1ishtrar

Framtida Ledare: Ishtar Touailat

Ishtar Touailat är innovatören som ligger i framkant.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Jag ser mig som en framtida ledare snarare än en nuvarande och då behöver man alltid innovera, även i arbetssätt, inte bara i skapandet av produkter. Det innebär till exempel att inte gå in i ett tunnelseende utan i stället nyttja den kollektiva intelligensen hos alla medarbetare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Lite jobbig fråga, man framstår ju inte direkt som ödmjuk och empatisk. Jag är nästan besatt av att knäcka koden för att ligga i framkant. Det gör också att jag måste vara nyfiken och lyhörd för mina medarbetares input och välmående och modig genom att stå upp för värderingar. Jag kan absolut bli en bråkstake om något inte är i linje med vad vi ska stå för.”

 

Ishtar Touailat
ÅLDER: 32 år.
GÖR: Innovationschef
på Tieto Data-Driven Businesses. Driver en AI- och datainkubator. Jobbar med innovation på Stockholms universitet, grund­­are av bland annat Student­kompetens, acceleratorn Women in Business och entreprenörskursen starta eget vid SU.

Varför valde du att bli chef?

”Jag har aldrig attraherats av det men förstod att jag kunde skapa impact och förändra. Så jag har under många år utmanat mig själv att ta den rollen. Jag vill ge tillbaka på bästa sätt.”

Vad gör du om tio år?

”Jag har släppt det där och vet inte ens vad jag gör om ett år. Det ger mig en enorm frihetskänsla. Men jag kommer att arbeta efter mina grundvärderingar.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

drommen1
Karriär

Topplista: Här är 10 företag – som unga drömmer om

It- och teknikbolag dominerar listan över företag med högst anseende bland unga studenter och akademiker.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

yesman
Karriär

Succé på nya jobbet – 8 saker du ska göra

Här är råden du behöver för att få en pangstart på ditt nya jobb: Allt från att sätta upp mål – till hur du kommer nära dina nya medarbetare.
drommen-2
Karriär

Drömprojekt: Skriv en bok – och lyft din karriär

Sociala medier i all ära. Vill du verkligen ge intryck, höja din status och sam­tidigt ge karriären en skjuts är det en egen bok du bör satsa på.
cvnobb
Karriär

7 skäl till att ditt CV blev nobbat när du sökte jobb

Sökte du ditt drömjobb – men fick inget svar? Här är några potentiella anledningar till att ditt CV sorterades bort.
ungaaa
Arbetsmiljö

Unga dissar hög lön – viktigare med en bra chef

Nej, det är inte hög lön som är viktigast när unga akademiker söker en ny arbetsplats.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
cvkingen
Karriär

Så skriver du ett riktigt bra och säljande cv

Karriärrådgivaren Monica Renstig har hjälpt tusentals personer att komma till intervju. Här ger hon sina allra bästa CV-tips.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden