1fatemeh

Framtida Ledare: Fatemeh Khavari

Fatemeh Khavari är fredsaktivisten som blev talesperson för en stor grupp unga personer.

Varför valde du att bli ledare för aktionen på Medborgarplatsen i Stockholm?

”Det var ungdomarna själva som valde mig som talesperson. Från början var vi flera men eftersom jag stod för idén började alla lyssna på mig. Ungdomarna lyssnade inte heller på polisen, så då vände sig även polisen till mig. Jag var redo att kämpa ihjäl mig.”

 

Fatemeh Khavari
Ålder: 18 år.
Gör: Ledde demonstrationen Ung i Sverige vid Medborgarplatsen i Stockholm i höstas. Jobbar frivilligt, bland annat med att hjälpa asylsökande. Kommer i juli ut med boken Jag stannar till slutet.

Hur kändes det att alla plötsligt vände sig till dig?

”Jag hade aldrig tänkt att jag är en tjej som ska leda tusentals killar. Min styrka var att jag aldrig lagt märke till mitt kön. Jag gjorde mig inte svag eller utsatt utifrån att jag var tjej och att de växt upp i ett patriarkalt samhälle. Jag lyssnade på dem och de gav mig sitt förtroende. De kunde inte sätta ord på sina känslor men jag visste vad de ville säga. Jag gav dem konkreta punkter att samlas kring. Att få dessa splittrade folkgrupper att lyssna till en tjej som hör till den mest utsatta gruppen, hazarerna, det var svårt. Men jag lyckades få dem att kommunicera med kärlek.”

Har du funderat över din roll som ledare?

”Jag känner ledarskapet i mig. Ibland var jag sur på att de var så beroende av mig, jag ville att de skulle vara självständiga men jag känner mig mäktig i fråga om att organisera och leda. Jag har alltid haft den rollen i min familj, i mindre grupper, jag var kapten i mitt fotbollslag i Iran.”

Vad gör du om tio år?

”Jag kommer att fortsätta organisera människor för att göra skillnad –
och vara en stark röst för de utsatta i värl–
den. Personligen hoppas jag läsa på Harvard University. Jag fick inte gå i skolan som liten så det har alltid varit en dröm. Jag vill läsa internationella relationer.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Se fler av Framtidens Ledare här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

byrajobb
Karriär

Därför ångrar många att de tackade ”ja” till nya jobbet

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan häcken. Det visar en ny jobbundersökning som pekar ut orsakerna till att man inte trivs på sitt nya jobb.
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

svenskachefer-2
Karriär

Därför dissar svenska chefer – sitt eget cv

Många chefer karriärresor stoppas av ett för svagt CV. Det uppger cheferna själva i en ny Sifo-undersökning.
lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
myter
Karriär

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om gigekonomin. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

nyajobb-2
Karriär

5 skäl: Därför säger dina bästa kolleger upp sig

Fel personer belönas och ledarskapet är uselt. Det är två starka skäl till att vilja lämna en arbetsgivare, visar en ny undersökning.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

chefen123
Karriär

Den ”ofrivilliga” chefen – som nu leder 1000 personer

Att bli chef fanns inte på kartan. För läkaren Carolina Samuelsson var forskning och patientkontakt det väsentliga. Nu leder hon en av Sveriges största universitetskliniker med över tusen anställda.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden