1yosef

Framtida Ledare: Yosef Mohamed

Yosef Mohamed är ledaren som tog fram ett swish för utlandsbetalningar.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Att få alla att sträva efter ett och samma mål. Som när vi hade svårt att få in kapital. Då jobbade vi för att ta fram siffror som visade en så stark tillväxttakt att alla tappade hakan. När vi lyckades med det var det betydligt lättare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag är en lyhörd person, som gärna vill höra flera olika åsikter. Jag anställer folk som är annorlunda än mig själv och som har ett annat tankesätt för att kunna se problem från olika perspektiv.”

 

Yosef Mohamed
ÅLDER: 31 år.
GÖR: Vd för Transfer
Galaxy, som är ett swish för utlandsbetalningar.

Varför valde du att bli chef?

”När vi startade resonerade vi mycket kring vilken bakgrund vi hade, jag hade jobbat som projektledare och därför tyckte mina medgrundare att jag passade som vd. Jag tackade och bockade – jag visste ju vilka människor jag hade att göra med, det var jag, min lillebror och min barndomsvän som grundade bolaget. Nu är vi 15 anställda. Det har varit väldigt lärorikt för mig. Jag brukar säga att jag agerar som en vän men blir behandlad ’som en chef’.”

Vad är den viktigaste uppgiften för en chef?

”Se alla i gruppen. Jag har lärt mig av mina tidigare chefer att låta alla komma till tals, och få alla att känna sig som en del av den här fantastiska resan.”

Så här har vi gjort urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

cvnobb
Karriär

7 skäl till att ditt CV blev nobbat när du sökte jobb

Sökte du ditt drömjobb – men fick inget svar? Här är några potentiella anledningar till att ditt CV sorterades bort.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
ungaaa
Arbetsmiljö

Unga dissar hög lön – viktigare med en bra chef

Nej, det är inte hög lön som är viktigast när unga akademiker söker en ny arbetsplats.
cvkingen
Karriär

Så skriver du ett riktigt bra och säljande cv

Karriärrådgivaren Monica Renstig har hjälpt tusentals personer att komma till intervju. Här ger hon sina allra bästa CV-tips.
annab
Beslutsfattande

10 frågor att besvara innan du tar chefsjobbet

”Jag gillade inte att vara chef från början och jag gör det ännu mindre nu.” Det avslöjar Anna Bråkenhielm i sin självbiografi "Räkna med bråk".
nyya
Karriär

3 tips: Så här bygger du upp ett ovärderligt nätverk

Är du tillräckligt bra på att nätverka? Sociala kontakter är ofta nyckeln till nästa steg i karriären. Här är några tips.
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
linkedin-8
Karriär

5 saker du måste ta bort från din Linkedin-profil

Linkedin är ett bra nätverk att använda när du söker jobb. Men eftersom du har 10 sekunder på dig att fånga en rekryterares uppmärksamhet måste du tvätta din profil.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden