Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Framtida Ledare: Ahmed Abdirahman

Ahmed Abdirahman är ledaren som utmanar Almedalen.

Karriär
Text: Redaktionen
Publicerad

Vad gör dig till en bra ledare?

”Jag tycker att ledarskapsrollen till stor del handlar om förmågan att förmedla en vision och ett budskap på ett tydligt sätt. Man kan ju bara i begränsad utsträckning få saker att hända alldeles av egen kraft, därför gäller det att få med sig andra aktörer med någon form av inflytande, som pengar eller politisk makt. Det där är jag nog ganska bra på. Jag ser mig också som lite av en pionjär, en person som inte bara går och väntar på att allt ska lösas av andra.”

 

Ahmed Abdirahman
ÅLDER: 32 år.
GÖR: Grundare och ord­förande för The Global Village, en ideell organisation i Järvaområdets ­förorter i Stockholm. Initiativ­tagare till Politikerveckan Järva. Arbetar som näringspolitisk expert vid Stockholms Handelskammare.

Hur kommer ledarskapsrollen att förändras?

”I dag råder stort fokus på teknik, men ledarskap handlar alltid om människor. Jag tror att framtidens ledare behöver bli bättre på att väva ihop de människor med olika bakgrunder som i dag lever i Sverige, så att det blir en multikulturell berättelse. Det är vad som kommer att göra Sverige framgångsrikt i framtiden.”

Hur ser du på ditt framtida ledarskap?

”Jag följer magkänslan. Jag vill utveckla mig så mycket som möjligt i de roller jag för tillfället har. Jag ser karriären som en flod, inte alltid rak utan med krökar, som så småningom alltid mynnar någonstans.”

”Jag får se hur mitt ledarskap kommer att utveckla sig i framtiden, om det blir politiskt eller i företagande, men viktigt för mig är att inte fastna i ett och samma spår.”

Så här gjorde vi urvalet:

På Chef har vi jobbat med ledarskapsfrågor i över 20 år. Tillsammans har vi ett brett nätverk för att scouta nya ledarförmågor.

Inför detta jobb gjorde alla på redaktionen research. Sedan satte vi oss ner tillsammans. Diskussionen var het och vi fick sortera bort många vassa förmågor innan vi slutligen kunde enas om dessa tolv unga framtidsledare, alla under 35 år, på olika nivåer, i olika sektorer och med olika typer av formella eller informella ledarroller i dag.

”Jag hör ofta människor som förfasas över den nya generationen. Själv är jag tvärtom helt övertygad om att de kommer att utklassa oss på alla punkter, så även inom ledarskap. Det finns mycket gott hopp om en ljus framtid, inte minst när man ser till alla de olika erfarenheter och bakgrunder som finns representerade bland de här tolv namnen som Chef valt ut”, säger Henrik Martin, vd för talangutvecklings- och rekryteringsbolaget Stardust Consulting, när han ser Chefs lista.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden