Gör semestern till en skattjakt

Hälsa
Publicerad

”Hittar man sin första cache är man fast”, säger förskolechefen Anna Sommer i Ubbhult som började med geocaching redan 2009.

Så här går det till: Med mobiltelefon eller gps i högsta hugg får du koordinater till platser som du aldrig tidigare har besökt.

Det är ofta natursköna platser, sevärdheter, kulturminnen eller oupptäckta urbana hotspots i många olika svårighetsgrader.

Det finns klättercacher, bokbytarcacher, nanocacher, fältmysteriecacher, barncacher med mera.

Anna Sommer och hennes sambo ”geocachar” med barnen, men de är också ute själva och tillsammans med kompisar. Nyligen var de i Danmark, och när hon och hennes son var i London för ett tag sedan var de ”tvungna” att ta en cache där med.

Geocaching har växt rekordartat. I dag finns det 10 miljoner registrerade användare på geocaching.com och miljontals cacher över hela världen.

”Det är ett sätt att umgås, samtidigt som du rör på dig och får se nya platser. Ofta får du en skön naturupplevelse på kuppen.”

En av Sveriges mest omtalade cacher ligger i Ullared, där man måste hitta två specifika kundvagnar av 8 000 för att kunna logga sig.

”Många säger att de aldrig skulle åka till Gekås om det inte vore för att det låg en cache där. Så geocaching lockar på många olika sätt.”

Läs också

https://chef.se/fem-vanor-for-en-positiv-attityd/

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.