chefboken-nr67-1800-minuslogga

Led med hjärnan!

Få mer energi, öka din prestation och bli en bättre ledare med hjälp av det senaste inom hjärnforskningen. Friederike Fabritius och Hans W Hagemann samlat praktiska och konkreta tips i boken The Leading Brain – neuroscience hacks to work smarter, better, happier. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de bästa tipsen.

Med hjälp av ny hjärnforskning kan du prestera på topp utan att bli för stressad, förändra din hjärna så att du får goda vanor och lär dig mycket nytt, samt skapa ett drömteam med talanger som är olika, tillitsfulla och som trivs och utvecklas i din organisation.

I boken The Leading Brain, har neuropsykologen Friederike Fabritius och managementkonsulten Hans W Hagemann samlat mängder av tips, verktyg och teorier du kan använda för att bli en bättre ledare och må bättre själv.

De har själva använt de nya teorierna och verktygen i olika organisationer med goda resultat både på vinst, prestation och ledarskap.

Boken är uppdelad i tre delar, med vardera tre kapitel. Den första delen av boken handlar om hur du kan nå din bästa möjliga prestation och upprätthålla den. Den andra om hur du kan förändra din hjärna och därmed få nya vanor och rutiner som stärker dig i ditt ledarskap. Den tredje om hur du kan skapa ett drömteam, bland annat med en ny syn på mångfald och den bästa kombinationen av medarbetare.

Chefboken: Prova 3 nr för 199 kr – beställ idag!

Vem ska läsa boken?

Alla som är intresserade av den senaste hjärnforskningen och hur den kan användas praktiskt i jobbet och ledarskapet.

Hur kan jag som chef använda boken?

Du kan läsa den för att utveckla ditt personliga ledarskap, men också för att bli bättre som chef. Det finns också flera intressanta tankar om hur du skapar ett drömteam. Du kan exempelvis få ökad mångfald i gruppen genom att sätta ihop olika personlighetstyper.

Vilket verktyg tar du med dig?

Hur jag kan hitta mitt gyllene läge. Det är det läge då du presterar som bäst vid en viss mängd stress. Vissa presterar bäst när det är stressigt, andra när det är mindre press. För att prestera på topp behöver du hitta den mängd stress som är optimal för just dig. För mycket stress ger utmattning, för lite uttråkning och understimulans.

Vilket tips överraskade dig?

Att jobba mer med intuitivt beslutsfattande. Författarna berättar att experter oftast fattar bättre beslut när de inte tänker och analyserar så mycket, eftersom de har stor lagrad erfarenhet och kompetens. De lyfter därför intuition som ett effektivt verktyg för beslutsfattande. Allt för ofta analyserar och tänker vi för mycket och hamnar i beslutströtthet och analysparalys.

Chefboken: Digitalt bibliotek med över 100 sammanfattade ledarskapsböcker

Chefboken

 

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
    Utvald ledarskapslitteratur sammanfattade till 19 min läsning eller lyssning. Ny Chefbok i brevlådan varje månad.
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek
    Över 100 titlar att lyssna och läsa direkt i Chefbokens bibliotek.
  • Rabatt på hela boken
    Vi erbjuder rabatt på den senaste boken via Adlibris.
Läs mer

chefboken-nr67-1800-minuslogga
 

the-culture-code-webb
 

Boken som avslöjar hemligheterna bakom framgångsrika grupper

Vad är det egentligen som utmärker riktigt framgångsrika grupper – och vad kan jag göra för att mitt team ska bli mer på det sättet? Chefbokens redaktör Björn Hedensjö har läst The Culture Code som är månadens Chefboken.
cb4_contentartikel1
Chefboken

Boken som ger chefen perfekt tajming

För komiker och ledare kan timing vara allt. Ta rätt beslut och gör rätt saker – vid rätt tillfälle. Nu har Daniel Pink, en av världens mest inflytelserika ledarskapstänkare, tittat närmare på vad som gör att du träffar rätt.

ray_dalio_chefboken_webb-2
Chefboken

Principer för framgång - från en som vet

Går det att strukturera och systematisera allt till regler för hur du ska leva och vara i livet och på jobbet? Ja, menar Ray Dalio och berättar om sina livsregler och rättesnören i boken Principles. Han har själv testat och utvecklat dem till appar i sitt framgångsrika företag Bridgewater, världens största hedgefond.