linkedin-4
Foto: Pixabay

Hittade kandidater via nyckelord på Linkedin

Den här artikeln är en del av Chefs stora undersökning om rekrytering. Läs huvudartikeln här!

Berätta hur ni gjorde!

”Tjänsten var en reseskribent som vi sökte till vårt mediacenter. Här valde vi att göra så att intresserade skulle uppdatera sin Linkedinprofil med två givna kompetenser genom två nyckelord och på det sättet bli synliga för oss som sökande.”

Läs också: Udda rekryteringsmetoden: ”Jag snickrade en skylt”

Hur gick det?

Vings aktiva sociala medier-arbete ledde fram till ett samarbete kring en rekrytering via Linkedin, berättar Sara Hammarberg. Vings aktiva sociala medier-arbete ledde fram till ett samarbete kring en rekrytering via Linkedin, berättar Sara Hammarberg.

”Det blev ett jättestort intresse med flera hundra som valde att uppdatera med de här två orden. Linkedin gjorde ett första urval, ner till ett tiotal. Sedan träffade vi några av dem, berättade om företaget, gjorde en intervju med personlighetstest som vi alltid gör och tog referenser.”

Skulle ni göra det igen?

”Jag kan tänka mig att vi skulle kunna göra något liknande – eller åtminstone testa nya sätt att rekrytera. Vi jobbar överhuvudtaget mycket med sociala medier.”

Dina bästa tips för att attrahera och behålla kompetens?

”Vi ser till att visa vilka vi är, våra värderingar och förmedla känslan av att jobba här, till exempel i sociala medier. Många av våra medarbetare har jobbat länge här och kan rekommendera andra personer. Samtidigt har vi lyxen av att vara ett starkt varumärke, det finns ett stort intresse för att jobba hos oss.”

Läs också: Så kan du jobba med employer branding

Relaterade artiklar

jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt. 
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

intervju-6
Rekrytering

"Tar hellre in någon som vågat”

Fokusera på kandidatens förmåga att reflektera snarare än deras CV. Det är Traci Wilk, tidigare HR-chef på Starbucks, budskap till rekryterare i jakten på innovativa medarbetare.

cvet
Rekrytering

Här söker du jobb – utan CV eller personligt brev

Har det personliga brevet gjort sitt? Det tror i alla fall mediebyrån Oh My! som nu går en annan väg när företaget ska rekrytera.
lenaapler1
Karriär

Lena Apler: ”Nöj dig inte med att bli utesluten”

Åldersnoja? Varför det? Företagsledaren Lena Apler jobbar vidare vid fyllda 67, och tipsar om hur man håller sig relevant på arbetsmarknaden, år efter år.
bortvald-2
Rekrytering

Inte ens 40 år – då valdes han bort från chefsjobbet

”Jag blev förvånad – och förbannad”, säger Michael Strauss som ratades vid rekryteringen av åldersskäl.
osasker
Karriär

"Osäkra" hetast på toppfirmor

Känner du dig sårbar och känslig? Då är du som klippt och skuren för ett högstatusjobb. Det visar en ny amerikansk studie.

internett
Rekrytering

Forskare varnar: Googla jobbkandidaten kan leda dig fel

Informationssökning och bakgrundskontroller på Internet är ett vanligt komplement vid rekryteringar. Men forskare varnar för felkällor.