1ishtrar

Framtida Ledare: Ishtar Touailat

Ishtar Touailat är innovatören som ligger i framkant.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Jag ser mig som en framtida ledare snarare än en nuvarande och då behöver man alltid innovera, även i arbetssätt, inte bara i skapandet av produkter. Det innebär till exempel att inte gå in i ett tunnelseende utan i stället nyttja den kollektiva intelligensen hos alla medarbetare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Lite jobbig fråga, man framstår ju inte direkt som ödmjuk och empatisk. Jag är nästan besatt av att knäcka koden för att ligga i framkant. Det gör också att jag måste vara nyfiken och lyhörd för mina medarbetares input och välmående och modig genom att stå upp för värderingar. Jag kan absolut bli en bråkstake om något inte är i linje med vad vi ska stå för.”

 

Ishtar Touailat
ÅLDER: 32 år.
GÖR: Innovationschef
på Tieto Data-Driven Businesses. Driver en AI- och datainkubator. Jobbar med innovation på Stockholms universitet, grund­­are av bland annat Student­kompetens, acceleratorn Women in Business och entreprenörskursen starta eget vid SU.

Varför valde du att bli chef?

”Jag har aldrig attraherats av det men förstod att jag kunde skapa impact och förändra. Så jag har under många år utmanat mig själv att ta den rollen. Jag vill ge tillbaka på bästa sätt.”

Vad gör du om tio år?

”Jag har släppt det där och vet inte ens vad jag gör om ett år. Det ger mig en enorm frihetskänsla. Men jag kommer att arbeta efter mina grundvärderingar.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!

Relaterade artiklar

Man i blå skjorta som ser bekymrad ut
Karriär

5 saker du gör – som kan sabotera din karriär

Är du själv din värsta fiende när det gäller att nå dina karriärmål? Ibland låter vi rädsla och omedvetna beteenden styra oss bort från vårt drömjobb i stället för rakt på det. Så här gör du för att ändra kurs.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Två personer skakar hand efter lönesamtal
Karriär

5 tecken på att det är dags att be om löneförhöjning

Att be om högre lön är svårt för många. Här är 5 tecken på att det verkligen är okej för dig att boka möte med din chef.

Foto av Frida Edman.
Karriär

Frida Edman: ”Jag slog i glastaket”

Det blir en annorlunda bokmässa i år, för alla litteraturälskare och för bokmässegeneralen Frida Edman.
Collage av kvinna i beige jacka som blivit uppsagd/bild från hotellrum
Karriär

Över 100 000 människor varslade under coronakrisen

Över 100 000 personer har nu varslats om uppsägning sedan början av mars i år, rapporterar Arbetsförmedlingen. Allra flest varsel har skett inom hotell- och restaurangbranschen.
Collage av bankkort och barnmorska
Karriär

Här finns jobben efter högskolan – i år och på fem års sikt

Nu är rätt tid att börja studera – en högskoleutbildning innebär fortsatt mycket goda möjligheter till jobb, visar en ny prognos från Arbetsförmedlingen. Här är de yrkesroller som har en riktigt ljus framtid efter högskolan.
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

karriarkliv
Karriär

3 tips: Så tar du karriärkliv i krisen

I dagsläget kan det vara svårt att se möjligheterna till karriärkliv och jobbsökande. ”Men nu är ett lysande tillfälle att lägga in en högre växel”, säger jobbcoachen Göran Hällström.