linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Nu behövs episka ledare”

Stunden för episkt ledarskap är här. Omfamna krisen och var den bästa ledaren du någonsin varit, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Sanslösa tider i de svarta svanarnas tecken kräver episka ledare. Statsministern sa i sitt tal till nationen:

Det kommer några få avgörande stunder i livet då man måste göra uppoffringar inte bara för din egen skull utan också för att ta ansvar för din omgivning, för dina medmänniskor och för vårt land. Den stunden är nu. Den dagen är här. Den uppgiften gäller alla.”

Du är viktig för Sverige, för dina medarbetare, alltid, och alldeles särskilt nu. Din uppgift som chef är att ta ditt team igenom denna kris.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

Här kommer en “håll huvudet kallt och hjärtat varmt” -checklista att hålla i handen i denna corona-tornado.

Det är en hjälp att påminna sig om fyra viktiga tumregler där den första är att sortera för att synliggöra reaktioner och känslor för att både kunna ta hand om dem, men också för att kunna skilja dem från fakta.

Den andra är att reflektera för att medvetandegöra sig kring hur privilegier skiljer sig åt i gruppen som en förutsättning för såväl empati som bra beslut.

Den tredje är resonera för ett lugnt och logiskt beslutsfattande och den fjärde och sista är kommunicera för att insikten om att inget beslut och ingen strategi är bättre än hur den kommuniceras aldrig är så avgörande som i kris.

linda_waxin-vju

Läs också: Chefs nya krönikör Linda Waxin: ”Jag coachar fram det bästa hos människor”

1. Påminn dig om detta:

EQ (emotional intelligence quotient) – sortera. När det går fort, informationen och besluten haglar är det viktigare än någonsin att komma ihåg att sortera i dina och dina medarbetares känslor för att sedan separera dem från fakta. Särskilt viktigt är att identifiera och fånga upp känslan rädsla.

2. Lär dig detta:

PQ (privilege insight quotient) – reflektera. Termen är egenpåhittad men inte desto mindre viktig. Att inte göra sig själv medveten om sina privilegier och därmed vara tondöv för andras perspektiv är alltid dåligt ledarskap. I kris kan det öka oro exponentiellt. I dessa kristider kan det till exempel vara att obetänksamt med priviligierade perspektiv som “är det köpläge på börsen nu?” eller “tänk på att köpa takeaway för att stötta restauranger” om du har medarbetare eller kunder som oroar sig för att alls ha en inkomst framöver. Att visa att du är medveten om och kan lösgöra dig mentalt från dina privilegier är oerhört viktigt för att skapa tillit och trovärdighet när vi står inför en omvälvning som kommer påverka alla i någon mån, hälsomässigt och ekonomiskt.

Bild på ledare som motar bort coronavirus

Läs också: Coronakrisen: Nu startar vi diskussionsforum för alla chefer och ledare i Sverige

3. Hoppa inte över detta självklara:

IQ (intelligence quotient) – resonera. Nu har du sorterat ut känslor från fakta, synat dina privilegier och tagit in en bredd av perspektiv, låt nu besluten fattas under logiska och lugna former.

4. Lägg större kraft än vanligt på detta:

CQ (communication quotient) – kommunicera. Du har nu sorterat, reflekterat, resonerat och fattat beslut. Men det räcker inte. I ett tillstånd av stor ovisshet, mycket information och svallande känslor är det viktigare än någonsin att förpacka besluten tydligt och förklarande, men samtidigt med stor empati för just en mängd olika känslor och perspektiv, med en spräckt privilegiebubbla allra helst.

Omfamna krisen och var den bästa ledaren du någonsin varit. Be EPIC. Din stund är nu.

chefer-3

Läs också: Så förmedlar 3 chefer trygghet i coronakrisen

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.

linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Äntligen händer det!”

”Äntligen! När jag tittade ut över hela det gäng som nu bildat nya Chefakademin var det som om jag landade i mig själv igen. Nu hade jag tillgång till mitt kroppsspråk och mina känselspröt igen”, skriver Cissi Elwin om att till sist få träffa sina medarbetare irl.

Per Grankvist klädd i kavaj och slips.
Krönikor

Per Grankvist: ”När floden brinner”

Hur får det dig att se ut som chef, ledare och förebild för andra om du inte gör saker istället för att bara fortsätta prata om klimatfrågan som viktig?, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: Vågar du anställa begagnat?

”Antikviteter är inget som passar på moderna kontor, varken materiella eller mänskliga, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.