eller ansvarsbörda, utan om just energi. Vi som är chefer har blivit det för att vi har en naturlig ansvarskänsla och stor arbetskapacitet.

Hur stort ansvar tar du över din egen energikalkyl? Går den ihop? Och om inte, vilka konsekvenser får det för din livsglädje, din hälsa, dina nära relationer, dina medarbetare och era resultat?

Så här kan du göra: Du öppnar din kalender och tittar på veckan. En energikalkyl går inte att göra över ett år eller en månad. Börja med de röda timmarna, som är allt som tömmer dig på energi. Det spelar ingen roll om det är superkul, jätteviktigt, svintråkigt eller rutinmässigt. Vad som är ett stort energiuttag kan variera över tid.

Låt mig använda mig själv som exempel. Först har jag de självklara röda timmarna som kräver mycket av mig och är tråkigt för mig, som likviditetsplanering eller skattejuridik. Sedan kommer sådant som jag som gör galant men som ändå tömmer mig på energi, som att stå på scen, vara talesperson i media, mingla, besöka mässor eller konferenser. Sedan de riktigt kluriga, de timmar när jag gör det som räknas som mitt rätta element, mitt A-game, som konceptskapande och innovationsworkshops, införsäljning eller förhandling, coachning och att entusiasmera. Alla dessa timmar tar mycket energi för mig.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Säg som det är – du jagar status”

När du är klar med de röda timmarna börjar du med de gröna timmarna. Dessa handlar om vad som ger dig energi och fyller på tanken. Vet du inte vad det är så testa. Om du gör x i en timme, känner du dig då lugnare och starkare efteråt? Är det lättare att ta beslut eller att ta tag i något svårt eller tungt? I så fall har du haft en återhämtande eller energigivande timme.

För mig är detta ganska klyschiga saker som att vara i naturen, promenera, meditera, yoga, dansa, uppleva konst, skapa utan krav, kravlöst umgänge med de som känner mig bäst och vill mig väl. Men också sådant som ett samtal med en intellektuell eller klok person, inläsning av ny kunskap, vackra miljöer och fritt visionerande.

Kvar är sedan majoriteten av arbetstimmar som är mer eller mindre neutrala. Dessa går också att energikalkylera. Men det är överkurs, så dem låter vi vara för nu.

Och så till slut kommer själva poängen, röda (åtminstone knallröda) och gröna timmar ska jämna ut sig under veckan.

För mig gör det nästan aldrig det. Då lägger jag till gröna och börjar delegera, boka om och ställa in för att minska de röda.

Pröva själv och se. Du kommer att bli en bättre chef om du gör det. Kanske till och med en bättre människa!

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag var en tjuv – därför fick jag sparken”

chef-dilemma-podd-1800-1
Gäst: Linda Waxin

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin entreprenören Linda Waxin. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Nu behövs episka ledare”

Stunden för episkt ledarskap är här. Omfamna krisen och var den bästa ledaren du någonsin varit, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Även de högsta cheferna balanserar på slak lina”

Hur leder man i en tid av alltfler och alltmer omvälvande förändringar? I sin nya krönika berättar Cissi Elwin om sina största utmaningar just nu och hur hon gör för att lära sig av de bästa.

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vi blir fula av stressen”

Vi blir fula av stressen. Fula mot oss själva, fula mot andra. Därför är mitt nyårslöfte för hela decenniet att VÄGRA stressen, skriver Cissi Elwin.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Säg som det är – du jagar status”

Vi människor är av naturen lata och söker därför den snabbaste vägen för att öka vår status. Det förklarar varför vettiga människor tappar huvudet för att låtsas som om de är nära vän med en välkänd person i sociala medier, skriver Per Grankvist i sin krönika.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag var en tjuv – därför fick jag sparken”

Jag darrade och stammade. Men han gav sig inte. Här skulle statueras exempel. Här skulle alla få se vad som hände om man gjorde fel. Här skulle jag få bära skammen omgiven av alla mina arbetskamrater.
Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

Ishtar Touailat
Krönikor

Ishtar Touailat: ”Våga sticka ut hakan”

För ett tag sedan träffade jag en fantastisk ung tjej. Hennes föräldrar antydde under vårt samtal att de var lite oroliga för att hon inte riktigt ”passade in”.