linkedin-4
Foto: Pixabay

Hittade kandidater via nyckelord på Linkedin

Den här artikeln är en del av Chefs stora undersökning om rekrytering. Läs huvudartikeln här!

Berätta hur ni gjorde!

”Tjänsten var en reseskribent som vi sökte till vårt mediacenter. Här valde vi att göra så att intresserade skulle uppdatera sin Linkedinprofil med två givna kompetenser genom två nyckelord och på det sättet bli synliga för oss som sökande.”

Läs också: Udda rekryteringsmetoden: ”Jag snickrade en skylt”

Hur gick det?

Vings aktiva sociala medier-arbete ledde fram till ett samarbete kring en rekrytering via Linkedin, berättar Sara Hammarberg. Vings aktiva sociala medier-arbete ledde fram till ett samarbete kring en rekrytering via Linkedin, berättar Sara Hammarberg.

”Det blev ett jättestort intresse med flera hundra som valde att uppdatera med de här två orden. Linkedin gjorde ett första urval, ner till ett tiotal. Sedan träffade vi några av dem, berättade om företaget, gjorde en intervju med personlighetstest som vi alltid gör och tog referenser.”

Skulle ni göra det igen?

”Jag kan tänka mig att vi skulle kunna göra något liknande – eller åtminstone testa nya sätt att rekrytera. Vi jobbar överhuvudtaget mycket med sociala medier.”

Dina bästa tips för att attrahera och behålla kompetens?

”Vi ser till att visa vilka vi är, våra värderingar och förmedla känslan av att jobba här, till exempel i sociala medier. Många av våra medarbetare har jobbat länge här och kan rekommendera andra personer. Samtidigt har vi lyxen av att vara ett starkt varumärke, det finns ett stort intresse för att jobba hos oss.”

Läs också: Så kan du jobba med employer branding

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

forslag
Digital HR

Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

När är rätt läge att börja diskutera lönen? Man kan gissa och tro – eller analysera data och få ett tydligare svar. Rekryteringsfirman Aevy valde det senare.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

goooogla
Rekrytering

Det här googlar chefen fram inför en nyanställning

Ska din arbetsplats nyanställa? Då lär du som chef googla kandidaterna. Här är det cheferna främst söker efter.
distans-3
Rekrytering

Experten: Svenska företag är dåliga på rekrytering

Att många företag idag har svårt att hitta kompetens beror bland annat på att man är för dåliga på att rekrytera. Man gör som man alltid har gjort, utan att förstå att rekryteringsbranschen har förändrats, enligt Linus Zackrisson, rådgivare inom rekrytering och sociala medier på Optimal Advice.
rekra
Rekrytering

Följ din jobbansökan – från första mejlet

”I rekryteringsbranschen har det funnits ett svart hål: Kandidaterna skickar in sina ansökningar men har sen inte en aning om vad som händer. Det ville vi göra något åt”. Så förklarar Charlotte Ulvros, digitalchef på rekryteringsfirman TNG, den nya tjänsten "Följ din ansökan.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
spara
Rekrytering

Rekryterar själva – så mycket sparar Vallentuna

Att anlita externa rekryteringsfirmor var dyrt, samtidigt som resultatet lämnade en del att önska. Sedan drygt två år tar Vallentuna kommun tekniken till hjälp för att göra rekryteringsarbetet på egen hand. Resultatet är sänkta kostnader samtidigt som personalomsättningen har minskat.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden