1yosef

Framtida Ledare: Yosef Mohamed

Yosef Mohamed är ledaren som tog fram ett swish för utlandsbetalningar.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Att få alla att sträva efter ett och samma mål. Som när vi hade svårt att få in kapital. Då jobbade vi för att ta fram siffror som visade en så stark tillväxttakt att alla tappade hakan. När vi lyckades med det var det betydligt lättare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag är en lyhörd person, som gärna vill höra flera olika åsikter. Jag anställer folk som är annorlunda än mig själv och som har ett annat tankesätt för att kunna se problem från olika perspektiv.”

 

Yosef Mohamed
ÅLDER: 31 år.
GÖR: Vd för Transfer
Galaxy, som är ett swish för utlandsbetalningar.

Varför valde du att bli chef?

”När vi startade resonerade vi mycket kring vilken bakgrund vi hade, jag hade jobbat som projektledare och därför tyckte mina medgrundare att jag passade som vd. Jag tackade och bockade – jag visste ju vilka människor jag hade att göra med, det var jag, min lillebror och min barndomsvän som grundade bolaget. Nu är vi 15 anställda. Det har varit väldigt lärorikt för mig. Jag brukar säga att jag agerar som en vän men blir behandlad ’som en chef’.”

Vad är den viktigaste uppgiften för en chef?

”Se alla i gruppen. Jag har lärt mig av mina tidigare chefer att låta alla komma till tals, och få alla att känna sig som en del av den här fantastiska resan.”

Så här har vi gjort urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

linkan
Karriär

Här är 10 ord du ska undvika på Linkedin

Sugen på ett nytt jobb? Då måste du kunna beskriva din kompetens på ett spännande sätt. Nu har Linkedin sammanställt en lista över orden du ska undvika om du vill sticka ut. 
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

byrajobb
Karriär

Därför ångrar många att de tackade ”ja” till nya jobbet

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan häcken. Det visar en ny jobbundersökning som pekar ut orsakerna till att man inte trivs på sitt nya jobb.
svenskachefer-2
Karriär

Därför dissar svenska chefer – sitt eget cv

Många chefer karriärresor stoppas av ett för svagt CV. Det uppger cheferna själva i en ny Sifo-undersökning.
lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
myter
Karriär

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om gigekonomin. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

nyajobb-2
Karriär

5 skäl: Därför säger dina bästa kolleger upp sig

Fel personer belönas och ledarskapet är uselt. Det är två starka skäl till att vilja lämna en arbetsgivare, visar en ny undersökning.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden