En grupp personer i en hiss och en bild på Charlotte Forssander.

Ja, du har rätt att bara anställa fullvaccinerade (så länge du inte diskriminerar)

I onsdags slopades pandemirestriktionerna och det är okej att återvända till kontoret. Vad innebär det för dig som chef och för dina medarbetare? Chef frågade arbetsrättsexperten Charlotte Forssander, advokat på Forssander Sonander Advokat AB.

Vad händer om chefen kräver att en medarbetare ska vaccinera sig, vilket man ju  inte får kräva enligt svensk lag? Kan det leda till någon form av straff?

 ”Nja, egentligen inte. Medarbetaren behöver inte följa instruktionen, och chefens chef kanske tillrättavisar chefen eller till och med utdelar en varning. Men om beteendet upprepas kanske det kan bli aktuellt med uppsägning av chefen.”

Har en arbetsgivare rätt att bara anställa vaccinerad personal?

 ”Som utgångspunkt: ja. I princip gäller fri anställningsrätt och arbetsgivaren väljer vilka kriterier man använder vid rekrytering. Dock får man inte komma i konflikt med diskrimineringslagstiftningen. Om man till exempel har ett funktionshinder som gör att man inte kan vaccinera sig, och nekas anställning med hänvisning till att man inte är vaccinerad, skulle man kunna hävda att man blivit utsatt för diskriminering.”

Om en medarbetare tillhör en riskgrupp och är orolig för att vistas på arbetsplatsen och bland andra människor, kan en chef då kräva att medarbetaren ska jobba på plats? 

 ”Ja, i princip. Arbetsgivaren är skyldig att tillhandahålla en säker arbetsmiljö, och om chefens bedömning är att arbetsplatsen är säker tar medarbetaren en risk att anklagas för arbetsvägran om hen inte dyker upp. Men en vettig chef lyckas förhoppningsvis lösa situationen på ett sätt som blir acceptabelt för båda parter. Kanske kan arbetstiderna göras lite mer flexibla, så att personen slipper pendla i rusningstrafik? Eller så kanske man kan hitta en annan, mindre befolkad, arbetsyta på kontoret, så att personen slipper komma i kontakt med så många människor.”

Charlotte Forssander och en bild på en hand som håller i en spruta

Läs också: ”Experten: Detta gäller för vaccinkrav på jobbet”

Om en medarbetare vill arbeta några dagar i veckan hemifrån, har jag som chef då rätt att tvinga medarbetaren att enbart jobba på kontoret? 

 ”Ja, arbetsrättsligt har chefen rätt att bestämma att allt arbete ska utföras på kontoret. Sedan är det en annan sak att det kanske inte är en hållbar inställning ur ett hr-perspektiv, och att det till exempel blir svårt att rekrytera.”

 Har du något ytterligare tips till chefer i det här väldigt speciella läget?

 ”Jag tycker det är viktigt att man som chef verkar för att försöka minska konfliktytan i den här frågan. Det gör man genom att ha en förtroendefull dialog med sina medarbetare om varför man anser att det är viktigt för verksamheten att så många som möjligt är vaccinerade, och försöka hitta gemensamma lösningar. Just nu är debatten lite skev, tycker jag. Arbetsgivare och arbetstagare hamnar i en lite olycklig polemik som mycket handlar om ifall arbetsgivaren har rätt att säga upp ovaccinerade eller inte. Men de allra flesta arbetsgivare vill ju verkligen inte säga upp sin personal. Tvärtom, man har vanligen investerat både pengar och energi i att rekrytera och utbilda sina medarbetare och vill inte börja om med nya medarbetare. Så mitt råd är att sänka tonläget och försöka hitta konstruktiva vägar framåt i den här svåra, men förhoppningsvis övergående, frågan.  

Charlotte Forssander, advokat och arbetsrättsexpert

Läs också: 10 frågor och svar om arbetsrätt – under corona

hybridkontoret
Distanskurs

Så leder du på en hybrid arbetsplats

 Var och hur ska vi jobba? Denna utbildning hjälper dig att som chef hantera det nya arbetslivet, där vissa sitter på distans och andra på plats.

Relaterade artiklar

Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.
Arbetsmiljö

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.
Arbetsmiljö

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor hos oss”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

Illustration.
Arbetsmiljö

Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

Sveriges chefer är säkra på sin sak: Allt blir annorlunda efter pandemin. Att infinna sig på kontoret fem dagar i veckan är det inte längre tal om, visar Chefs undersökning. ”Det blir ett helt nytt sätt att tänka”, säger Jeanette Hjortsberg, divisionschef inom Region Dalarna som nu även låter läkarna jobba på distans.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Två kvinnliga kolleger hälsar på varandra genom att stöta till varandra.med armbågarna.
Arbetsmiljö

Tillbaka på jobbet – här är allt du bör ha koll på

Den 29 september tas rekommendationen kring distansarbete bort. Det blir en stor omställning för alla som mer eller mindre jobbat på distans i ett och ett halvt år. Här är en checklista som hjälper dig som chef med de viktigaste sakerna att tänka på inför återgången till arbetsplatsen.