Byggarbetare som arbetar

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

Västlänken i Göteborg, ny tunnelbanelinje i Stockholm och 1000-miljardersinvesteringarna i ”grön” industri i Norrland är bara några av de jätteprojekt som kommer att sysselsätta svensk byggindustri i många år framöver. 

Men det råder skriande brist på nästan alla av branschens uppåt 100 yrkeskategorier, från snickare och maskinförare till produktionsledare och ingenjörer, vilket sätter käppar i hjulet. Byggsektorn behöver rekrytera 10 000 nya medarbetare om året bara för att täcka pensionsavgångarna. Nästan 70 procent av alla byggföretag har problem med att hitta folk.  

”Att säkra kompetensförsörjningen är affärskritiskt för oss och det finns inga lätta lösningar”, säger Elin Kebert, som är bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagens expert i frågan. 

Hon är delvis kritisk till hur skol- och utbildningsväsendet svarar upp mot branschens behov.  

Till att börja med måste Sverige komma till rätta med en situation där var sjunde elev lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Att så stora ungdomskullar har så skrala förutsättningar inför vuxen- och arbetslivet är fullständigt ohållbart.  

”Vi inte råd att förlora alla dessa ungdomar. Vi måste göra mer för dem.” 

Det betyder inte att ribban till eller inom gymnasiets bygg- och anläggningsprogram behöver sänkas:  

”’Nej, och gymnasiets uppgift är inte att kompensera för nio års grundskola. Inom bygg krävs både hjärna och hand. Goda kunskaper i matte är svårt att klara sig utan, samma sak gäller för svenskan. I branschen sker mycket teknisk utveckling och kraven ökar hela tiden. Det är med kompetens vi måste konkurrera”, säger Elin Kebert som vill öka intresset för yrkeslinjerna genom en mer relevant maskinpark, ändamålsenliga lokaler, mer av digital teknik och hållbarhet på schemat samt ett återinförande av högskolebehörigheten 

Kandidater som väntar på att kallas in till intervju

Läs också: Tester inte alltid bäst – forskare oense om nyttan

På Elin Keberts och branschens önskelista står också en utbyggd vuxenutbildning, så att fler 25- eller 45-åringar snabbt kan skola om sig till ett attraktivt byggyrke genom kurser på max ett år.  

Det här är förändringar som knappast går att genomföra över en natt. Samtidigt finns massor att göra för enskilda chefer och företag som behöver få bättre snurr på rekryteringen här och nu. 

Elin Kebert

Läs också: Tipsen du behöver för en bättre rekrytering

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
stegekarriarwebb
Karriär

Företagen i Sverige med bäst karriärmöjligheter

För första gången har yrkesplattformen Linkedin sammanställt en lista med de 25 företagen som erbjuder bäst karriärmöjligheter i Sverige. Listan baseras på användardata i nätverket, där drygt fyra miljoner är medlemmar i Sverige. Bland de högst rankade arbetsgivarna i Sverige finns Volvo, Capgemini, Tetra Pak, Volkswagen inklusive Scania, Geely inklusive Volvo Cars och Polestar, Swedbank, Siemens och SEB.