Hett med begagnad inredning på företag

Allt fler företag väljer att inreda med begagnade kontorsmöbler – och under coronaepidemin är det även fler som utrustat sina hemmakontor med återbrukade stolar och bord.

Arbetsmiljö
Publicerad
Företaget Soeco säljer begagnade kontorsmöbler, och har bland annat inrett kontoret hos Barnmorskegruppen Öresund. Foto: @soecokontorsmobler på Instagram.

Företagaren Ola Sjödin känner av suget – i hans och bolaget Soecos enorma lager i skånska Dalby råder stor aktivitet. ”Det finns en större medvetenhet hos företagen nu”, säger han till Dagens Industri och fortsätter:

”Det märks även hos kommuner och landsting vars upphandlingar ofta fokuserar på återbruk. Det är inte bara miljön som spelar in, utan också möjligheten att spara 50-70 procent av vad det kostar att köpa nya möbler. Dessutom inser allt fler att det inte är loppisverksamhet vi håller på med, utan att man kan få ett hur snyggt kontor som helst.”

Ola Sjödin startade sitt företag för återbrukade kontorsmöbler för åtta år sedan, när han av en tillfällighet fick chans att köpa 300 arbetsplatser från en nedlagd enhet vid telekombolaget Ericsson. Skrivborden sålde han på Blocket, och det blev starten för Soeco som förra året utsågs till Gasellföretag, alltså ett av Sveriges mest snabbväxande, skriver DI.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden