Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: ”Våga sticka ut hakan”

För ett tag sedan träffade jag en fantastisk ung tjej. Hennes föräldrar antydde under vårt samtal att de var lite oroliga för att hon inte riktigt ”passade in”.

Stella, som vi kan kalla henne, har stora möjligheter – hon är vad man kallar för specialbegåvad. Det är en fantastisk egenskap som hon borde bejaka och vara stolt över, men ändå denna oro.

Mötet med Stella fick mig att tänka på alla gånger som jag själv har fått höra att jag måste anpassa mig, att jag måste dämpa mig och vara lite mer ”försiktig” för att passa in. Från grundskolan till arbetsplatsen, i olika former. Jag minns att vi ägnade en historielektion under högstadiet åt Bertil Almqvists ”En svensk tiger”. Därefter fortsatte vi att diskutera normer. Jag har aldrig tillhört normen, varken till utseendet eller mitt sätt att vara. Det är något som jag i dag får en hel del positiva kommentarer och till och med utmärkelser för. Läget var annorlunda förr. När jag var yngre var det många som var snabba med pekpinnar. Detta fortsätter förstås i andra former nu, kommentarsfält och försiktiga, välmenande påpekanden men som i slutänden handlar om att en person tar sig rätten att tala om för en annan hur denna ska vara.

Det kommer alltid att finnas människor som har åsikter om våra personligheter. I grund och botten handlar det om att någons personlighet och synsätt inte matchar ens egen. Detta skriver jag som en påminnelse till alla ledare; det är som bekant sällan en god idé att inte vidga sina vyer.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

I Carl Jungs Psychologische typen (1921) benämns introversion och extraversion för första gången. I början av 2010-talet skrev Susan Cain, Linus Jonkman med flera uppmärksammade böcker i ämnet och plötsligt var det trendigt att vara introvert, var och varannan definierade sig som det och det blev ett hett samtalsämne. Undersökningar visar dock att det rör sig om runt en fjärdedel av befolkningen som kan räknas som introverta – cirka 75 procent tillhör alltså inte den kategorin. Introversion handlar inte om vad du gör utan hur du upplever varje situation. Däremot är jag rädd att den svenska normen, jantelagen, har lärt oss att vara tystlåtna – dämpade – och i ärlighetens namn fega. Och det är en helt annan sak än att vara introvert. Jag är rädd att introversion felaktigt kan användas av andra som en täckmantel för att inte behöva ta ton, av rädsla för vad andra ska säga.

Jag blir stolt när jag får beröm för att jag syns, hörs och kämpar för jämställdhet, för rätten att vara annorlunda och för ett ökat självförtroende, inte minst bland unga.

pergran

Läs också: Per Grankvist: ”Skönmåla inte framtiden”

Vad gör du för att våga tänja på gränserna, stå upp för något du tror på, bekämpa för­domar eller orättvisor?

Min drivkraft är att jag måste våga lita på min instinkt. Om vi alla är tysta, vem ska föra de mer utsattas talan? Därför kallar jag mig för vardagsaktivist. Det var också något som jag fick lära mig tidigt: ”Om man inte säger emot, håller man med.” Ändå förvånas jag över hur ofta vi tittar bort eller är rädda för att höja rösten därför att man ”nog inte är en expert”, ”inte är rätt person” eller ”borde läsa på mer först”. Hur skulle ledarskap generellt se ut om man hela tiden letade efter en bättre lämpad för uppgiften? Jag uppmanar alla ledare att utmana den box som vi ofta talar om – våga sticka ut hakan, göra något på ett annorlunda sätt. Välj själv, men våga prova!

Ishtar Touailat

Läs också: Ishtar Touailat: Var är framtidstron?

Så tillbaka till Stella, och till alla andra som på ett eller annat sätt känner att ni inte passar in i mallen, eller inte vill passa in: Det är inte lätt, men det är värt det! Låt ingen, varken grannen, kollegan eller någon anonym person på nätet, tala om för dig att du borde vara eller göra annorlunda. Följ din egen viljas väg, och tillåt andra att få följa sin. Det är så riktiga framgångar föds. Att tillåta sig vara den man är, möjliggör lycka. Och vad är lycka, om inte den ultimata framgången?

Ishtar Touailat

Gör: Vd och grundare, Futuristas. Driver en inkubator för AI och big data.

Ålder: 33 år.

Bakgrund: Serieentreprenör. Utsedd till Framtidens kvinnliga ledare, en av näringslivets mäktigaste kvinnor, supertalang, Årets it-kvinna med mera.

Ishtar Touailat

Läs också: Ishtar Touailat: ”Våga släppa fram stjärnorna”

Relaterade artiklar

nisha1-768x432-3
Krönikor

Nisha Besara: ”Erkänn – du har också fördomar!”

I sin senaste krönika skriver Nisha Besara om oron att människor som inte kan visa vad de har för vilja, förmåga, driv eller ambition inte tas tillvara på. ”Alla är helt enkelt inte lika verbala och välformulerade – om alls – när det kommer till att framhäva sig själva och sina kompetenser. Likväl kan mer introverta typer vara blytunga rekryteringar. Hur kommer vi åt det om vi ska börja rekrytera på ambition snarare än meriter?”, skriver hon.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
linda_waxin_kronikor-768x432-5
Krönikor

Linda Waxin: Vilka misstag väljer du att lära av?

I sin senaste krönika återkopplar Linda Waxin till den forskningsartikel som publicerades i det senaste numret av Chef om varför vi lär oss av våra misstag. Hon går in på skamkänslor kopplat till snedsteg och gör en uppdelning; de uppenbara misstagen och de dolda misstagen. ”Uppenbara misstag bär såklart på lärdomar, ibland. Men är inte sanningen den att det är mängden skam som ofta avgör hur vi agerar på dem framgent?”, skriver hon. 

Chefs chefredaktör Nisha Besara
Krönikor

Nisha Besara: ”Hjälp de unga att ta ditt jobb!”

I sin senaste krönika reflekterar Chefs chefredaktör Nisha Besara över vad det är som driver de unga och hur det kommer sig att Sverige är det land i Europa som har minst antal chefer som är yngre än 40 år. ”Vill unga bli chefer eller inte? Faktum är att det inte finns något tydligt svar. Det finns olika undersökningar, men ingen gedigen forskning. Och undersökningarna visar olika saker beroende på hur frågan ställs.”

pergrankvist-768x432-4
Krönikor

Per Grankvist: ”Då var jag rädd för att inte duga”

”Är det rädslan för att inte bli tagen på allvar som spökar igen? Det är sånt som gör att man förhäver sig genom att använda ordet ‘man’ när ‘jag’ funkat lika bra. ‘I en sån situation blir man ju orolig’ kan folk säga i ett fumligt försök att inte låtsas som att de själva blev skiträdda. Sånt har jag också gjort många gånger, särskilt i början av arbetslivet” ,skriver Per Grankvist i en krönika.

nisha1-768x432
Krönikor

Nisha Besara: "Nu behöver vi sprida det goda ledarskapet"

Vilka egenskaper har en bra ledare? I sin tredje krönika reflekterar Nisha Besara över cheferna som trots att de saknar ledaregenskaper, premieras till chefsposter på grund av andra faktorer. ”Som ledare är det ju extra viktigt att hålla huvudet kallt och att inte agera känslomässigt i tid och otid, för att på så sätt bygga en tillit bland medarbetare för den egna kompassen” skriver hon och gör en koppling till det rådande världsläget som påminner om den irrationella och auktoritära ledarens egenskaper. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
linda_waxin_kronikor-768x432-4
Krönikor

Linda Waxin: ”Hur omdefinierar du framgång?"

Chefs krönikör Linda Waxin är ny på jobbet på ett climate tech-bolag och reflekterar över begreppet framgång utifrån det som format henne. ”De som följt mig en längre tid vet att omdefiniering av framgång är en pågående favoritsysselsättning, och i mina ögon kanske något av det viktigaste en människa kan lägga sin energi på”, skriver hon.