1ishtrar

Framtida Ledare: Ishtar Touailat

Ishtar Touailat är innovatören som ligger i framkant.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Jag ser mig som en framtida ledare snarare än en nuvarande och då behöver man alltid innovera, även i arbetssätt, inte bara i skapandet av produkter. Det innebär till exempel att inte gå in i ett tunnelseende utan i stället nyttja den kollektiva intelligensen hos alla medarbetare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Lite jobbig fråga, man framstår ju inte direkt som ödmjuk och empatisk. Jag är nästan besatt av att knäcka koden för att ligga i framkant. Det gör också att jag måste vara nyfiken och lyhörd för mina medarbetares input och välmående och modig genom att stå upp för värderingar. Jag kan absolut bli en bråkstake om något inte är i linje med vad vi ska stå för.”

 

Ishtar Touailat
ÅLDER: 32 år.
GÖR: Innovationschef
på Tieto Data-Driven Businesses. Driver en AI- och datainkubator. Jobbar med innovation på Stockholms universitet, grund­­are av bland annat Student­kompetens, acceleratorn Women in Business och entreprenörskursen starta eget vid SU.

Varför valde du att bli chef?

”Jag har aldrig attraherats av det men förstod att jag kunde skapa impact och förändra. Så jag har under många år utmanat mig själv att ta den rollen. Jag vill ge tillbaka på bästa sätt.”

Vad gör du om tio år?

”Jag har släppt det där och vet inte ens vad jag gör om ett år. Det ger mig en enorm frihetskänsla. Men jag kommer att arbeta efter mina grundvärderingar.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!

Relaterade artiklar

intervju-7
Karriär

6 ärliga frågor du ska ställa på jobb­intervjun

Ärliga frågor får ärliga svar. På jobbintervjun vill du röja så många tvivel som möjligt för att inte få en obehaglig chock när du väl tillträtt. Här är 6 frågor som är bra att ställa till rekryteraren. 
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

nypajobbet123
Karriär

5 frågor du ska ställa som ny på jobbet

Alla vill få en bra start på sitt nya jobb. Men hur lyckas man?
kariarcv
Karriär

Experten: 8 knep för att skriva ett säljande CV

Många chefer är för dåliga på att lyfta fram sin kompetens. Det säger karriärexperten Jörgen Kihlgren, som tipsar om hur du bäst vässar ditt chefs-cv.
Räddningschef Joahn Szymanski ledde arbetet mot skogsbränderna 2018.
Karriär

Brandchefen: "Vi klarar det aldrig tänkte jag"

Johan Szymanski är räddningschefen i Mora som blev rikskänd under fjolårets skogsbrands­kris. Yrkesvalet stod klart redan som elva­åring.

Därför ska du söka jobbet utan meriterna
Karriär

3 skäl: Därför ska du söka jobbet utan meriterna

Saknar du någon eller några av kompetenserna som efterfrågas i annonsen för drömjobbet? Sök ändå, tycker professorn.
btea
Karriär

5 tecken: Då är det dags att byta jobb

Har du tröttnat på ditt jobb? Utvecklas du inte? Konsten är att veta hur du ska tolka varningssignalerna rätt.
gorakarriar
Karriär

Varannan svensk: Chefen ska hjälpa mig uppåt i karriären

Varannan tycker det är viktigt att göra karriär. Och det är chefens plikt att hjälpa till efter förmåga. Det tycker svenskarna visar en ny undersökning.