1fatemeh

Framtida Ledare: Fatemeh Khavari

Fatemeh Khavari är fredsaktivisten som blev talesperson för en stor grupp unga personer.

Varför valde du att bli ledare för aktionen på Medborgarplatsen i Stockholm?

”Det var ungdomarna själva som valde mig som talesperson. Från början var vi flera men eftersom jag stod för idén började alla lyssna på mig. Ungdomarna lyssnade inte heller på polisen, så då vände sig även polisen till mig. Jag var redo att kämpa ihjäl mig.”

 

Fatemeh Khavari
Ålder: 18 år.
Gör: Ledde demonstrationen Ung i Sverige vid Medborgarplatsen i Stockholm i höstas. Jobbar frivilligt, bland annat med att hjälpa asylsökande. Kommer i juli ut med boken Jag stannar till slutet.

Hur kändes det att alla plötsligt vände sig till dig?

”Jag hade aldrig tänkt att jag är en tjej som ska leda tusentals killar. Min styrka var att jag aldrig lagt märke till mitt kön. Jag gjorde mig inte svag eller utsatt utifrån att jag var tjej och att de växt upp i ett patriarkalt samhälle. Jag lyssnade på dem och de gav mig sitt förtroende. De kunde inte sätta ord på sina känslor men jag visste vad de ville säga. Jag gav dem konkreta punkter att samlas kring. Att få dessa splittrade folkgrupper att lyssna till en tjej som hör till den mest utsatta gruppen, hazarerna, det var svårt. Men jag lyckades få dem att kommunicera med kärlek.”

Har du funderat över din roll som ledare?

”Jag känner ledarskapet i mig. Ibland var jag sur på att de var så beroende av mig, jag ville att de skulle vara självständiga men jag känner mig mäktig i fråga om att organisera och leda. Jag har alltid haft den rollen i min familj, i mindre grupper, jag var kapten i mitt fotbollslag i Iran.”

Vad gör du om tio år?

”Jag kommer att fortsätta organisera människor för att göra skillnad –
och vara en stark röst för de utsatta i värl–
den. Personligen hoppas jag läsa på Harvard University. Jag fick inte gå i skolan som liten så det har alltid varit en dröm. Jag vill läsa internationella relationer.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!

Relaterade artiklar

nypajobbet123
Karriär

5 frågor du ska ställa som ny på jobbet

Alla vill få en bra start på sitt nya jobb. Men hur lyckas man?
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

kariarcv
Karriär

Experten: 8 knep för att skriva ett säljande CV

Många chefer är för dåliga på att lyfta fram sin kompetens. Det säger karriärexperten Jörgen Kihlgren, som tipsar om hur du bäst vässar ditt chefs-cv.
Räddningschef Joahn Szymanski ledde arbetet mot skogsbränderna 2018.
Karriär

Brandchefen: "Vi klarar det aldrig tänkte jag"

Johan Szymanski är räddningschefen i Mora som blev rikskänd under fjolårets skogsbrands­kris. Yrkesvalet stod klart redan som elva­åring.

Därför ska du söka jobbet utan meriterna
Karriär

3 skäl: Därför ska du söka jobbet utan meriterna

Saknar du någon eller några av kompetenserna som efterfrågas i annonsen för drömjobbet? Sök ändå, tycker professorn.
btea
Karriär

5 tecken: Då är det dags att byta jobb

Har du tröttnat på ditt jobb? Utvecklas du inte? Konsten är att veta hur du ska tolka varningssignalerna rätt.
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
gorakarriar
Karriär

Varannan svensk: Chefen ska hjälpa mig uppåt i karriären

Varannan tycker det är viktigt att göra karriär. Och det är chefens plikt att hjälpa till efter förmåga. Det tycker svenskarna visar en ny undersökning.