klyscha

Här är klyschorna du vill undvika i jobbansökan

Lägg lite möda på formuleringarna nästa gång du söker jobb. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden, enligt karriärrådgivaren Jessica Dinkel.

Är du flexibel, stresstålig och gillar att arbeta med människor? Det bör du i så fall ligga lågt med i din jobbansökan. Den typen av slitna cv-floskler kan nämligen verka frånstötande på rekryterarna.

”Jag läser upp emot 100 cv:n varje dag, varav många är fyllda med klyschor. Det skaver i ögonen och blir till slut väldigt tröttsamt, ja nästan ett irritationsmoment, när var och varannan kandidat framhåller att de ’tänker utanför boxen’. Meningen är förstås att det ska låta lite fint, men ett cv fyllt av floskler är så intetsägande”, säger Jessica Dinkel som är grundare av rekryteringsföretaget Dinkel & Friends.

Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.

Läs också: Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Andra (alltför) vanliga jobbsökarklyschor hon stöter på i sin vardag är:

  • ”självgående men också en lagspelare”
  • ”har lätt för att lära”
  • ”driven”
  • ”bred erfarenhet”
  • ”kreativ”
  • ”från ax till limpa”

Jodå, Jessica Dinkel förstår svårigheterna i att helt undvika floskler i en komprimerad jobbansökan. Hennes råd är ändå att i högre grad försöka konkretisera och tydliggöra de egenskaper man vill lyfta fram.

”I stället för ’helhet och fokus på detaljer’ kan du skriva ’vill ha överblick och målbilden klar för ett projekt, men i min roll i dag sparar jag mycket tid på att från början också vara noga med detaljer kring när produkten ska produceras och lanseras’”, säger Jessica Dinkel.

linkedan

Läs också: 5 saker du måste ta bort från din Linkedin-profil

Relaterade artiklar

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
Fredrik Wallin är häkteschef på Kronobergshäktet.
Karriär

Häkteschefen: ”A$AP Rocky-ryktena fick eget liv på nätet”

Han hamnade i hela världens blickfång över en natt – och hans arbetsplats kommenterades av USA:s president Donald Trump. Chef träffade Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin i efterspelet av A$AP Rocky-affären.
Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.
Karriär

Stor pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.
Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.
Karriär

Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Kreativitet och förmågan att ”tänka utanför boxen” lyfts ofta fram som ett måste för att lyckas – titta bara på Elon Musk. Men kan stark kreativitet tvärtom lägga krokben för karriären?
Entreprenörer som är 45 år eller äldre har större chans att lyckas.
Karriär

Erfarenhet vinner: Bäst läge för nystart efter 45

40+ och trött på dina invanda rutiner? Då kan det vara dags att byta bana - det är inte för sent. En studie visar att de mest framgångsrika entreprenörerna är i snitt 45 år när de startar sin verksamhet.
Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap än sina manliga motsvarigheter.
Karriär

Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap

Enligt en ny amerikansk studie betraktas kvinnliga chefer som mer effektiva än sina manliga kollegor oavsett nivå och funktion – även inom manligt dominerade områden.
Många chefer fattar beslut om karriären under semestern.
Karriär

2 av 3 chefer tar karriärbeslut på semestern

En ny undersökning från ManpowerGroup visar att semestern är en tid då många passar på att fatta karriärsbeslut och söker nytt jobb – inte minst chefer.
Har du själv plockat upp något nyttigt i poddsamtalen? ”Massor! Utöver energin som samtalen i sig skapar, givet att samtalsämnena är så spännande, viktiga och roliga så tar jag med mig några saker som Linda ofta säger: Att när man involverar team och människor i organisationer i olika stora frågeställningar så går de från att känna sig som medarbetare till att känna sig som medansvariga. Att man ska jobba tillsammans, inte jobba samtidigt. Och att man kan prata om att man jobbar med förbättringar istället för förändringar”. ”Utöver det så tycker jag att det är himla roligt att Anders gång på gång lyfter att han tycker att det är så bra, men ovanligt, att vi involverar och bjuder in alla medarbetare till att vara med i arbetet kring ’stora’ saker, såsom bland annat omorganisationen”.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.