1yosef

Framtida Ledare: Yosef Mohamed

Yosef Mohamed är ledaren som tog fram ett swish för utlandsbetalningar.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Att få alla att sträva efter ett och samma mål. Som när vi hade svårt att få in kapital. Då jobbade vi för att ta fram siffror som visade en så stark tillväxttakt att alla tappade hakan. När vi lyckades med det var det betydligt lättare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag är en lyhörd person, som gärna vill höra flera olika åsikter. Jag anställer folk som är annorlunda än mig själv och som har ett annat tankesätt för att kunna se problem från olika perspektiv.”

 

Yosef Mohamed
ÅLDER: 31 år.
GÖR: Vd för Transfer
Galaxy, som är ett swish för utlandsbetalningar.

Varför valde du att bli chef?

”När vi startade resonerade vi mycket kring vilken bakgrund vi hade, jag hade jobbat som projektledare och därför tyckte mina medgrundare att jag passade som vd. Jag tackade och bockade – jag visste ju vilka människor jag hade att göra med, det var jag, min lillebror och min barndomsvän som grundade bolaget. Nu är vi 15 anställda. Det har varit väldigt lärorikt för mig. Jag brukar säga att jag agerar som en vän men blir behandlad ’som en chef’.”

Vad är den viktigaste uppgiften för en chef?

”Se alla i gruppen. Jag har lärt mig av mina tidigare chefer att låta alla komma till tals, och få alla att känna sig som en del av den här fantastiska resan.”

Så här har vi gjort urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!

Relaterade artiklar

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.
maria-content3
Karriär

Böckerna chefen ska läsa 2019

Böcker som riktar sig till chefer blir allt fler. Samtidigt får chefer allt mer att göra. Vilka böcker ska du egentligen välja och varför? Chefs expert på ledarskapsböcker Maria Gerlofson väljer ut sex aktuella och kommande böcker som hjälper dig i din roll på olika sätt.