linda_waxin_kronikor
Foto Oskar OmneLinda Waxin, krönikör på Chef.

Linda Waxin: ”Glöm balans i livet, leve kvalitetsvila!”

Balans i livet i varje given stund är en utopi för en individ med det yttersta ansvaret, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Häromveckan var det jurymöte inför att Årets Chef ska prisas. En diskussion om balans i livet uppstod. Min spontana reaktion inför begreppet var – kräkreflex. Min uppfattning kring balans i ledarskapssammanhang är nämligen på pricken densamma som författaren och filosofen Alain de Bottons:

”There is no such thing as work-life balance. Everything worth fighting for un­­balances your life.”

De flesta av er är säkert kloka nog att ha insett att vill en göra något riktigt bra, något riktigt helhjärtat, något riktigt viktigt – då är det bara att glömma den traditionella idén om balans (ni kan nu i godan ro läsa texten i alla fall och kanske ändå lära er något om v i l a).

Till er andra kommer här en stor befrielse i form av en order.

Omfamna obalansen. Balans i livet, balans mellan privat och arbete i varje given månad, är en utopi för en individ med det yttersta ansvaret. Shit will hit the fan och möjligheter kommer att behöva fångas.

Det ska förtydligas att kräkreflexen i jurymötet härledde till begreppet balans utifrån mina personliga associationer, inte till diskussionen. Samtalet var både nyanserat och relevant. Det kretsade kring de nominerade chefernas förmåga i relation till det viktiga kriteriet:

”Pristagaren är en förebild för andra genom att leda hållbart och med goda värderingar.”

Att leda hållbart innebär, tror jag, att v i l a tillräckligt väl för att kunna omfamna obalansen och det hårda arbetet för att stå stadigt i det. Att ändå fatta bra beslut, att ändå kunna vara närvarande i mötet med sina medarbetare, att ändå hålla utsatt riktning och veta när vi behöver gå tillbaka till ritbordet trots allt – att då staka ut den nya vägen för dem som en leder. Många av dessa stunder kräver stora (förhoppningsvis tillfälliga men ibland långvariga) uppoffringar i balans mellan privatliv och arbete. Tricket är såklart en mogen, sansad inställning (ja, ibland till och med stoisk) med stor förmåga att ”helikoptra” över situationer. Men även den mest mogna ledaren behöver veta hur just hen v i l a r. Vad just dennes kropp, hjärna, välmående kan kompromissa och inte kompromissa med i perioder.

Cissi Elwin och Linda Waxin.

Läs också: Linda Waxin: ”Så gör du för att ta en karriärpaus”

Jag tar mig själv som exempel för att separera de två. Det är lite genant att erkänna, men som 30 år ung vd tog det mig ett helt år att frångå mindset ”Vilken vecka!” till ’’Jaha, som vd är det konstant krishantering blandat med ’ta vara på den stora chansen’, varenda vareviga vecka’’. Det var ju skönt när den polletten trillade ner till slut. M o g n a d. Lärde jag mig då att v i l a, 31 år gammal? Nej, absolut inte. Har jag lärt mig nu, som 40-åring? Svar: Jag har åtminstone aldrig varit bättre.

Mitt råd är att testa sig fram till vad kvalitetsvila är, och med egna valideringsmetoder belägga vad effektiv v i l a är. Här är några nycklar som jag har landat i som jag gärna delar med mig av, och som säkrar min mentala vitalitet även i stunder av stor intensitet:

• Perioder av TYSTNAD (tystnad går även att göra tillsammans med partner eller familj, det är en fin sorts samvaro). Kan du planera in och genomföra tysta perioder?

• Instick av LEK. Jo, jag är faktiskt 100 procent allvarlig – lek! Vad får dig att känna dig som ett barn nu som vuxen? Tar du dig tid för det?

• Stunder av HÄNFÖRELSE. Vad som hänför är såklart ytterst individuellt, men när det händer kan hela du vitaliseras. Vet du hur du hittar dit och väljer du att prioritera det?

Så min uppmaning till er: Vila väl mina vänner! Det är värt det.

Fakta: Linda Waxin

Gör: Driver tanke­smedjan Ownershift, konceptutvecklingsbyrån Studio Magic, skriver och styrelsearbetar.

Ålder: 40.

Bor: Lidingö, Stockholm.

”Aerial yoga är mitt sätt i vardagen att vara barnslig och lekfull! Så pass effektiv kvalitetsvila att jag nu har skruvat upp en hammock som det heter, i taket hemma.”

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

nisha1-768x432-3
Krönikor

Nisha Besara: ”Erkänn – du har också fördomar!”

I sin senaste krönika skriver Nisha Besara om oron att människor som inte kan visa vad de har för vilja, förmåga, driv eller ambition inte tas tillvara på. ”Alla är helt enkelt inte lika verbala och välformulerade – om alls – när det kommer till att framhäva sig själva och sina kompetenser. Likväl kan mer introverta typer vara blytunga rekryteringar. Hur kommer vi åt det om vi ska börja rekrytera på ambition snarare än meriter?”, skriver hon.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
linda_waxin_kronikor-768x432-5
Krönikor

Linda Waxin: Vilka misstag väljer du att lära av?

I sin senaste krönika återkopplar Linda Waxin till den forskningsartikel som publicerades i det senaste numret av Chef om varför vi lär oss av våra misstag. Hon går in på skamkänslor kopplat till snedsteg och gör en uppdelning; de uppenbara misstagen och de dolda misstagen. ”Uppenbara misstag bär såklart på lärdomar, ibland. Men är inte sanningen den att det är mängden skam som ofta avgör hur vi agerar på dem framgent?”, skriver hon. 

Chefs chefredaktör Nisha Besara
Krönikor

Nisha Besara: ”Hjälp de unga att ta ditt jobb!”

I sin senaste krönika reflekterar Chefs chefredaktör Nisha Besara över vad det är som driver de unga och hur det kommer sig att Sverige är det land i Europa som har minst antal chefer som är yngre än 40 år. ”Vill unga bli chefer eller inte? Faktum är att det inte finns något tydligt svar. Det finns olika undersökningar, men ingen gedigen forskning. Och undersökningarna visar olika saker beroende på hur frågan ställs.”

pergrankvist-768x432-4
Krönikor

Per Grankvist: ”Då var jag rädd för att inte duga”

”Är det rädslan för att inte bli tagen på allvar som spökar igen? Det är sånt som gör att man förhäver sig genom att använda ordet ‘man’ när ‘jag’ funkat lika bra. ‘I en sån situation blir man ju orolig’ kan folk säga i ett fumligt försök att inte låtsas som att de själva blev skiträdda. Sånt har jag också gjort många gånger, särskilt i början av arbetslivet” ,skriver Per Grankvist i en krönika.

nisha1-768x432
Krönikor

Nisha Besara: "Nu behöver vi sprida det goda ledarskapet"

Vilka egenskaper har en bra ledare? I sin tredje krönika reflekterar Nisha Besara över cheferna som trots att de saknar ledaregenskaper, premieras till chefsposter på grund av andra faktorer. ”Som ledare är det ju extra viktigt att hålla huvudet kallt och att inte agera känslomässigt i tid och otid, för att på så sätt bygga en tillit bland medarbetare för den egna kompassen” skriver hon och gör en koppling till det rådande världsläget som påminner om den irrationella och auktoritära ledarens egenskaper. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
linda_waxin_kronikor-768x432-4
Krönikor

Linda Waxin: ”Hur omdefinierar du framgång?"

Chefs krönikör Linda Waxin är ny på jobbet på ett climate tech-bolag och reflekterar över begreppet framgång utifrån det som format henne. ”De som följt mig en längre tid vet att omdefiniering av framgång är en pågående favoritsysselsättning, och i mina ögon kanske något av det viktigaste en människa kan lägga sin energi på”, skriver hon.