Här är unga kvinnor mentorer åt äldre män

Volks­wagen har sedan några år tillbaka gett äldre män i ledningsgruppen en yngre kvinnlig mentor.

Försöket har fallit så väl ut att det nu även omfattar mångfald. Lönsamhet genom bättre kundförståelse och en bättre affär var målet, men på köpet fick de bättre stämning på jobbet.

Forskning från bland annat International Institute for Management Development visar att omvänt mentorskap kan få den yngre generationen att stanna längre på arbetsplatsen. Det ger också ökad digital kunskap, driver kulturell förändring samt bidrar till ökad mångfald.

Kanske är det just nu när vi lider brist på social kontakt, inte minst i arbetslivet, som du ska dra igång ett omvänt mentorprogram.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden