Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Oväntade karriärsuccén: Han hyr ut sig själv – för att ”göra ingenting”

Japanske Shoji Morimoto hyr ut sig själv som sällskap. Hittills har han bland annat lyssnat på erkännande från en mördare, varit promenadsällskap och hållit någons plats i kön.

Karriär
Publicerad
Shoji Morimoto
Foto: Shoji Morimoto/Twitter

Japanske Shoji Morimoto tyckte det var svårt att passa in på jobbet. Och när hans chef en dag lite sarkastiskt sa att det inte spelade någon roll om han var där eller inte, då sa han upp sig. Efter att ha läst den tyske filosofen Nietzsche och börjat ifrågasätta karriärhetsen erbjöd han sitt sällskap via Twitter.

Hittills har över 3 000 personer hyrt honom. Man kan inte förvänta sig något mer av honom än att han äter, dricker och svarar på tilltal. Men han har lyssnat på erkännande från en mördare, hållit någons plats i en lunchkö, varit promenadsällskap, följt med någon till sjukhuset och poserat på bild.

”Jag är varken en vän eller en bekant, sa Morimoto till tidningen The Mainichi. Jag är befriad från allt som handlar om att bry sig om, men kan lätta någons känsla av ensamhet. Och kanske funkar det så även för mig själv.”

Idag har han 260 000 följare på Twitter. Och debiterar 800 kronor per möte.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden