linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Du blir vad du prioriterar”

”Lägger du mycket av din närvarande tid på trivialiteter finns det risk för att du blir trivial. Lägger du din närvarande tid hos dina medarbetare blir du en närvarande ledare”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Det finns inga genvägar, jag tror inte att det finns det, det finns bara två vägar. Dessa två är tid och närvaro. Allra helst som: en närvarande tid. Du blir vad du prioriterar. Du är vad du prioriterar. Du var vad du prioriterade. Detta betyder att nästan allt är möjligt, men att nästan allting annat samtidigt är nästan omöjligt.

Du kan vara så mycket i nästan vad du än prioriterar, och så oerhört lite i nästan allting annat. Mycket betyder mycket, lite betyder nästan ingenting alls.

Det finns inte heller ett framme, eller en platå, som varar för evigt. Det som du varit kan du sluta vara, det du varit på väg att bli kan du avsluta i sitt blivande. Din tid och din närvaro, och alldeles särskilt din närvarande tid är ändlig, i alla skeden, ändlig. Kanske är, att välja väl här, vår allra svåraste uppgift som samtida människor.

Lägger du din närvarande tid hos dina barn blir du mer förälder, lägger du din närvarande tid hos dina medarbetare blir du en närvarande ledare. Lägger du din närvarande tid i ditt helande blir du mer hel, lägger du din närvarande tid hos dina vänner blir du en närvarande vän, lägger du din närvarande tid i vila blir du utvilad. Lägger du din närvarande tid på dina idéer blir dina idéer mer flygfärdiga och kanske till och med verkliga. Lägger du din närvarande tid i analys blir du mer analytisk, lägger du din närvarande tid i njutning blir du en livsnjutare, lägger du din närvarande tid i att dra lärdom blir du klokare. Lägger du din närvarande tid i mötet med människor blir du mänskligare.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Hur ser din energikalkyl ut?”

Lägger du mycket av din närvarande tid på trivialiteter finns det risk för att du blir trivial. Lägger du mycket av din närande tid på grubblerier finns det risk för att du blir en ”grubblian”. Lägger du mycket av din närvarande tid på oro finns det risk att du blir en oroshärd. Lägger du mycket av din närvarande tid på att finna tio problem på varje lösning i stället för tvärtom, blir du ett problem. Lägger du din närvarande tid på att finna kraften att stå stadigt när det stormar blir du en fyr.

Lägger du mycket av din närvarande tid på att älska blir det mer kärlek.

Kärlek smittar. Mänsklighet smittar. Oro smittar. Fyrar sprider ljus.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

Det finns mycket annan tid än närvarande tid, vi orkar nämligen inte vara närvarande hela tiden. Det är fysiskt omöjligt. Självklart finns det sätt att utöka sitt förråd av närvarande tid, men oavsett hur stort förrådet är, är det fortfarande ändligt. Allt medan behoven av närvarande tid från våra medarbetare, våra nära och kära, de problem som ligger på våra bord, de uppgifter vi tagit oss an – nästan alltid är oändliga.

Kvar är vår förmåga att prioritera. Att lägga närvarande tid på att se var vi lägger vår närvarande tid och var vi vill lägga vår närvarande tid. Att göra något åt det. Att prioritera i teorin, att prioritera i praktiken. Att välja vem du vill vara, vem du vill bli.

Det du väljer att prioritera med din när­varande tid, kultiverar du.

Det du slutar att prioritera med din när­varande tid, slutar du att kultivera.

Kanske är detta vår allra svåraste uppgift som människor. Att välja väl där du är, så att det blir som du vill att det ska bli.

Om Linda Waxin

Bild från Linda Waxins instagramkonto: Två personer i huvtröja med ryggarna mot varandra

Gör: Driver tanke­smedjan Ownershift, konceptutvecklingsbyrån Studio Magic, skriver och styrelsearbetar.

Ålder: 40.

Bor: Lidingö, Stockholm.

Foto: Linda Waxins instagram (@lindawaxin)

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: "Glöm balans i livet, leve kvalitetsvila!"

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.