1ishtrar

Framtida Ledare: Ishtar Touailat

Ishtar Touailat är innovatören som ligger i framkant.

Största utmaning med just ditt ledarskap?

”Jag ser mig som en framtida ledare snarare än en nuvarande och då behöver man alltid innovera, även i arbetssätt, inte bara i skapandet av produkter. Det innebär till exempel att inte gå in i ett tunnelseende utan i stället nyttja den kollektiva intelligensen hos alla medarbetare.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”Lite jobbig fråga, man framstår ju inte direkt som ödmjuk och empatisk. Jag är nästan besatt av att knäcka koden för att ligga i framkant. Det gör också att jag måste vara nyfiken och lyhörd för mina medarbetares input och välmående och modig genom att stå upp för värderingar. Jag kan absolut bli en bråkstake om något inte är i linje med vad vi ska stå för.”

 

Ishtar Touailat
ÅLDER: 32 år.
GÖR: Innovationschef
på Tieto Data-Driven Businesses. Driver en AI- och datainkubator. Jobbar med innovation på Stockholms universitet, grund­­are av bland annat Student­kompetens, acceleratorn Women in Business och entreprenörskursen starta eget vid SU.

Varför valde du att bli chef?

”Jag har aldrig attraherats av det men förstod att jag kunde skapa impact och förändra. Så jag har under många år utmanat mig själv att ta den rollen. Jag vill ge tillbaka på bästa sätt.”

Vad gör du om tio år?

”Jag har släppt det där och vet inte ens vad jag gör om ett år. Det ger mig en enorm frihetskänsla. Men jag kommer att arbeta efter mina grundvärderingar.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

byrajobb
Karriär

Därför ångrar många att de tackade ”ja” till nya jobbet

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan häcken. Det visar en ny jobbundersökning som pekar ut orsakerna till att man inte trivs på sitt nya jobb.
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

svenskachefer-2
Karriär

Därför dissar svenska chefer – sitt eget cv

Många chefer karriärresor stoppas av ett för svagt CV. Det uppger cheferna själva i en ny Sifo-undersökning.
lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
myter
Karriär

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om gigekonomin. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

nyajobb-2
Karriär

5 skäl: Därför säger dina bästa kolleger upp sig

Fel personer belönas och ledarskapet är uselt. Det är två starka skäl till att vilja lämna en arbetsgivare, visar en ny undersökning.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

chefen123
Karriär

Den ”ofrivilliga” chefen – som nu leder 1000 personer

Att bli chef fanns inte på kartan. För läkaren Carolina Samuelsson var forskning och patientkontakt det väsentliga. Nu leder hon en av Sveriges största universitetskliniker med över tusen anställda.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden