Datum: 8 september

Tid: 10–10.45

Biljetter: Chef Live är utan kostnad, du behöver bara anmäla dig!

I samarbete med Euro Accident

”Det är sjukt mycket just nu, men det är okej”

Känner du igen retoriken? Ohälsotalen skjuter i höjden och antalet personer som sjukskrivs på grund av stress ökar. Chefen spelar en viktig roll när det gäller att fånga upp tidiga signaler på att medarbetarna inte mår bra, och därefter agera.

Det kan vara svårt att se tecknen även när man träffar medarbetarna dagligen och i dessa tider, när många jobbar hemma, blir det än mer utmanande. För chefen gäller det att vara lyhörd och uppmärksam på hur medarbetarna mår i alla lägen. Ditt agerande som chef kan bli avgörande för hur lång en medarbetares sjukfrånvaro blir. Om en medarbetare inte får hjälp i god tid att bryta sin negativa hälsotrend ökar risken för långtidssjukskrivning.

Men hur ska man göra då? Vilka är de tidiga varningssignalerna och hur kan man agera utan att trampa medarbetarna på tårna och kränka deras integritet? Vilka skyldigheter har du som chef och hur mycket ansvar kan man kräva av individen?

På Chef Live 8 september ska vi prata om allt detta. Medverkar gör Synsams vd Håkan Lundstedt, som utsågs till Årets Chef 2020, Fredrik Bengtsson, leg psykolog och organisationskonsult, samt Marie Fristedt, produktchef och expert på medarbetarhälsa hos Euro Accident.

Håkan Lundstedt

vd Synsam och Årets Chef 2020

Fredrik Bengtsson

Leg psykolog och organisationskonsult

Marie Fristedt

Expert på medarbetarhälsa, Euro Accident

Så funkar Chef Live

  • Anmäl dig kostnadsfritt.
  • Du får ett mejl med instruktioner och en Zoom-länk att klicka in på när eventet börjar.
  • Vi skickar en påminnelse när det är dags också, för säkerhets skull.
  • Om du missar tiden för eventet? Ingen fara, vi skickar dig en länk med en inspelning i efterhand.

45-minuters egen ledarutvecklingstid

I Chef Live får du möjlighet att stanna upp, ta in och fundera: Vad tycker jag själv kring det här? Hur kan jag hantera det i min egen chefsvardag?

Du kan som deltagare medverka i eventet genom att ställa frågor eller påverka och tycka till med hjälp av lättanvända digitala verktyg i realtid.

Jämför och stäm av dina egna åsikter med andra chefers – och hör experternas och toppchefernas reaktioner och kommentarer på det du och de andra deltagarna bidrar med.

Och du, det är självklart möjligt att bara titta in och lyssna också.

Om Chef Live

Chef Live är tidningen Chefs nya webbinarieserie där aktuella ledarskapsfrågor diskuteras från flera perspektiv – alltid med kända chefer och kunniga experter i studion. Vill du vara med i programmet?

Läs mer om Chef Live

Fler kurser och liveprogram