Juryns ordförande förklarar: Så väljer vi ut Årets Chef

Över 500 nominerade chefer har blivit till 18 finalister i 6 olika kategorier. Nu berättar Cecilia Norrby, juryordförande för Årets Chef, om hur urvalet går till.

Evenemang
Publicerad
Cecilia Norrby närmast i bild. FOTO: Karina Ljungdahl

Nästan direkt efter att glittret lagt sig på Grand Hotels scen påbörjas arbetet med nästa upplaga av Chefgalan. I år har hela 500 chefer blivit nominerade. De 42 jurymedlemmarna, fördelade i sex olika kategorier, har därför ett tufft arbete för att kunna hitta 18 finalister.

En som har stenkoll på hela processen är Cecilia Norrby, till vardags redaktionschef på Tidningen Chef. Hon har lett arbetet i Årets Chef-juryn och berättar nu vilka faktorer som juryn tittar lite extra på.

”Vi har ett antal kriterier för priset som vi noga går igenom för varje kandidat. Det handlar bland annat om vilka resultat personen har uppnått, hur hen har hanterat motgångar, vilka olika chefserfarenheter och roller personen har haft, på vilket sätt hen är en förebild för det goda ledarskapet, vad medarbetare, egna chefer och andra referenter säger. Vi väger också in saker som balans i livet och samhällsengagemang.” 

 Hur ser det ut när jurygruppen träffas? 

”Det är hög temperatur i rummet med heta diskussioner och svåra överväganden. Koncentrationen är på topp. Mötena föregås också av idogt arbete och förberedelser med underlag och inläsning av nomineringstexter, referenser och en gedigen research som alla jurymedlemmar går igenom utifrån våra kriterier för priset. I år är större delen av juryn nysammansatt och vi fick snabbt ett mycket fint samarbete. Det är en ynnest att få jobba med så kompetenta och smarta jurymedlemmar, känner jag!”

Är det någon trend inom svenskt ledarskap ni kan se? 

”Skulle jag sätta en etikett skulle det vara det värderingsstyrda ledarskapet. Många upplever också stora utmaningar i tider av förändringar och strukturomvandling vilket kräver ett mångsidigt och modernt sätt att leda. Det som lyfts fram är inte bara hårda resultat i form av intäkter, vinst, siffror. Begrepp som ”kundfokus”, och ”förmåga att hitta och behålla talanger” är återkommande. Det mänskliga ledarskapet är i centrum, fokus på medarbetarna, på att minska stress och skapa engagemang.”  

Hur många nomineringar har kommit in till  kategorin Årets Chef? 

”Många! Det är rekord i år igen med över 200 stycken som vi successivt kokat ner till tre finalister – varav en blir Årets Chef 2019.” 

Vilken är jurygruppens största utmaning? 

”Att enas om en vinnare. Inte bara för att vi kan tycka olika, utanför att det finns så många välmeriterade kandidater. I utmaningen ligger också att enas om vad ett gott ledarskap egentligen innebär. Även om vi har tydliga kriterier för priset är det många aspekter som ska vägas in och viktas mot varandra.  

Men – detta är ju Sveriges tyngsta pris för det goda ledarskapet, så det ska vara svårt!” 

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden