Klimattänk på kickoffen - något svenska chefer inte prioriterar.

Klimatet glöms bort när chefen ordnar kickoff

Dags för kickoff – och Sveriges chefer älskar det. En klar majoritet anser att kickoff-aktiviteterna är till nytta i det dagliga arbetet. Men klimatmedvetenheten kring evenemangen är svag, visar Chefs undersökning.

Klimatkrisen lyser i stor utsträckning med sin frånvaro i chefsmedvetandet när det drar ihop sig till kickoff.  Över hälften av Sveriges chefer uppger att de saknar klimatpolicy att hålla sig till vid bokningen av möteslokaler, mat, aktiviteter och transporter. För en majoritet – 52 procent av cheferna – har klimatfrågan liten eller ingen betydelse alls i planeringen, visar Chefs undersökning bland nästan 800 chefer.

”Det är förvånansvärt dåligt, och ganska märkligt också. Många organisationer har ju någon form av övergripande hållbarhetspolicy, och man frågar sig varför kickoffer och möten i så liten omfattning tycks omfattas av en sådan. Kanske uppfattar cheferna gruppaktiviteter av typ kickoff som någon slags fristående aktiviteter? Nej, jag tycker inte alls att detta är någon marginell fråga. Allt vi gör har ju klimatpåverkan”, säger Mikael Salo, chefredaktör för tidskriften Aktuell Hållbarhet och tillägger:

”Goda, klimatsmarta val borde vara en självklarhet även när det kommer till kickoffer och möten.”

Hélène Barnekow

Läs också: Microsoft-vd:n: ”Det går inte att jobba som förr”

Var och hur börjar man?

”Gärna med en översyn av resandet. Det här med att skicka säljgänget till Abu Dhabi på kickoff, den tiden är nog snart förbi med tanke på den flygskam många upplever i dag. Varför inte ordna något i närområdet i stället, kanske till och med på promenadavstånd? Förutom att både klimatet och miljön tjänar på det, kan det även inspirera medarbetarna till att upptäcka och bättre förstå sin omgivning.”

Mikael Salo fortsätter:

”Maten på mötena är förstås också av betydelse för klimatet. Själva kör vi nästan uteslutande med vegetarisk kost. Som arrangör av många utåtriktade evenemang vet vi att dagens konferensanläggningar, cateringfirmor och liknande har bra koll på läget. Frågar man efter en riktigt klimat-smart kickoff-helg, kan de ofta leverera en sådan, utan att göra avkall på kvaliteten.”

Den grönaste kickoffen är väl den som aldrig blir av?

”Så kan det vara. Men kickoffer fyller samtidigt en viktig funktion. Behovet att träffas kommer alltid att finnas där, men det går ju att åstadkomma på ett mer eller mindre hållbart sätt.”

Anna Augustsson

Läs också: Så slopade Telia 80 procent av jobbresorna: "Slutat slentrianresa"

4 tips för en lyckad kickoff

Kickoff – hur gör man? Jesper Hermansson, organisationskonsult och leg psykolog, ger tips.

Byt miljö – om ni har råd. Övernattning på konferenshotell och båtutflykter kan göra kickoffen mer spännande. Men glöm inte bort att samtalen om verksamheten är det verkligt väsentliga.

Tänk nytt – det finns ingen lag om att kickoff måste hållas varje år i september.Varför inte en halvdag i månaden, hemma på kontoret?

Låt inte en tajt budget hindra dig – det är just när verksamheten går knackigt som idédiskussioner under avspända former är av särskild vikt.

Följ upp – mycket snack och lite verkstad kan vara förödande för arbetsmoralen. Säkerställ att det ni bestämde under kickoffen verkligen följs upp.

Samtidigt som klimatambitionerna alltså varierar, visar vår undersökning att Sveriges chefer är eniga om att kickoffer är något bra. En kraftig majoritet anser att kickofferna svetsar samman medarbetarna och åstadkommer nytta i verksamheten.

Vilka aktiviteter är det då som bör ingå i den optimala kickoffen, mer specifikt?

”Jag tycker att enkla aktiviteter som alla kan delta i efter egen förmåga är bäst. Inget utelämnande eller allt för fysiskt”, svarar en av cheferna.

En annan chef menar att medarbetarna snarare bör utsättas för prövningar bortom sin så kallade trygghetszon. En åsikt som grundar sig på egna erfarenheter från ett paddlingsdygn ute i skogen:

”Där och då hände något intressant. Den tysta tänkaren som ingen visste var  
en stjärna på att göra upp eld av ingenting tog befälet och ledde det högljudda säljgänget. Den tuffa mellanchefen visade sig vara rädd för höjder och fick support och en kram av sin stora rival på kontoret.
Efteråt upplevde jag att medarbetarna behandlade varandra med större omtanke och respekt. De hade också en gemensam upplevelse att prata om.”

Två timmar i naturen - allt som behövs?

Läs också: Forskning: Boosta dig i naturen – 2 timmar per vecka räcker

Jesper Hermansson, specialist på grupp- och organisationspsykologi på Sandahl Partners, vill emellertid tona ner den praktiska betydelsen av upplevelser och kickoff-festligheter utöver det vanliga:

”Många lever med föreställningen att kickoffer i första hand går ut på att ha kul. Typ fara på båtutflykt, äta och dricka gott och ägna sig åt mer eller mindre konstruerade övningar. Det kan naturligtvis vara roligt och energigivande för stunden, men effekterna tror jag i slutändan ändå är ganska små. Slösa inte bort tiden!”

”Det väsentliga med en kickoff är trots allt att få igång fruktbara samtal om själva verksamheten. Alltså: Vad har vi för mål? Vilka är de viktigaste utmaningarna den närmaste tiden? Vilka förväntningar har vi på varandra, vad är det som inte fungerar och förstår alla medarbetare verkligen vartåt vi ska? En organisation kan tjäna så oerhört mycket, både i form av tid och pengar, på att regelbundet föra den typen av diskussioner. Ja, det kan faktiskt vara avgörande för hela verksamheten”, säger han.

Det finns många sätt att få kontoret grönare.

Läs också: 14 enkla tips för ett grönare kontor

Samtidigt är det långtifrån alla chefer som lyckas få till en kickoff ens en gång om året. En tiondel av cheferna jobbar på ställen där man aldrig ordnar någon, visar  Chefs undersökning. Synd, tycker Jesper Hermansson som manar till nytänkande:

”Vissa använder kostnaderna som förevändning för att avstå från kickoff, och har fastnat i att den måste se ut på ett visst sätt, med övernattning och massor av kringgrejor. Men en kickoff kan du ju ha på kontoret, i dina vanliga lokaler. Du kan ordna kickoff under en halvdag, en gång per månad. Det behöver inte kosta så mycket, mer än lite mod hos cheferna”, säger han.

Glöm inte uppföljningen. Bristande dokumentation utgör det främsta hindret för en lyckad kickoff, svarar en femtedel av cheferna i vår undersökning.

”Människor som kommer tillbaka med förväntningar om att förändringar nu ska ske, blir frustrerade och tappar i arbetsmotivation om resultaten och uppföljningen uteblir. Den som hela tiden pratar utveckling men inte åstadkommer den, kör ner folk i källaren. Medarbetare som investerar sin tid i en kickoff måste ju få känna att deras insats betyder något”, säger Jesper Hermansson och fortsätter:

”Chefen bör säkerställa att uppföljning sker senast inom fyra veckor, gärna i grupp, med påminnelser om vad som bestämdes och diskuterades under kickoffen.” 

Lockad att stanna kvar på jobbet under falska premisser? Du kan ha blivit brödsmulad!

Läs också: Så vet du om din chef brödsmular dig

Relaterade artiklar

Lastbil med texten
Arbetsmiljö

Här är Sveriges friskaste företag

Returpack Pantamera lyckas bäst med att skapa en arbetsplats där människor mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet. Det menar hälsoföretaget Feelgood, som utsett dem till Sveriges friskaste företag.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
annaryott2
Hållbarhet

Chefgalans hederspristagare 2020: Anna Ryott

Hon är affärsaktivisten som bekämpar fattigdom och klimatkris med ny teknik, entreprenörskap och passion. Anna Ryott är Chefgalans hederspristagare 2020.

helena_helmersson
Hållbarhet

Analys: ”Valet av Helmersson borde inte överraska någon”

Tidigare hållbarhetschefen Helena Helmersson tar över vd-stolen i H&M. Chef bad vår kolumnist Per Grankvist, expert på hållbarhetsfrågor, om en analys.
flyg
Hållbarhet

Få vill skippa flyget på tjänsteresan

Det finns en stor potential i att minska utsläppen från resor genom att byta färdsätt eller destination. Men när det gäller tjänsteresor är svenskar minst benägna att avstå resan. Det visar en ny forskningsrapport från Göteborgs universitet.

skidresa
Hållbarhet

Extra semester – för den som skippar flyget

Stanna på marken, men hinn ändå med en vecka i fjällen eller Sydeuropa under din semester. Det blir möjligt med två dagars extra ledighet – och så ser en ny klimatvänlig förmån ut för medarbetare på ETC-företagen som väljer bort flyget.

al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Antje Jackelén intervjuades av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Hållbarhet

”Sätt lunchlådan
i perspektiv till klimatfrågan”

Hur ska man som chef förhålla sig till diskussioner om moral och klimatpåverkan i lunchrummet? Antje Jackelén svarar i podden Chef Dilemma.